Leaders

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πρωθυπουργός

Εκείνος που θέλει να διευθύνει την ορχήστρα πρέπει να γυρίσει την πλάτη του στο πλήθος. Στο οποίο και απευθύνεται το παραγόμενο αρμονικό αποτέλεσμα…

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρατάει εδώ και 3,5 χρόνια την «μπαγκέτα» της διακυβέρνησης της χώρας. Διευθύνει την κυβερνητική ορχήστρα και μέσα από συνθήκες δύσκολες και συγκυρίες άκρως βεβαρημένες, καταφέρνει να προσφέρει χειροπιαστά, θετικά αποτελέσματα. Με τη χώρα να βηματίζει σταθερά σε πορεία ανάπτυξης, αποδίδοντας ταυτόχρονα ένα πολύπλευρα σημαντικό κοινωνικό μέρισμα.

Αν και στη διάρκεια της περσινής χρονιάς ο διεθνής ανεμοστρόβιλος των γεγονότων δημιούργησε καταστάσεις πρωτόγνωρες, εν τούτοις η χώρα δεν έχασε τον προσανατολισμό της. Το αποδεικνύει αυτό ο υψηλός ρυθμός ανάπτυξης, της τάξεως του 6,2% για το 2022, που είναι διπλάσιος από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Ενώ για το 2023 προβλέπεται ότι η ανάπτυξη στην Ελλάδα θα συνεχιστεί (1,8% λέει ο προϋπολογισμός) τη στιγμή που άλλες ευρωπαϊκές χώρες θα αντικρίζουν την ύφεση.

Με τα έσοδα του ελληνικού τουρισμού να απογειώνονται και τις εξαγωγές να ανεβαίνουν σε επίπεδα ρεκόρ, το ΑΕΠ θα αναρριχηθεί το 2022 στα 210 δισ. ευρώ. Κι όλα αυτά όταν η Ελλάδα βρίσκεται σε μια πρωτόγνωρη περίοδο επενδυτικής ζήτησης, από διεθνή επενδυτικά κεφάλαια.

Στο γεωστρατηγικό σκηνικό, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στάθηκε άμεσα απέναντι σε οποιονδήποτε αμφισβητεί σύνορα και Διεθνές Δίκαιο, ευρισκόμενος πλέον αποδεδειγμένα «στη σωστή πλευρά της Ιστορίας», αναφορικά με τον πόλεμο της Ουκρανίας.

Κρατά ανοιχτό το παράθυρο του διαλόγου με την Τουρκία, αλλά ερμητικά κλειστή την πόρτα σε απειλές. Φροντίζοντας να ενισχύσει τις στρατηγικές συμμαχίες της χώρας.

Στο εσωτερικό μέτωπο, στήριξε αποφασιστικά την κοινωνία και τις επιχειρήσεις χωρίς δημοσιονομικό εκτροχιασμό. Το περσινό κόστος των μέτρων για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης έφτασε τα 4,8 δισ. Επίσης, με τα πλήρως κοστολογημένα μέτρα των 5,5 δισ. που ανακοίνωσε στη ΔΕΘ, επιζητείται η κοινωνική ανακούφιση. Συμπληρωματικά της περσινής, διπλής αύξησης του κατώτατου μισθού (9,7% σωρευτικά) και των άλλων πρωτοβουλιών ευρύτερης κοινωνικής απήχησης, όπως ήταν η μόνιμη μείωση του ΕΝΦΙΑ. Αλλά και το Market Pass της κρατικής επιδότησης για αγορά τροφίμων, κόστους 670 εκατ. ευρώ σε 6μηνο ορίζοντα.

Στα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναγνώρισε τις αστοχίες και τα λάθη στην υπόθεση Ανδρουλάκη. Επιχειρώντας μάλιστα να εισφέρει θεσμικά στο «όλα στο φως», εκτός από τις νομοθετικές παρεμβάσεις, πρόταξε τον ασφαλή δρόμο της Δικαιοσύνης.

Μέχρι στιγμής, ο Πρωθυπουργός, πρώτος τη τάξει και με όρους επιδραστικότητας, έχει καταφέρει κάτι το ιδιαίτερα δύσκολο: Να διατηρεί (παρά τα προβλήματα) την πολιτική κυριαρχία σχεδόν έως το τέλος της κυβερνητικής θητείας, μακράν του δεύτερου. Όπως άλλωστε καταδεικνύεται από όλα τα δημοσκοπικά ευρήματα.

Στις επικείμενες εκλογές, που γίνονται την πρώτη χρονιά που η Ελλάδα βρίσκεται εκτός στενής δημοσιονομικής επιτήρησης, ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, θέτει σε πρώτο πλάνο για τους ψηφοφόρους το τρίπτυχο: Συνέπεια, συνέχεια, σταθερότητα.

Λέξεις οι οποίες μαζί με τα προτάγματα «το είπαμε το κάναμε» και «δίπλα στον πολίτη», θα αποτελέσουν τις προεκλογικές κορωνίδες.

Με ζητούμενη απάντηση στο ερώτημα που ο ίδιος έχει θέσει: Ή δίνουμε δεύτερη ευκαιρία στην πρόοδο ή ρισκάρουμε δεύτερη φορά στη συμφορά…

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα