Real Estate

Μύκονος: Ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου, η κατεδάφιση και οι απειλές

  • Contributor
Ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου

Ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου


Το mononews ξετυλίγει το απίθανο στόρι πίσω από την κατεδάφιση του πρώτου αυθαιρέτου στη Μύκονο.

Χθες το mononews αποκάλυπτε ότι πίσω από την πρώτη κατεδάφιση αυθαιρέτου στη Μύκονο έπειτα από πολλά χρόνια βρίσκεται μια κυπριακή εταιρεία περιορισμένης ευθύνης, οι γνωστές «LTD», με την επωνυμία «Avora Enterprises Company Ltd» που εκπροσωπείται από τρία πρόσωπα: την κα Αλέκα Μιχαηλίδου και τους κ.κ. Ευστράτιο Αθανασάκο και Αδάμο Μοντανιό.

Η εταιρεία είναι εγγεγραμμένη στην Κύπρο με Αριθμό Μητρώου ΗΕ 152010 και έδρα τη Λευκωσία. Συγκεκριμένα, εγγράφηκε στις 10 Σεπτεμβρίου 2004, ωστόσο στο διαδίκτυο δεν υπήρχε καμία άλλη πληροφορία σχετικά με τις δραστηριότητες της.

Παράγοντες της αγοράς ακινήτων ανέφεραν στο mononews.gr ότι πίσω από την Avora Enterprises είναι ο μεγαλοεφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου, ο οποίος διαθέτει βίλες πάνω ακριβώς από την παραλία της Μερσίνης, η οποία περιγράφεται ως ένας ιδιωτικός παράδεισος απαράμιλλης ομορφιάς, το τελευταίο καταφύγιο στο νησί για εκείνους που αποζητούν ιδιωτικότητα και ηρεμία.

Οι ίδιοι παράγοντες, που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις στη Μύκονο, θέλησαν, όπως είπαν, να αποδώσουν τα γεγονότα στην αληθινή τους διάσταση.

Καταρχάς, τόνισαν πως το συγκεκριμένο αυθαίρετο στην παραλία, το οποίο ανήκει σε Αθηναίο μικροεπιχειρηματία, ιδιοκτήτη δυο καταστημάτων με υποδήματα, ο οποίος έχει παντρευτεί Μυκονιάτισσα, έχει καταγραφεί από την πολεοδομία από το μακρινό 2016. Όπως αποκαλύψαμε χθες, η απόφαση για την κατεδάφιση του αυθαιρέτου εκδόθηκε από την Πολεοδομία της Σύρου το 2021. Όμως ήταν τεχνικά αδύνατο να κατεδαφιστεί το παράνομο ακίνητο των 20 τ.μ. και αυτό διότι δεν υπήρχε πρόσβαση στην παραλία για τα μηχανήματα παρά μόνο δια θαλάσσης.

Σύμφωνα με τους ίδιους παράγοντες του real estate, ο αυθαιρετούχος, χτίζοντας το παράνομο παραθαλάσσιο οίκημα του, έκοψε από τα σπίτια του εφοπλιστή την πρόσβαση στην παραλία.

Οι δυο τους φέρονται να ήταν στα μαχαίρια για αρκετά χρόνια, με τον παρανομούντα να μην κάνει πίσω, εκμεταλλευόμενος την αδυναμία των πολεοδομικών Αρχών να εκτελέσουν την απόφαση κατεδάφισης που είχε εκδοθεί στις 26-10-2021.

Σύμφωνα πάντα με τους μεσίτες, ο αυθαιρετούχος φέρεται να ζήτησε από τον εφοπλιστή επταψήφιο νούμερο προκειμένου να εγκαταλείψει την παραλία, όμως ο τελευταίος δεν συμφώνησε. Η υπόθεση σερνόταν στα δικαστήρια μέχρι που έσκασε στη Μύκονο η είδηση για τον ξυλοδαρμό του αρχαιολόγου Μανώλη Ψαρρού, οι επιπτώσεις του οποίου συμπαρέσυραν τα πάντα στο διάβα τους. Η Μύκονος μπήκε στο στόχαστρο της κυβέρνησης και των Αρχών εν μέσω προεκλογικής περιόδου. Αυτό σήμανε αυτόματα ότι σχεδόν ουδείς ήταν πλέον ήταν στο απυρόβλητο, από τα διάσημα beach bars, όπως το Nammos και το Principote, μέχρι γνωστά ξενοδοχεία και βίλες.

Ο εφοπλιστής λοιπόν φαίνεται να εκμεταλλεύτηκε το momentum, αλλά και την αδυναμία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου να κατεβάσει μπουλντόζες στην παραλία της Μερσίνης. Φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να προθυμοποιήθηκε να προχωρήσει ο ίδιος στις πρώτες επτά κατεδαφίσεις αφιλοκερδώς προκειμένου να λύσει και το δικό του πρόβλημα.

Όπερ και εγένετο. Τα μηχανήματα κατέβηκαν χθες το πρωί στην παραλία μέσα από το δικό του οικόπεδο του και γκρέμισαν το αυθαίρετο, προκαλώντας όμως τις αντιδράσεις κατοίκων του νησιού, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για την καταστροφή του βουνού από το πέρασμα των σκαπτικών μηχανημάτων.

Στα σχόλια τους στα σόσιαλ μίντια υποστήριξαν πως ο εφοπλιστής έκανε τζάμπα τη δουλειά για ανοίξει δικό του δρόμο προς την παραλία. Ωστόσο, ο ίδιος, σύμφωνα με πρόσωπα από το περιβάλλον του, έχει δεσμευτεί για τη φυσική αποκατάσταση του εδάφους, αμέσως μετά την ολοκλήρωση και των υπόλοιπων κατεδαφίσεων καθώς στην παραλία έχουν εντοπιστεί δυο ακόμη αυθαίρετες μικροκατασκευές.

Για να ολοκληρωθεί το έργο των κατεδαφίσεων πρέπει να εκδοθεί τώρα νέα απόφαση από την Πολεοδομία της Σύρου κάτι που αναμένεται να συμβεί τις προσεχείς ημέρες.

Διαβάστε επίσης:

Μύκονος: Με νέο concept ο Salt Bae στο Νησί των ΑνέμωνΣΧΟΛΙΑ