• Real Estate

    Μύκονος: Από τον Αύγουστο του 2022 ήξεραν για τα αυθαίρετα στο “Πριγκιπάτο” – Έγγραφο-ντοκουμέντο

    Principote


    Το mononews φέρνει στη δημοσιότητα το “Τηλεφωνικό Σήμα” της Εφορίας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων προς την Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Μυκόνου, μέσω του οποίου ζητήθηκε η άμεση διακοπή των οικοδομικών εργασιών που πραγματοποιούνταν χωρίς την έγκριση της Αρχαιολογίας.

    Στο φως και το έγγραφο βάσει του οποίου απέρριψε η αρχαιολογία να εξετάσει αίτημα του “Πριγκιπάτου” για εργασίες ανέγερσης και κατασκευών σε χώρους της επιχείρησης.

    Πρόκειται για υπόθεση που χειριζόταν αποκλειστικά ο αρχαιολόγος Μανώλης Ψαρρός που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από άγνωστο άνδρα καθώς επέστρεφε στο σπίτι του, τον περασμένο Μάρτιο.

    Το σήμα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων προς την Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Μυκόνου εστάλη στις 8/8/2022 με σκοπό να προχωρήσουν οι αρχές σε άμεση διακοπή των οικοδομικών εργασιών που βρίσκονταν σε εξέλιξη χωρίς όμως την έγκριση της υπηρεσίας αρχαιοτήτων.

    Σύμφωνα με το επίμαχο έγγραφο, οι εργασίες που εντόπισε ο αρχαιολόγος Μανώλης Ψαρρός πραγματοποιούνταν σε απόσταση 30-40 μέτρων από τη ζώνη προστασίας που προβλέπεται στη ΖΟΕ Μυκόνου για τον κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο της Μαυροσπηλιάς, παρά το σχετικό σήμα διακοπής που είχε στείλει η αρχαιολογία.

    Κατά τις αυτοψίες των αρμοδίων υπαλλήλων της, παρατηρήθηκαν εκτεταμένες εκσκαφικές εργασίες και εκσκαφές- εκχερσώσεις της φυσικής βλάστησης εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Μαυροσπηλιάς. 

    Επισημαίνεται δε ότι οι παραπάνω εργασίες πραγματοποιήθηκαν εντός της προστατευόμενης περιοχής του Ν. Ρέματος του Πανόρμου το οποίο έχει υποστεί εκχέρσωση της βλάστησης.

    Μάλιστα ένα μήνα μετά, συγκεκριμένα στις 16/9/2022 η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων επανέρχεται στην υπόθεση του Πανόρμου και με έγγραφο της προς την εταιρία Πάνορμος Τουριστική ΙΚΕ υπό τη σκέπη της οποίας λειτουργεί το φημισμένο μπιτς μπαρ Principote, το οποίο κοινοποιείται τόσο στην Διεύθυνση Πολεοδομίας Σύρου, όσο και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου, δηλώνει αδυναμία να εξετάσει το αίτημα της επιχείρησης εστίασης και αναψυχής, “σχετικά με διαμορφώσεις και κατασκευές ακάλυπτου χώρου σε γήπεδα της επιχείρησης, σε αγροτεμάχια που μισθώνει στη παραλία του Πανόρμου”.

    Η αιτιολογία είναι απλή. 

    Όπως αναφέρουν οι αρχαιολόγοι, δεν είναι σε θέση να εξετάσουν το σχετικό αίτημα της Πάνορμος Τουριστικής ΙΚΕ, επειδή οι εργασίες στα εν λόγω αγροτεμάχια πραγματοποιήθηκαν χωρίς έγκριση και χωρίς επίβλεψη των εκσκαφών και των διαμορφώσεων από πλευράς της υπηρεσίας τους.

    H σφράγιση του Principote

    Την σφράγιση του Principote αποφάσισε ομόφωνα χθες η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου Μυκόνου ενώ είχε προηγηθεί εντολή του υπουργείου Περιβάλλοντος προς τον δήμο, να προχωρήσει στην αναστολή της άδειας λειτουργίας.

    Ο λόγος αφορά την οριστικοποίηση του πορίσματος των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, βάση του οποίου καταγράφηκαν σχεδόν 40.000 τετραγωνικά μέτρα παράνομων κατασκευών.

    Το πόρισμα οριστικοποιήθηκε από το Κεντρικό Πολεοδομικό Συμβούλιο σχεδόν στο σύνολό του καθώς εξαιρέθηκαν προς έλεγχο δύο «τακτοποιήσεις» αυθαιρέτων, οι οποίες είναι περιορισμένες.

    Διαβάστε επίσης

    Μύκονος: Κλείνει το εστιατόριο Principote – Απορρίφθηκαν από το ΥΠΕΝ οι προσφυγές για τις αυθαίρετες κατασκευές στην Ψαρρού

    Μύκονος: Κατεπείγουσα παραγγελία της Εισαγγελέας Σύρου για γυναίκα αστυνομικό με αυθαίρετη βίλα – Έγγραφο-ντοκουμέντο

    Αποκάλυψη – Έγγραφο ντοκουμέντο: Στο στόχαστρο των Αρχών πέντε γνωστοί μηχανικοί για τα αυθαίρετα της Μυκόνου



    ΣΧΟΛΙΑ