• Real Estate

    Αποκάλυψη: Μπαίνουν σήμερα οι μπουλντόζες στη Μύκονο – Σε κυπριακή LTD το έργο κατεδάφισης αυθαιρέτου στην παραλία Μερσίνη

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Παραλία Μυρσίνη στη Μύκονο

    Παραλία Μερσίνη στη Μύκονο


    Αύριο και τρεις μέρες πριν από τις Εθνικές Εκλογές ξεκινούν οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων στη Μύκονο με τα σκαφτικά μηχανήματα να πιάνουν δουλειά από την παραλία Μερσίνη προκειμένου να κατεδαφίσουν, με καθυστέρηση δυο χρόνων, αυθαίρετη κατασκευή.

    Όπως αποκαλύπτει σήμερα το mononews, για το συγκεκριμένο αυθαίρετο έχει εκδοθεί από τη Διεύθυνση Πολεοδομίας Σύρου απόφαση κατεδάφισης από τις 26-10-2021. Η  έκθεση αυτοψίας αυθαιρέτου της ΥΔΟΜ Μυκόνου για το συγκεκριμένο ακίνητο έχει κριθεί τελεσίδικα με την υπ’ αριθμ. 554/2021 απόφαση ΣΤΕ- Τμήμα Ε, ωστόσο πρόκειται να εκτελεστεί αύριο βάσει της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου με ημερομηνία 12/5/2023.

    Τις διαδικασίες κατεδάφισης της αυθαίρετης κατασκευής στην παραλία της Μυρσίνης, όπως αναφέρεται στην απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου και φέρει την υπογραφή της Γραμματέως, κας Μαριάννας Νικολαΐδου,  πρόκειται να συντονίσει μια κυπριακή εταιρεία με την επωνυμία “Avora Enterprises Company Ltd”, οι υπεύθυνοι της οποίας κατέθεσαν μέσω της νομικής τους εκπροσώπου, Μαρίας Γ. Φλώρου, δήλωση με την οποία ρητώς δηλώνεται ότι το κόστος κατεδάφισης δεν θα απαιτηθεί εκ των υστέρων από το Δημόσιο.

    Η εν λόγω εταιρεία είναι υπεύθυνη να τοποθετήσει μηχανικό για τον συντονισμό των ενεργειών κατεδάφισης, όπως και υπεύθυνο-επιβλέπων του συνεργείου κατεδάφισης. Τα πάντα λοιπόν, από τα μηχανήματα, μέχρι τους χειριστές και τους εργάτες θα διατεθούν από τη συγκεκριμένη εταιρεία.

    Οι επιβλέποντες μηχανικοί του Δημοσίου, που στα πλαίσια της κατεδάφισης του αυθαιρέτου έχουν την αποκλειστική αρμοδιότητα της παρακολούθησης των εργασιών, έχουν οριστεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου.

    Η κατεδάφιση ορίζεται να ξεκινήσει αύριο στις 10 το πρωί και τα μηχανήματα θα έχουν ετοιμαστεί δυο ώρες νωρίτερα. Εάν οι εργασίες δεν έχουν ολοκληρωθεί έως αύριο το μεσημέρι, δύναται να συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες ενώ αν για τον οποιοδήποτε λόγο δεν δύναται να εκτελεστούν, θα ορισθούν νέες ημερομηνίες, αναφέρεται στο έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου.

    Η σχετική απόφαση κοινοποιήθηκε και στις Εισαγγελικές Αρχές και στην Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Μυκόνου, που καλούνται να συνδράμουν προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη διαδικασία και να αποφευχθούν τυχόν παρατράγουδα.

    Για την AVORIA ENTERPRISES COMPANY LIMITED που ανέλαβε το έργο της κατεδάφισης επειδή η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου δεν διαθέτει στην περιοχή του αυθαιρέτου τεχνική υπηρεσία με κατάλληλο εξοπλισμό και προσωπικό, δεν υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες στο διαδίκτυο, πέρα του ότι πρόκειται για μια εταιρεία περιορισμένης ευθύνης εγγεγραμμένη στην Κύπρο με Αριθμό Μητρώου ΗΕ 152010 και έδρα την Λευκωσία.

    Συγκεκριμένα, εγγράφηκε στις 10 Σεπτεμβρίου 2004 και διευθύνεται από τρία πρόσωπα, την κα Αλέκα Μιχαηλίδου και τους κ.κ. Ευστράτιο Αθανασάκο και Αδάμο Μοντανιό.

    Η απόφαση της αποκεντρωμένης διοίκησης

     

     

     

    Η απόφαση της Πολεοδομίας

    Διαβάστε επίσης:

    Συμβαίνει τώρα: Δείτε live την κατεδάφιση αυθαίρετου στη Μύκονο

    Μύκονος: Από τον Αύγουστο του 2022 ήξεραν για τα αυθαίρετα στο “Πριγκιπάτο” – Έγγραφο-ντοκουμέντο

    Μύκονος: Κλείνει το εστιατόριο Principote – Απορρίφθηκαν από το ΥΠΕΝ οι προσφυγές για τις αυθαίρετες κατασκευές στην Ψαρρού



    ΣΧΟΛΙΑ