Icons

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ

Μπασκετμπολίστας

Είναι ο μοναδικός Έλληνας μπασκετμπολίστας που έχει φορέσει «δακτυλίδι» NBA και ο μόνος που έχει κερδίσει τον τίτλο του MVP και μάλιστα back to back. Μπαίνοντας στη λίστα με τα ονόματα ελάχιστων αθλητών στην ιστορία του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ, που έχουν καταφέρει κάτι αντίστοιχο.

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, η περσινή χρονιά ήταν και πάλι δοξαστική για το ταλέντο του. Κατάφερε για ακόμα μια σεζόν να φτάσει τους Μιλγουόκι Μπακς στα play off του NBA, όπου πλέον ξεπέρασε τους 15.000 πόντους. Παράλληλα, για όγδοη φορά στη καριέρα του συμμετείχε σε All Star Game, γεγονός που τον τοποθετεί ανάμεσα στους κορυφαίους 75 παίκτες στην ιστορία της λίγκας.

Το περασμένο καλοκαίρι συμμετείχε με την Εθνική Ομάδα στο Eurobasket και με τις εμφανίσεις του κατάφερε να μπει στη κορυφαία 5αδα του τουρνουά. Ακόμα και αν η Εθνική Ομάδα αποκλείστηκε πρόωρα, στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Με τον ίδιο όμως να δηλώνει: «Θα παίζω στη Εθνική όσο είμαι υγιής. Είναι τρομερό συναίσθημα να εκπροσωπείς 11 εκατομμύρια Έλληνες κι άλλα 4 εκατομμύρια Ελλήνων που είναι στο εξωτερικό».

Η ιστορία του Γιάννη και όλης της οικογένειας Αντετοκούνμπο ταξιδεύει πια σε ολόκληρο τον πλανήτη, με την κινηματογραφική ταινία Rise (Άνοδος) που έκανε λαμπερή πρεμιέρα τον περσινό Ιούνιο στο Λος Άντζελες. Ταινία που εξιστορεί τις περιπέτειες της οικογένειας που έφυγε από τη Νιγηρία για την Ελλάδα και έφτασε να έχει στις τάξεις της τον πρωταθλητή Γιάννη Αντετοκούνμπο. Από την απόλυτη φτώχεια των παιδικών και εφηβικών του χρόνων, στην απόλυτη καταξίωση του σήμερα.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο βρέθηκε στη λίστα του World of Statistics με τους πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές για το 2022.  Ανάμεσα στους Λιονέλ Μέσι, Κριστιάνο Ρονάλντο, Λεμπρόν Τζέιμς… Με έσοδα 86,5 εκατ. δολαρίων, ήταν ο τέταρτος πιο ακριβοπληρωμένος στο NBA την περσινή χρονιά.

Ο 28χρονος πλέον Γιάννης Αντετοκούνμπο τα έχει καταφέρει όλα στη καριέρα του. Δεν σταματά όμως να θέλει κι άλλες διακρίσεις, όπως έχει τονίσει σε συνεντεύξεις του. Η σκληρή δουλειά, το πείσμα και η θέλησή του είναι αυτά που τον έχουν φέρει στην ελίτ. Και τον έχουν κάνει αθλητή παράδειγμα προς μίμηση με τηλαυγή επιδραστικότητα.

Όπως έχει πει και ο ίδιος «κάθε μέρα ξυπνάω και προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος. Είτε είσαι καλός είτε όχι, το παρελθόν ανήκει στο παρελθόν και πρέπει να πηγαίνεις στο επόμενο παιχνίδι. Είτε έχεις παίξει καλά, είτε άσχημα, πρέπει να βλέπεις την επόμενη μέρα. Τα συναισθήματα είναι για τις ταινίες, πρέπει να κοιτάζω μπροστά».

Πέραν απ’ όλα αυτά, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει μια έντονα φιλανθρωπική δράση. Βοηθάει με όποιον τρόπο μπορεί όσους έχουν ανάγκη, με πολλές από τις πρωτοβουλίες του να μένουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα