Leaders

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Υφυπουργός Υποδομών

Πιστός στρατιώτης στη συντεταγμένη προσπάθεια της κυβέρνησης να ανατάξει τη χώρα, δηλώνει ο υφυπουργός Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης.

Στο σχεδόν ενάμιση χρόνο της μέχρι τώρα θητείας του έχει καταφέρει να επιτελέσει σημαντικό έργο σε όλο το πλέγμα του νευραλγικού τομέα των υποδομών. Γεγονός που του έχει προσδώσει αναγνωρισιμότητα, όπως επίσης και αυξημένη επιδραστικότητα.

Παρά ταύτα δεν θα κατέβει υποψήφιος στις εκλογές. «Προτιμώ τα σταθερά βήματα -έχει πει– και θέλω να τιμήσω την επιλογή αυτών που με εμπιστεύτηκαν. Μου έχει δοθεί αυτή η σπάνια ευκαιρία να δουλέψω από μια τόσο σημαντική θέση και για να τα καταφέρω δεν μπορώ παρά αυτή τη στιγμή να μείνω αφοσιωμένος σε αυτό και μόνο σε αυτό. Αυτή είναι η προτεραιότητα και η μόνη μου έγνοια».

Τοποθέτηση που σαφώς τον τιμά, αφού δίνει ξεχωριστή βαρύτητα στην ολοκλήρωση του έργου, αφήνοντας στην άκρη τη διεκδίκηση μιας θέσης στο κοινοβούλιο.

Με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη, ο Γιώργος Καραγιάννης είναι ο βασικός συνεργάτης του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, στην υλοποίηση του σχεδιασμού για την προκήρυξη και ανάθεση έργων συνολικής αξίας 13 δισ. ευρώ. Ένα πρόγραμμα έργων, μεγαλύτερο και από αυτό των Ολυμπιακών έργων του 2004…

Όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος καταδεικνύεται ότι η ηγεσία του υπουργείου συνεργάζεται αρμονικά, κάτι που δεν είναι αυτονόητο σε όλες τις περιπτώσεις.

Η δουλειά που έχει γίνει στο υπουργείο Υποδομών αξιολογείται ως εξαιρετικά σημαντική.

Κανείς δεν πίστευε, όπως χαρακτηριστικά λέγεται στην αγορά των κατασκευών, ότι από ένα έργο τον μήνα και αν, θα πάμε στα δύο και περισσότερα έργα την εβδομάδα…

Ο Γιώργος Καραγιάννης στέκεται ιδιαίτερα στο γεγονός των πολυεπίπεδων και έγκαιρων δράσεων, έτσι ώστε να αποσβεστούν οι κραδασμοί στην αγορά των έργων από τις ισχυρές ανατιμήσεις των πρώτων υλών.

Οι στόχοι ήταν αφενός μεν να κινητροδοτηθούν οι ανάδοχοι για να διατηρήσουν ανοιχτά τα εργοτάξια και αφετέρου να δοθούν ορισμένες επιμηκύνσεις χρονοδιαγραμμάτων στην εκτέλεση των έργων. Με τον τρόπο αυτό παρέμεινε ενεργός ο κατασκευαστικός κλάδος, ένας από τους σημαντικότερους μοχλούς ανάπτυξης της οικονομίας.

Στην περσινή του συνέντευξη στο mononews.gr ο Γιώργος Καραγιάννης είχε επισημάνει ότι «το Υπουργείο δρα με ρεαλισμό και ειλικρίνεια. Κάνουμε ό,τι κρίνεται απαραίτητο και για τη βιωσιμότητα του κλάδου και την ολοκλήρωση κρίσιμων έργων υποδομής που θα εκσυγχρονίσουν τη χώρα και θα δημιουργήσουν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, σεβόμενοι τις δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας».

Η συνεισφορά του στον τομέα της παραγωγής και ανάθεσης έργων αναγνωρίστηκε όταν, ενώ ήταν γενικός γραμματέας Υποδομών ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τον αναβάθμισε σε υφυπουργό τον Αύγουστο του 2021.

Όντας ορθολογιστής, ο Γιώργος Καραγιάννης γνωρίζει ότι τα έργα υποδομών λειτουργούν πολλαπλασιαστικά για την οικονομία της χώρας. Δεν είναι για το επικοινωνιακό θεαθήναι, αλλά για να λύσουν προβλήματα της καθημερινότητας και να διευκολύνουν τον πολίτη.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα