Leaders

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΑΡΓΕΛΟΥ

Επικεφαλής της Μονάδας Ναυτιλιακών Χρηματοδοτήσεων της Eurobank

«Να συμπεριφέρεσαι σαν πλοιοκτήτης». Αυτή είναι η βασική αρχή που ακολουθεί η επικεφαλής της Μονάδας Ναυτιλιακών Χρηματοδοτήσεων της Eurobank, Χριστίνα Μαργέλου, η οποία και αναδεικνύεται σε σημαίνουσα δύναμη με διεθνές εκτόπισμα. Έχοντας οδηγήσει την τράπεζα στην πρώτη θέση των χρηματοδοτήσεων του ναυτιλιακού τομέα, ενώ η ίδια κατατάσσεται στις κορυφαίες προσωπικότητες με τη μεγαλύτερη επιδραστικότητα παγκοσμίως για την περσινή χρονιά, στο ship finance, σύμφωνα με την λίστα αξιολόγησης της Lloyd’s, που θεωρείται κάτι σαν “ιερή βίβλος” της ναυτιλιακής αγοράς.

Η Χριστίνα Μαργέλου -που την εμπιστεύονται οι Έλληνες πλοιοκτήτες- βρίσκεται στην 8η θέση μεταξύ των 10 κορυφαίων τραπεζιτών της ναυτιλίας. Με τους αναλυτές της Lloyd’s List να σημειώνουν χαρακτηριστικά ότι «παρακολουθεί στενά όλες τις πτυχές των εξελίξεων και βρίσκεται στο πλευρό των πελατών της, όταν αυτοί αντιμετωπίζουν δυσκολίες».

Η ίδια έχει τονίσει ότι η ναυτιλιακή ομάδα της Eurobank αποτελείται από έμπειρους και αξιόπιστους επαγγελματίες με κριτική σκέψη και τεχνογνωσία. Υπογραμμίζοντας παράλληλα πως στην τράπεζα, έχουν αναπτυχθεί δεξιότητες και διαδικασίες σε όλο το φάσμα των εργασιών που υποστηρίζουν τη ναυτιλιακή δραστηριότητα, έτσι ώστε να αξιολογούνται με ταχύτητα και εμπεριστατωμένα τα ναυτιλιακά θέματα.

Η Χριστίνα Μαργέλου εστιάζει στην χρηματοδότηση των Ελλήνων εφοπλιστών που ανανεώνουν τους στόλους τους -με νεόδμητα και σύγχρονα μεταχειρισμένα πλοία-, και τα οποία πληρούν τα νέα πρότυπα ενεργειακής απόδοσης.

Στο τέλος του 2021, το χαρτοφυλάκιο της Eurobank είχε αυξηθεί στα 3,3 δισ. δολάρια συμπεριλαμβανομένων 300 εκατ. δολαρίων σε προθεσμιακές δεσμεύσεις, με αποτέλεσμα η τράπεζα να έχει κατακτήσει την πρώτη θέση στη χρηματοδότηση της ελληνόκτητη ναυτιλίας στην Ελλάδα. Θέση που διατήρησε και πέρσι.

Η διεύρυνση του ναυτιλιακού χαρτοφυλακίου (29,4% το 2021) χαρακτηρίστηκε «εντυπωσιακή» στην έκθεση του διεθνούς φορέα Petrofin Research, καθώς η Eurobank ανέβηκε τέσσερις θέσεις στη γενική κατάταξη μέσα σε ένα μόλις χρόνο, πρώτη στην Ελλάδα και δεύτερη διεθνώς. Επιτυχία που έχει καταφανώς την σφραγίδα της Χριστίνας Μαργέλου.

Για την επικεφαλής της μονάδας Shipping της Eurobank η ναυτιλία είναι ο «εθνικός μας πλούτος», που χαρακτηρίζεται από δυναμισμό και ταχύτητα στη λήψη αποφάσεων, βασίζεται σε παραδοσιακές αξίες και σε σχέσεις εμπιστοσύνης. «Στην Eurobank υιοθετούμε τις επενδυτικές αρχές των πελατών μας «we act like a shipowner», είμαστε περήφανοι που υπηρετούμε την ελληνόκτητη ναυτιλία, τη μεγαλύτερη ναυτιλιακή κοινότητα του κόσμου. Και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τη μεθοδική μας ανάπτυξη υποστηρίζοντας τη χώρα Ελλάδα, όπως είναι το καθήκον μας», λέει χαρακτηριστικά.

Η Χριστίνα Μαργέλου είναι επικεφαλής της Μονάδας Shipping της Εurobank από τον Φεβρουάριο του 2014. Με σπουδές Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Deree College και κάτοχος MSc σε Shipping, Trade and Finance από το Cass Business School, είχε εργαστεί στην Βarclays Bank, στην Εμπορική Τράπεζα και στην Alpha Bank, πριν αναλάβει το τιμόνι των ναυτιλιακών χρηματοδοτήσεων της Eurobank.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα