Leaders

ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΠΙΣΑΛΑΣ

Διευθύνων Σύμβουλος της Sunlight Group

Το διοικητικό πηδάλιο της Sunlight, εταιρείας που έχει βάλει την Ελλάδα στο χάρτη της παγκόσμιας βιομηχανίας, κρατάει ο Λάμπρος Μπίσαλας.

Έμπειρος και αποτελεσματικός manager, που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του βασικού μετόχου και διορατικού πρωταθλητή στο επιχειρείν Πάνου Γερμανού. Γεγονός το οποίο και πιστοποιείται ανάγλυφα από την περσινή αύξηση κεφαλαίου της Sunlight, με την εισφορά 70 εκατ. ευρώ, από τον μητρικό όμιλο Olympia, συμφερόντων του… Μίδα των deals.

Κατέχοντας τη θέση του CEO, ο Λάμπρος Μπίσαλας έχει καταστήσει σαφές πως «στόχος μας στη Sunlight είναι να γίνουμε παγκόσμιοι ηγέτες στον κλάδο μας. Τις μπαταρίες για βιομηχανικά οχήματα για τον κλάδο των intralogistics και τα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας».

Προς την κατεύθυνση αυτή ήταν και η μεγάλη συμφωνία του περασμένου Δεκεμβρίου, για την εξαγορά του πλειοψηφικού 51% της γερμανικής Triathlon. Ο κύκλος εργασιών της οποίας μαζί με αυτόν του Sunlight Group ξεπερνά το 1 δισ. με την προοπτική να τριπλασιαστεί.

Το deal αυτό ήταν το τέταρτο κατά σειρά πέρσι για τη Sunlight.

Η αρχή έγινε τον Απρίλιο με την εξαγορά του 80% της ιταλικής PBM, διεθνώς αναγνωρισμένης εταιρείας στην παραγωγή φορτιστών για μπαταρίες και βιομηχανικές ηλεκτρονικές συσκευές, με 40 χρόνια εμπειρίας στην Έρευνα και Ανάπτυξη.

Ακολούθησε τον περσινό Ιούλιο η εξαγορά του 51% του μετοχικού κεφαλαίου της γερμανικής A. Müller GmbH. Ένα deal που έρχεται να ενισχύσει περαιτέρω το δίκτυο πωλήσεων και υπηρεσιών της Sunlight. O ελληνικός όμιλος με έδρα την Ξάνθη «αγόρασε» 30 χρόνια εμπειρίας στο χονδρεμπόριο μπαταριών, συστημάτων τροφοδοσίας, τεχνολογιών φόρτισης και αξεσουάρ.

Οι εξαγορές τρίτωσαν με την Technoform, θυγατρική της Sunlight από το 2021, να προχωρά το φθινόπωρο της περσινής χρονιάς, στην απόκτηση του κλάδου παραγωγής και εμπορίας μεταλλικών κιβωτίων της Netelco. Η οποία ιδρύθηκε το 2000 στο Λαμπρινό Ξάνθης.

Οι αλυσιδωτές αυτές πρωτοβουλίες του Λάμπρου Μπίσαλα, που ανέλαβε τα διοικητικά ηνία το καλοκαίρι του 2020, είναι ενταγμένες στο business plan της Sunlight, με επενδύσεις συνολικού ύψους 560 εκατ. ευρώ έως το 2026. Στοχεύοντας στην επέκταση της παραγωγικής δυναμικής και των συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας, καθώς και στην ανάπτυξη της αλυσίδας εφοδιασμού και του δικτύου πωλήσεων της Sunlight.

Στο πρώτο εξάμηνο του 2022, ο κύκλος εργασιών της Sunlight κατέγραψε θεαματική άνοδο 45%, καθώς διαμορφώθηκε στα 183 εκατ. ευρώ. Σε ό,τι αφορά τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη (ebitda) αυξήθηκαν στο ίδιο διάστημα κατά 31% στα 22,9 εκατ. ευρώ. Με τον συνολικό αριθμό των εργαζομένων να έχει επίσης αυξηθεί, κατά 27%.

Όλα αυτά απόρροια της ενισχυμένης δραστηριότητα που «πηγάζει» από τις εγκαταστάσεις που διατηρεί η δυναμικά αναπτυσσόμενη εταιρεία σε Ξάνθη, Κομοτηνή και Κιλκίς, σε Βερόνα και Βινιόλα της Ιταλίας, όπως επίσης σε Greensboro και Mebane, στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα