Icons

ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΝΤΡΙΣΜΠΙΩΤΗ

Πρωταθλήτρια του βάδην

Γεννημένη στην Καρδίτσα όπου ζει και γυμνάζεται, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη είναι στα 38 της χρόνια μια από τις κορυφαίες στο βάδην παγκοσμίως.

Το επίθετό της και, κυρίως, το αστείρευτο ψυχικό της σθένος τα γνώρισε όλος ο κόσμος το περσινό καλοκαίρι. Με την τεράστια και συγκινητική της προσπάθεια, που την οδήγησε να κατακτήσει δύο φορές το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου. Επιτυχία που ανάδειξε παράλληλα την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη σε κορυφαία αθλήτρια της χώρας για το 2022, στα ετήσια βραβεία του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών.

Η αθλητική της πορεία στο αγώνισμα του βάδην ήταν σπουδαία από τα προηγούμενα χρόνια, καθώς κατέκτησε την πρώτη θέση στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο του Ποντεμπράντι το 2021, την 8η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021, ενώ είχε αγωνιστεί εκπροσωπώντας την Ελλάδα και στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο το 2016, όπου τερμάτισε στην 15η θέση.

Επίσης μέσα στο 2022 ήταν 6η στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Ομάν και την 4η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον.

Όλα αυτά όμως μέχρι τις 16 του μηνός του περσινού Αυγούστου. Τότε, στο Μόναχο, αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 35 χλμ. βάδην. Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη έγινε η πρώτη Ελληνίδα που κατακτά χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα του βάδην σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Ως εδώ είναι κάτι που περιμένεις να συμβεί. Η συνέχεια όμως ξεπερνά κάθε φαντασία. Μόλις τέσσερις ημέρες αργότερα, στις 20 Αυγούστου, η Ντρισμπιώτη όχι μόνο αγωνίστηκε για δεύτερη φορά αλλά κατέκτησε και δεύτερο χρυσό στα 20 χλμ. βάδην αυτήν τη φορά. Μοναδική Ελληνίδα που πετυχαίνει έναν τέτοιο άθλο. Και συνάμα γίνεται ένα επιδραστικότατο σύμβολο, πίστης και επιμονής για την κατάκτηση ενός ονειρικού στόχου.

Λίγες μέρες αργότερα βρέθηκε στο ΟΑΚΑ καλεσμένη του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη. Εκεί είχε την ευκαιρία να ζήσει μια πρωτόγνωρη εμπειρία, συνοδηγώντας σε ένα αγωνιστικό τετρακίνητο. Μιλώντας σχετικά δήλωσε: «Φοβάμαι λίγο, για να πω την αλήθεια… Δεν έχω τέτοιες εμπειρίες. Είμαι όμως σίγουρη πως θα είναι απόλυτα ασφαλές. Ταυτόχρονα, είμαι χαρούμενη που θα βοηθήσω στο έργο του Υφυπουργείου Αθλητισμού αναφορικά με τη διάδοση καλών πρακτικών για την Οδική Ασφάλεια. Προτρέπω όλους όσοι αθλούνται σε εξωτερικό χώρο, ειδικά από το σούρουπο και μετά, να φορούν ανακλαστικό γιλέκο για να είναι ορατοί από μεγάλη απόσταση».

Πτυχιούχος της γυμναστικής ακαδημίας, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη για ένα μεγάλο διάστημα είχε σταματήσει το βάδην και τον πρωταθλητισμό. Όπως φάνηκε όμως ήταν μια στάση, καθώς επέστρεψε δριμύτερη.

Η ίδια έχει πει ότι μέχρι πριν από τη εποποιία της στο Μόναχο «δεν με προσέγγισαν χορηγοί. Γιατί δεν είχα followers στο Instagram και ήμουν μεγάλη».

«Εντάξει, θα τελειώσει, πόσο έχει ακόμη; Θα σβήσει», έλεγαν. «Αυτό είναι το κίνητρο μου. Ήθελα να τους αποδείξω ότι έκαναν λάθος». Κραυγαλέο λάθος, όπως έδειξε η πραγματικότητα.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα