Leaders

ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΑΜΑΖ

Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ

Ο «στρατηλάτης» του ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, είναι εκείνος που βάζει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στην κυριαρχία του πανίσχυρου τηλεπικοινωνιακού ομίλου στην ελληνική αγορά. Όπου διατηρεί το μεγαλύτερο μερίδιο και, κυρίως, εκτελεί το μεγαλύτερο επενδυτικό πρόγραμμα, ύψους 3 δισ. ευρώ, για την ανάπτυξη του 5G και του δικτύου οπτικών ινών μέχρι τα σπίτια (FTTH).

Υλοποιώντας πάνω από το 60% των επενδύσεων του κλάδου, ο ΟΤΕ είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής στις τηλεπικοινωνίες αλλά και ένας από τους μεγαλύτερους στη χώρα.

“Εκφράζει” το 10% της συνολικής χρηματιστηριακής αξίας όλων των εισηγμένων εταιρειών στον αθηναϊκό “ναό” του χρήματος. Συνεισφέρει το 2,7% του ΑΕΠ, δημιουργεί περίπου 75.000 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας, ενώ είναι παρών με τις υπηρεσίες του στα περισσότερα ελληνικά σπίτια.

Στο 9μηνο της περσινής χρονιάς η καθαρή κερδοφορία του ομίλου ανήλθε στα 396,4 εκατ. ευρώ, ενώ στα 255,9 εκατ. ευρώ ανήλθε το σύνολο των χρηματικών διανομών προς τους μετόχους, το 2022.

Για τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο Μιχάλη Τσαμάζ «όσο πιο μεγάλη είναι μία εταιρεία, τόσο πιο μεγάλη είναι η ευθύνη και τόσο πιο έντονο είναι το αποτύπωμά της στην κοινωνία». Με τον ίδιο να προσθέτει ότι «ο ΟΤΕ αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Το αύριο είναι σήμερα. Δεν αρκεί να κάνουμε το ελάχιστο, αυτό που απαιτεί ο νόμος. Πρέπει να κάνουμε άλματα, για να δούμε ουσιαστική αλλαγή και πρέπει να είμαστε όλοι μαζί. Εταιρείες, Πολιτεία και κάθε ένας από εμάς ξεχωριστά».

Το κομμάτι των δικτύων για τον ΟΤΕ συνεχίζει να αποτελεί τη βασική του δραστηριότητα. Πέρσι όμως μπήκε σε μια νέα αγορά, αυτή των ηλεκτρονικών συναλλαγών, λανσάροντας την mobile εφαρμογή payzy by Cosmote. Πρόκειται για προϊόν της Cosmote Payments, θυγατρικής του ομίλου, με προοπτική μελλοντικά να διατεθεί και εκτός Ελλάδος.

Κατά την παρουσίαση της εφαρμογής ο Μιχάλης Τσαμάζ, είπε χαρακτηριστικά πως πρόκειται για τη γέννηση ενός νέου «παιδιού», ένα μεγάλο βήμα για τον όμιλο, που είναι πιθανό σε δέκα χρόνια να του αποφέρει τον ίδιο τζίρο με αυτόν από τις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες.

Στην περίπτωση των ηλεκτρονικών συναλλαγών ο ΟΤΕ πρωτοπορεί και σε σχέση με τον μητρικό του όμιλο, την Deutsche Telekom.

Υπό την καθοδήγηση όμως του Μιχάλη Τσαμάζ έχει καταστεί ιδιαίτερα σημαντική και η κοινωνική συνεισφορά του ομίλου ΟΤΕ που την τελευταία 10ετία ξεπερνά τα 40 εκατ. ευρώ.

Μεταξύ άλλων, ξεχωρίζουν, το Πρόγραμμα Υποτροφιών που ξεπερνά αριθμητικά τις 750, η αρωγή σε 60 οργανισμούς οι οποίοι στηρίζουν παιδιά, η κατασκευή 19 Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών για παιδιά σε μεγάλα ελληνικά νοσοκομεία, καθώς επίσης και η παροχή εξοπλισμού για Μονάδες Εντατικής Θεραπείας κατά την περίοδο της πανδημίας.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα