• Business

    Μύκονος: Ανοίγει ο δρόμος για μπουλντόζες και στο Nammos

    • NewsRoom
    Nammos, Μύκονος

    Nammos, Μύκονος


    Ανοίγει ο δρόμος για μπουλντόζες και στο Nammos, καθώς απορρίφθηκε από το Εφετείο Αθηνών η αίτηση αναστολής που είχε καταθέσει η επιχείρηση.

    Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, το Εφετείο Αθηνών απέρριψε σήμερα το μεσημέρι την αίτηση που είχαν καταθέσει οι εκπρόσωποι του Nammos για να ανασταλεί η κατεδάφιση μέχρι την εκδίκαση της κύριας προσφυγής τους.

    Οι Επιθεωρητές στο πόρισμά τους είχαν καταγράψει στο Nammos:

    – Κατασκευή σε εξέλιξη διώροφου κτηρίου εντός της ζώνης προστασίας της παραλίας Ψαρρούς και σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από τη γραμμή αιγιαλού. Το κτίριο έχει επιφάνεια 520 τετραγωνικών μέτρων. Τμήματα του κτηρίου βρίσκονται εντός της ζώνης αιγιαλού και παραλίας.

    – Κατασκευή σε εξέλιξη κτηρίου με χρήση τουαλέτας (39,55 τμ) εντός της ζώνης προστασίας της παραλίας και σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από τη γραμμή αιγιαλού.

    – Τοποθέτηση κοντέινερ 23,5 τμ (χωρίς άδεια, που απαιτείται ανεξάρτητα με το αν αυτά δεν είναι μόνιμη κατασκευή) εντός της ζώνης προστασίας της παραλίας και σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από τον αιγιαλό.

    – Τοποθέτηση τεσσάρων κυλινδρικών δεξαμενών ύψους 2,2 μέτρων και ακτίνας 0,5- 1,7 μέτρων εντός της ζώνης προστασίας της παραλίας και σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από τον αιγιαλό.

    Η πλευρά του Nammos είχε υποστηρίξει ότι τα δύο κτήρια (των 520 τμ και 40 τμ) έχουν «τακτοποιηθεί» στο παρελθόν και ότι βρίσκονταν σε εξέλιξη ετήσιες εργασίες επισκευής πριν από το ξεκίνημα της σεζόν και όχι ανέγερσης.

    Μετά την απόρριψη, ωστόσο, της αίτησης αναστολής από το Εφετείο Αθηνών, ανοίγει πλέον ο δρόμος για την κατεδάφιση των δύο κτηρίων, την οποία θα εκτελέσει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου.

    «Ο νόμος θα εφαρμοστεί είτε το θέλουν είτε όχι»

    Εξάλλου, με αφορμή την κατεδάφιση αυθαιρέτου στη Μύκονο, στην παραλία Μερσίνη, ο εισαγγελέας Εφετών Αιγαίου, Οδυσσέας Τσορμπάτζογλου, δήλωσε στην εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1 ότι «Εκτελείται πρωτόκολλο κατεδάφισης. Εφόσον αυτό είναι ώριμο πρέπει να εκτελείται και να μην μένει στο συρτάρι. Ήταν ένα οίκημα χτισμένο πάνω στη ζώνη του αιγιαλού και της παραλίας, αυτό είναι παράνομο. Μετά από μακροχρόνια δικαστική διαμάχη το πρωτόκολλο κατεδάφισης ωρίμασε και έπρεπε να εκτελεστεί. Εγώ παρακολουθώ τη νομιμότητα από όλες τις πλευρές και σε όλες τις πλευρές».

    Χαρακτηριστική ήταν και η δήλωση του εισαγγελέα ότι «αυτά θα τα δούμε και σε άλλα μέρη της Μυκόνου. Εφόσον έχουμε ώριμα πρωτόκολλα, αυτά θα εκτελεστούν, όποιοι και αν είναι οι στόχοι. Ο νόμος θα εφαρμοστεί είτε το θέλουν είτε όχι».

    Διαβάστε επίσης

    Αποκάλυψη: Μπαίνουν σήμερα οι μπουλντόζες στη Μύκονο – Σε κυπριακή LTD το έργο κατεδάφισης αυθαιρέτου στην παραλία Μερσίνη

    H επιχείρηση κατεδάφισης του αυθαίρετου στη Μύκονο (video)



    ΣΧΟΛΙΑ