Leaders

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΑΡΡΗΓΕΩΡΓΙΟΥ

Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Eurolife FFH, Πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος

Στην πέμπτη του θητεία στο τιμόνι της εκπροσώπησης του ασφαλιστικού κλάδου, που εκπνέει τον Φεβρουάριο του 2023, ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου παραμένει πιο δραστήριος από ποτέ. Εντείνοντας την προσπάθεια ανάδειξης της ιδιωτικής ασφάλισης ως μιας υπηρεσίας που δεν αφορά τους λίγους, αλλά την ευρεία μάζα του πληθυσμού.

«Η ασφάλιση είναι αγαθό που είναι αναγκαίο και προσιτό κυρίως στη μέση οικογένεια και στην μέση επιχείρηση», διακηρύσσει σε όλους τους τόνους και σε όλες τις τοποθετήσεις του. Και στην επιμονή αυτή αποδίδεται και η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης στα ομαδικά συνταξιοδοτικά προγράμματα από την αρχή του νέου χρόνου, γεγονός που πιστώνεται στον Αλέξανδρο Σαρρηγεωργίου ως προσωπική επιτυχία.

Η θεσμοθέτηση φορολογικών κινήτρων παρέμεινε κορυφαίο θέμα στην ατζέντα της προεδρίας, αλλά η προσπάθεια δεν περιορίστηκε εκεί.

Ως προτεραιότητα αναδείχθηκε η σημασία της ασφάλισης έναντι των φυσικών καταστροφών. Θέμα που μπήκε για πρώτη φορά και επίσημα στον τραπέζι των συζητήσεων με την κυβέρνηση και συνοψίζει και τον πυρήνα των πρωτοβουλιών που ο ίδιος ανέλαβε την προηγούμενη χρονιά ως πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, εν μέσω της εντεινόμενης ανησυχίας για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Η επιλογή του ως Αντιπρόεδρος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας των ενώσεων των ασφαλιστικών εταιριών, της Insurance Europe, αποτελεί έμπρακτη επιβεβαίωση της εξωστρέφειας που επιδιώκει να προσδώσει στον κλάδο.

Στην ίδια λογική ήταν και η στοχευμένη παρουσίαση της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς στο ασφαλιστικό και αντασφαλιστικό κοινό της αγοράς του Λονδίνου, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά με πρωτοβουλία της ΕΑΕΕ λίγο πριν την εκπνοή του έτους.

Ο ίδιος υπεραμύνεται σταθερά της σημασίας του κλάδου της ιδιωτικής ασφάλισης ως μεγαλύτερου θεσμικού επενδυτή στην ελληνική αγορά με συνολικές επενδύσεις 17,5 δισ. ευρώ, που θα μπορούσαν με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες να συμβάλλουν στο αναπτυξιακό αποτύπωμα.

Ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, ως επικεφαλής της Eurolife FFH Ασφαλιστικής, διακρίνεται γιατί ηγείται σταθερά μιας από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες της χώρας. Και επιπλέον γιατί έχει πετύχει να αναδείξει τον όμιλο της Eurolife ως τον πιο κερδοφόρο όμιλο του ασφαλιστικού κλάδου επί σειρά ετών, πρωτιά που θα επαναληφθεί και το 2022.

Mέλος του πολυεθνικού ομίλου Fairfax και συνεργάτης απόλυτης εμπιστοσύνης του Prem Watsa, ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου συνεχίζει να μοιράζει το χρόνο του μεταξύ Ελλάδας – Καναδά με συχνές στάσεις στην Αμερική.

Πιστός λάτρης και επαγγελματίας της τέχνης της φωτογραφίας απαθανατίζει τον χρόνο με την μελαγχολία που του αναλογεί. Μάλιστα μετά την συμμετοχή στην ομαδική έκθεση στο χώρο τέχνης Fougaro Athens το 2019-2020 και την παύση που επέβαλε η πανδημία, μεταβαίνει τον προσεχή Απρίλιο στην Φλωρεντία της Ιταλίας για να συμμετάσχει σε μια νέα ομαδική έκθεση.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα