Leaders

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development

Κατέχει για παραπάνω από 12 χρόνια το νευραλγικό πόστο του CEO στη Lamda Development. Η «κορδέλα» των επίσημων εγκαινίων στο Ελληνικό, που κόπηκε προ τριμήνου, ύστερα από περίπου 8 χρόνια «πάλης» με τη γραφειοκρατία, ήρθε να δικαιώσει την πολύπλευρη και επίμονη προσπάθεια του Οδυσσέα Αθανασίου. Δίνοντας σάρκα και οστά στο επιχειρηματικό όραμα του δρ Σπύρου Λάτση.

Τα εργοτάξια στο Ελληνικό, όσα δουλεύουν και όσα προσεχώς θα ανοίξουν, δίνουν το σήμα για την έναρξη αρχικών επενδύσεων περίπου ενός δισ. ευρώ, σε σύνολο 8 δισ. που είναι η επενδυτική τιμολόγηση του εμβληματικού έργου.

Κι όλα αυτά ενάμιση χρόνο αφότου έπεσαν οι υπογραφές με το ΤΑΙΠΕΔ για τη μεταβίβαση στη Lamda της έκτασης που θα φιλοξενήσει τη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στην Ελλάδα.

Τα σχέδια πέφτουν στο τραπέζι και με οδηγό το master plan της Foster + Partners, μίας από τις μεγαλύτερες αρχιτεκτονικές φίρμες στον κόσμο, επικαιροποιούνται ανάλογα με τις προκλήσεις και τις ανάγκες της αγοράς και όλων όσοι θα επισκέπτονται και θα ζουν στο Ελληνικό.

Ως εξαιρετικά έμπειρος και αποτελεσματικός manager, o Οδυσσέας Αθανασίου εξασφάλισε τη χρηματοδότηση όλων των έργων της πρώτης πενταετίας, με τις συστημικές τράπεζες και τους μετόχους να έχουν δώσει ψήφο εμπιστοσύνης.

Μαζί με τις πωλήσεις και τα προσύμφωνα για τη μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων στο Ελληνικό, το «μαξιλάρι» της Lamda έχει φτάσει φέτος στα 2,5 δισ. ευρώ. Άλλωστε το περσινό καλοκαίρι στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και με ρεκόρ συμμετοχής επενδυτών, η νέα ομολογιακή έκδοση των 230 εκατ. ευρώ.

Για τον Οδυσσέα Αθανασίου, το μεγαλύτερο mall της χώρας που θα κατασκευαστεί στο πρώην αεροδρόμιο, ο πρώτος ουρανοξύστης ή το μεγαλύτερο παράκτιο πάρκο της Ευρώπης είναι ασφαλώς σημαίνοντα επιχειρηματικά γεγονότα. Αλλά αυτό για το οποίο ο ίδιος αισθάνεται υπερήφανος είναι η σύνδεση του οράματος της Lamda και της ομάδας του διευθύνοντος συμβούλου, με το εγχείρημα του brain regain στη χώρα.

«Θα αποτελούμε παράδειγμα -έχει τονίσει- κυρίως για την ανάδειξη του αξιακού μας συστήματος στη διαδικασία υλοποίησης του έργου. Παράδειγμα προς μίμηση σε διεθνές επίπεδο, αναφορικά με τη δυνατότητα κινητοποίησης ανθρώπινου δυναμικού, που με κατάλληλα κίνητρα επιστρέφει ξανά στην Ελλάδα. Αυτό είναι κάτι που με αγγίζει πολύ περισσότερο από οτιδήποτε τεχνοκρατικό ή μισθολογικό. Από 200 άτομα που ξεκινήσαμε, σήμερα είμαστε 600»

Με ισχυρό δείκτη επιδραστικότητας ο Οδυσσέας Αθανασίου έχει τονίσει με έμφαση ότι το Ελληνικό είναι ένα κοινό όραμα πολύ μεγαλύτερο από τετραγωνικά μέτρα και όλα τα άλλα. «Είναι ένα όραμα να αναδειχθεί η χώρα μας στον διεθνή επενδυτικό χάρτη, εκεί που της αξίζει. Να έχουμε μια ελληνική εταιρία που να μας βγάζει ασπροπρόσωπους στο εξωτερικό».

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα