• Τι γύρευε η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε Μinoan και ΑΝΕΚ, τι θα κάνει ο Βαρβιτσιώτης στα Ναυπηγεία, σάλος με τις αποφάσεις του Πολίτη στο ΤΑΙΠΕΔ, η αδιαθεσία της κ. Καίτης και το παρασκήνιο με τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και τον ΒΟΑΚ

    Προχωρεί ταχύτατα ο Σκυλακάκης στη ρύθμιση που είχαν προαναγγείλει ο Wiseman και το mononews.gr…

    image

    Aποκλειστικές φωτογραφίες και ρεπορτάζ από το Συνέδριο της JP Morgan στη Νέα Υόρκη

    Σήμερα θα σας μεταφέρω για λίγο νοερώς με τις αποκλειστικές φωτογραφίες που εξασφάλισα στη Νέα Υόρκη.

    Στην κατάμεστη αίθουσα όπου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των τεσσάρων συστημικών τραπεζών Εθνικής ΕΤΕ 1,85% 7,70 Πειραιώς ΠΕΙΡ 1,53% 3,98 Eurobank ΕΥΡΩΒ 1,51% 2,02 και Αlpha Bank ΑΛΦΑ 1,23% 1,65  στο Συνέδριο της JP Morgan.

    Οι Χρήστος Μεγάλου, Βασίλης Ψάλτης, Φωκίων Καραβίας και Παύλος Μυλωνάς (στη δεύτερη φωτό από αριστερά προς τα δεξιά) μετά και την παρέμβαση, που έκανε διαδικτυακά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, «υποβλήθηκαν στη βάσανο των ερωτήσεων» από τους θεσμικούς επενδυτές.

    Όπως με ενημέρωσαν, το ενδιαφέρον των ξένων εστιάζεται κυρίως στο κατά πόσο οι ελληνικές τράπεζες θα κατορθώσουν να αναπληρώσουν από άλλες πηγές τη θεαματική αύξηση των επιτοκιακών εσόδων, όταν θα αρχίσει η ΕΚΤ να μειώνει τα επιτόκια.

    Επίσης, ζητούμενο για την αγορά είναι οι τραπεζίτες να κατορθώσουν να πείσουν τους ξένους ότι το υψηλό discount με το οποίο διαπραγματεύονται οι ελληνικές τράπεζες σε σχέση με τις υπόλοιπες της ευρωζώνης είναι πλέον αδικαιολόγητο.

    Σε αυτό συνηγορεί τόσο η μείωση του επενδυτικού κινδύνου μετά την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας για τη χώρα, όσο και η μεγάλη μείωση των κόκκινων δανείων τα οποία τα επόμενα χρόνια θα πλησιάσουν τον μέσο όρο της Ευρωζώνης.

     

     

    Τι γύρευε η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε Μινωικές και ΑΝΕΚ;

    Την περασμένη Τρίτη (23 Ιανουαρίου), όταν οι προβολείς της δημοσιότητας ήταν στραμμένοι στα κλιμάκια της Επιτροπής Ανταγωνισμού που έκαναν ντου στα τουριστικά γραφεία – όπως σας είχε ενημερώσει νωρίτερα απ΄όλα τα Μέσα το mononews – κάποια άλλα κατηφόρισαν στο μεγάλο Λιμάνι.

    Όπως έμαθα λοιπόν, η Επιτροπή Ανταγωνισμού, την ημέρα εκείνη, διακριτικά πραγματοποίησε ελέγχους στα γραφεία των Μινωικών και της ΑΝΕΚ.

    Των δύο εμβληματικών ναυτιλιακών που κατά σύμπτωση κυριαρχούν στην αγορά της Κρήτης.

    Mετά την συγχώνευση της Αttica Group με την ΑΝΕΚ, δημιουργείται ένα πανίσχυρο δίπολο στις γραμμές της Κρήτης.

    Όλα τα παραπάνω συμβαίνουν σε μία αρκετά κρίσιμη χρονική συγκυρία, στην οποία διαμορφώνονται τα δρομολόγια και οι ναύλοι του καλοκαιριού.

    Και μπορεί τους γηγενείς να μην τους απασχολεί προς το παρόν πόσα θα πληρώσουν για να πάνε διακοπές το καλοκαίρι, όμως τις τιμές αυτές τις χρειάζονται οι «tour operators» προκειμένου να διαμορφώσουν τα πακέτα που θα διαθέσουν στην πελατεία τους.

     

    Σφικτό το ΤΑΙΠΕΔ με τις προμήθειες για την εισαγωγή του Ελ. Βενιζέλος

    Για να αποδώσουμε «τα του Καίσαρος»… οφείλω να παραδεχθώ ότι οι προμήθειες που θα πληρώσει το ΤΑΙΠΕΔ για την εισαγωγή του Ελ. Βενιζέλος στο Χρηματιστήριο είναι αρκετά συγκρατημένες.

    Ανέρχονται σε 16,5 εκατ. ευρώ, ποσό σημαντικά μικρότερο αν το συγκρίνουμε με αντίστοιχα deals του παρελθόντος.

    Μάλιστα, από αυτά τα 6,5 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για νομικούς και οικονομικούς ελέγχους, οπότε οι αμοιβές αναδοχής είναι μόλις 10 εκατ. ευρώ.

    Αν τις αναγάγουμε στο μέγεθος της ΙPO, προκύπτει ότι οι αμοιβές αναδοχής ήταν μόλις 1,4%, ποσοστό χαμηλό για τη διεθνή πρακτική.

    Περιττό να σας αναφέρω ότι τη «μερίδα του Λέοντος» από τις προμήθειες αυτές θα την εισπράξουν οι ξένοι, ήτοι η Bank of America με την Morgan Stanley ως Παγκόσμιοι Συντονιστές, αλλά και η Deutsche Bank ως Joint Bookrunner και οικονομικός  σύμβουλος και οι Barclays, η BNP Paribas και η HSBC, οι οποίες ενεργούν ως Βασικοί Συνδιαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών (Joint Bookrunners) και θα αναλάβουν την ιδιωτική τοποθέτηση στο εξωτερικό.

    Οπότε οι εγχώριες τράπεζες και χρηματιστηριακές, οι οποίες θα καλύψουν κατά κύριο λόγο το κομμάτι της δημόσιας εγγραφής στο εσωτερικό, θα πρέπει να αρκεστούν στα «απομεινάρια».

     

    Ο Πολίτης και το ΤΑΙΠΕΔ

    Τεράστιο πρόβλημα φαίνεται να έχει πλέον ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ κύριος Δημήτρης Πολίτης.

    Μετά την απόφασή του να μειώσει τις προμήθειες συγκεκριμένης εταιρείας που συμμετείχε (αποχώρησε μετά τη μείωση των προμηθειών) ως σύμβουλος στο IPO (Αρχική Δημόσια Εγγραφή) του Ελ. Βενιζέλος στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, έχει δεχθεί καταιγισμό τηλεφωνημάτων δυσαρέσκειας από κυβερνητικά στελέχη.

    Η εταιρεία αυτή, μετά τη μείωση προμηθειών, αποφάσισε να αποχωρήσει από το σχήμα των αναδόχων για την εισαγωγή των μετοχών του Ελ. Βενιζέλος.

    Ο «βαρύς και ασήκωτος» Πολίτης χαρακτηρίζεται πλέον ως «δικτάτορας του ΤΑΙΠΕΔ».

     

    Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ο ΒΟΑΚ

    Στη μητέρα όλων των μαχών για τις οδικές παραχωρήσεις, όπως έχετε ήδη ενημερωθεί, επικράτησε η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, καθώς έδωσε χθες την καλύτερη προσφορά για το τμήμα Χανιά-Ηράκλειο του Βόρειου Οδικού Άξονα (ΒΟΑΚ).

    Ήταν μία σκληρή μάχη που είχε έντονο χαρακτήρα και διήρκησε περίπου οκτώ έτη, με τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ να έρχεται αντιμέτωπη με δύο αρκετά ισχυρές συμμαχίες, όπως αυτή του Ομίλου Mytilineos με τον Ελλάκτωρ (ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις) και του ΑΒΑΞ με τις γαλλικές Egis και Meridiam.

    Η εισηγμένη χρησιμοποίησε το συγκριτικό πλεονέκτημα που της δίνει η παρουσία του προσωπικού και των εργοταξίων στη Μεγαλόνησο, καθώς κατασκευάζει ήδη το αεροδρόμιο στο Καστέλι, ενώ έχει αναλάβει μαζί με την ΑΚΤΩΡ του Ομίλου Intrakat και το ΣΔΙΤ Χερσόνησσος-Νεάπολη του ΒΟΑΚ.

    Με την εξέλιξη αυτή, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ φτάνει όλο και πιο κοντά στον στόχο του 1 δισ. ευρώ σε EBITDA σε βάθος πενταετίας, όπως είχε ανακοινώσει ο Γιώργος Περιστέρης τον περασμένο Νοέμβριο κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης στη Morgan Stanley στο Λονδίνο.

    Το ανεκτέλεστό της από τα 5,5 δισ. ευρώ θα αυξηθεί  στα 7,3 δισ. ευρώ.

    Όσον αφορά τη χρηματοδότηση του έργου, από τον προϋπολογισμό του 1,8 δισ. ευρώ το Ελληνικό Δημόσιο θα διαθέσει μόνο τα 700 εκατ. ευρώ, ενώ το υπόλοιπο περίπου 1 δισ. ευρώ θα πρέπει να προέλθει από τα ταμεία της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

     

    Σε ποιον ξενοδόχο βγάζει «κίτρινη κάρτα» το υπουργείο Πολιτισμού

    «Κίτρινη κάρτα» στο νέο ξενοδοχείο του Κρητικού επιχειρηματία Γιώργου Καντηλιεράκη, που διευθύνει την Elia Hotels Group.

    O όμιλος διαθέτει 20 ξενοδοχεία εκ των οποίων τα 19 βρίσκονται στα Χανιά, ενώ συμμετέχει στο Elia Ermou στο κέντρο της Αθήνας.

    Το νέο εγχείρημα των επιχειρηματιών που ελέγχουν το ξενοδοχείο στην Ερμού (Καλαμάρας, Καντηλιεράκης και Ελευθεριάδης), θα ήταν μια πεντάστερη μονάδα στη Σαντορίνη, αλλά το υπουργείο Πολιτισμού έκλεισε προς το παρόν τον δρόμο.

    Το υπουργείο δεν ενέκρινε τη μελέτη του έργου στις Κουκουμαβλιές «διότι η υλοποίησή της απαιτεί μεγάλο όγκο εκσκαφών, ενώ η ενσωμάτωση στο κτηριακό σύνολο μεγάλου αριθμού υδάτινων επιφανειών δεν συνάδει με τα μορφολογικά και τυπολογικά χαρακτηριστικά του προστατευόμενου περιβάλλοντος, που έπρεπε να έχουν ληφθεί υπόψη στον συνολικό σχεδιασμό».

    Πάντως, οι επενδυτές μπορούν να επανυποβάλουν τη μελέτη, εφόσον μειώσουν το ύψος των κτισμάτων, περιορίσουν τα υπόγεια και τις πισίνες.

    Φαίνεται ότι η κυβέρνηση έχει πάρει σοβαρά τον ρόλο της υπερδόμησης στα νησιά.

     

    «Μπηχτή» Παπαστεργίου προς πάσα κατεύθυνση

    Χθες το μεσημέρι που έγινε η παρουσίαση του νέου πολυγλωσσικού ψηφιακού βοηθού του gov.gr στο υπουργείο Εξωτερικών, παρόντων των Γιώργου Γεραπετρίτη και Δημήτρη Παπαστεργίου, ο υπουργός Εξωτερικών, θέλοντας να τεστάρει το πρόγραμμα, έκανε μια ερώτηση στα αγγλικά «πώς να εκδώσω νέο διαβατήριο» και το πρόγραμμα, με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, απάντησε με κάθε ακρίβεια και λεπτομέρεια.

     Δίνοντας, όμως υπερβολικά πολλές πληροφορίες και διαδικασίες για τον ενδιαφερόμενο.

    Ο κ. Γεραπετρίτης γελώντας είπε ότι θα έπρεπε να ρωτήσει κάτι πιο εύκολο και σύντομο, με τον κ. Παπαστεργίου να απαντάει «μήπως πρέπει να κάνουμε τις διαδικασίες πιο εύκολες και γρήγορες;».

    Προφανώς η… μπηχτή δεν πήγαινε προς τον κ. Γεραπετρίτη, άλλωστε εξ όσον γνωρίζω οι μεταξύ  τους σχέσεις είναι άριστες.

    Απ’ ό,τι αντιλαμβάνομαι ο κ. Παπαστεργίου ήθελε να αναδεικνύει τις προτεραιότητές του.

    Οι οποίες είναι ένα Δημόσιο χωρίς γραφειοκρατία, με απλουστευμένες διαδικασίες και που θα βοηθάει πραγματικά τον πολίτη.

    Και όλα αυτά θα γίνουν μέσα από τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης.

     

    Αλλαγές στην κορυφή της Real Consulting

    Σε νέα εποχή μπαίνει η Real Consulting, καθώς όπως ανακοινώθηκε η κ. Διονυσία Καρατζά θα είναι η νέα Διευθύνουσα Σύμβουλος, με τον Διονύση Αθανασάκο να μένει στην εταιρεία ως Αντιπρόεδρος.

    Η Real Consulting του Νίκου Βαρδινογιάννη διανύει μια πολύ κρίσιμη περίοδο, καθώς μεγάλος στόχος πλέον είναι η μετάταξη στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου.

    Η κ. Καρατζά, όπως μαθαίνω είναι ένα πολύ αξιόλογο στέλεχος με επιτυχημένη πορεία στην ανάπτυξη της εταιρείας τα τελευταία χρόνια.

    Με τη διοίκηση να κρίνει ότι είναι ο πλέον κατάλληλος άνθρωπος για να οδηγήσει τη Real Consulting στην επίτευξη των στόχων της.

    Η Real προχώρησε σε σημαντικές εξαγορές το 2023, πράγμα που αναμένεται να συνεχίσει και το νέο έτος.

    Στο επίκεντρο βρίσκονται κυρίως εξαγορές εταιρειών του εξωτερικού, ενώ αμέσως μόλις η εταιρεία μπει στην Κύρια Αγορά, θα κοιτάξει εξαγορές και εντός συνόρων.

     

    Το έγγραφο που «καίει» τους Κουτσολιούτσους, ο υπερόπτης Τζώρτζης και η αδιαθεσία της Καίτης

    Η δίκη της Folli Follie για το μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο της Μεταπολίτευσης συνεχίζεται, όσο κι αν κάποιοι επιθυμούν να περάσει στα… ψιλά.

    Και οι Κουτσολιούτσοι που βρίσκονται στο εδώλιο θα κληθούν σύντομα να απολογηθούν για όλα όσα έγιναν.

    Ανακεφαλαιώνοντας, οι συνεδριάσεις αυτήν την εβδομάδα είχαν πολλά και ενδιαφέροντα.

    Την Πέμπτη στο εδώλιο ήταν μόνο ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος και η μητέρα του, η άλλοτε «σιδηρά» κυρία Καίτη Κουτσολιούτσου, ενώ ο πατέρας της οικογένειας απουσίαζε.

    Τα μάτια και τα αυτιά του Wiseman ήταν στην αίθουσα του δικαστηρίου και είδαν τον Τζώρτζη να παρακολουθεί ανέκφραστος την εξέλιξη της δίκης.

    «Ολίγον… arrogant», μου είπε ο πράκτοράς μου… αλλά αυτή ήταν και η συνηθισμένη συμπεριφορά του από τότε που ήταν πανίσχυρος.

    Όσο για την Καίτη Κουτσολιούτσου, οι συγκινήσεις από αυτά που ακούει την έκαναν να αισθανθεί μια ξαφνική αδιαθεσία, με αποτέλεσμα η πρόεδρος του δικαστηρίου να της ζητήσει να αποχωρήσει εφόσον το επιθυμεί.

    Το κλίμα που επικρατεί στη Δίκη θα μπορούσε επιγραμματικά να συνοψιστεί με τη φράση ο «σώζων εαυτόν σωθήτω».

    Οι κατηγορούμενοι θα κάνουν τα πάντα για να αποσείσουν τις ευθύνες από πάνω τους και να τις ρίξουν αλλού.

    Σε μια τέτοια περίπτωση, κατά την ακροαματική διαδικασία της Πέμπτης, εις εκ των συνηγόρων υπεράσπισης κατέθεσε στο δικαστήριο email που είχε στείλει ο άλλοτε πανίσχυρος οικονομικός διευθυντής στην Folli Follie της Ασίας, Ιωάννης Μπεγιέτης.

    Στο email προς τους Κουτσολιούτσους, φέρεται να έλεγε εκείνη την «καυτή» περίοδο, ότι «είναι τεράστιος ο κίνδυνος να μας ξεσκεπάσουν οι ορκωτοί».

    Τι σημαίνει αυτό;

    Ότι οι ανήξεροι Κουτσολιούτσοι γνώριζαν για τη «φούσκα» της Ασίας, αλλά δεν έκαναν απολύτως τίποτε.

    Μέχρι που έσκασε το σκάνδαλο…

     

    Tζανετάκης (MOH): Επενδυτικό 4 δισ. και που επιθυμεί ο όμιλος να είναι ο… τελευταίος των Μοϊκανών λόγω υψηλής παραγωγικότητας

    Συνεχίζονται τα ικανοποιητικά περιθώρια διύλισης για τα ελληνικά διυλιστήρια και φυσικά για τη Motor Οil.

    O αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Motor Οil, Πέτρος Τζαννετάκης, μίλησε στην έκτακτη γενική συνέλευση της εισηγμένης με θέμα την έγκριση της εξαγοράς του υπόλοιπου 25% της Άνεμος RES έναντι 123,52 εκατ. ευρώ.

    «Ακόμη και στο χειρότερο δυνατό σενάριο για τον κλάδο, εμείς στη Motor Οil θα είμαστε οι… τελευταίοι των Μοϊκανών που θα επηρεαστούμε αρνητικά, καθώς έχουμε την υψηλότερη παραγωγικότητα στην Ευρώπη» ήταν η χαρακτηριστική κουβέντα που ακούστηκε.

    Αναφορικά με το  επενδυτικό πρόγραμμα του Ομίλου των 4 δισ. ευρώ (τα 2,5 δισ. σε νέες μορφές ενέργειας και το 1,5 δισ. στα πετρελαιοειδή), για την περίοδο 2023-2030, ο κ. Τζαννετάκης είπε πως θα χρηματοδοτηθεί χωρίς να διαταραχθεί η μερισματική πολιτική της εταιρείας.

    Από  τα τέσσερα δισ. ευρώ, με την εξαγορά του εναπομείναντος 25% της Άνεμος RES θα έχουν ήδη διατεθεί γύρω στο 1,3 δισ. και το υπόλοιπο ποσό μπορεί να προκύψει από τις ταμειακές ροές των επόμενων ετών, χωρίς να αυξηθεί ιδιαίτερα ο δανεισμός και χωρίς να ανατραπεί η μερισματική πολιτική.

    «Σε κάθε περίπτωση, η τρέχουσα ρευστότητα της Motor Οil είναι ισχυρή παρά τις μεγάλες επενδύσεις που υλοποιήθηκαν κατά τα προηγούμενα χρόνια» λέει η διοίκηση του Ομίλου.

    Θυμίζω ότι ο όμιλος μπήκε στον χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας το 2019 με μονάδες ισχύος 10 Mw και λειτουργεί σήμερα μονάδες 837 Mw, ενώ σχεδιάζεται να ανέβει  στα 1.200 Mw μέσα στην επόμενη τετραετία από την αδειοδοτική ωρίμανση και υλοποίηση υπαρχόντων projects.

    Το μεγαλύτερο τμήμα της παραγωγής από ΑΠΕ (94%) αφορά μονάδες αιολικών πάρκων, οι οποίες δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της πολύ μεγαλύτερης παραγωγής κατά τη διάρκεια της ημέρας, σε σύγκριση με τις βραδινές ώρες.

    Φέτος, ο τομέας των ΑΠΕ θα δώσει στον όμιλο επίδοση κοντά στα 120 εκατ. ευρώ, ενώ το 2020 η επίδοση αυτή ήταν μηδενική.

     

    Προχωρεί ταχύτατα ο Σκυλακάκης στη ρύθμιση που είχαν προαναγγείλει ο Wiseman και το mononews.gr…

    Σας τα προαναγγέλουν ο Wiseman και το mononews.gr και σχεδόν αμέσως γίνονται πράξη!

    Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα γίνει με νομοθετική παρέμβαση του ΥΠΕΝ Θόδωρου Σκυλακάκη τροποποίηση της Υπουργικής Απόφασης για τη «χρωματική σήμανση» των τιμολογίων, ώστε να διευκρινίζεται ότι στα σταθερά (μπλε) προϊόντα εντάσσονται τιμολόγια με σταθερή χρέωση για τουλάχιστον 6 μήνες και όχι για 12.

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες της στήλης, ένα τιμολόγιο με 6μηνη σταθερή χρέωση θα έχει πλέον μπλε «χρώμα» και θα μπορεί να διατεθεί κανονικά, με την πρόβλεψη για «πέναλτι» πρόωρης αποχώρησης.

    Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως σύντομα θα κυκλοφορήσουν αρκετές ακόμη ανάλογες προσφορές και από άλλες εταιρείες, με σταθερή τιμή για 6, 8, ή και 10 μήνες.

    Το  θέμα, που είναι σοβαρό για τους καταναλωτές, ανέκυψε με την κυκλοφορία του «Ρεύμα ΜΑΧΙ Home Fixed» από την εταιρεία «Φυσικό Αέριο», το οποίο έχει διάρκεια 8 μήνες και σταθερή τιμή για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικά επίπεδα.

    Το δίδυμο Δαγούμα-Φουρλάρη στη Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ), αντέδρασε λέγοντας πως το συγκεκριμένο προϊόν παραβιάζει τον Κώδικα Προμήθειας και τη «χρωματική σήμανση», ζητώντας από την εταιρεία να το αποσύρει.

    Οι καταναλωτές, όμως το «αγκάλιασαν» οπότε και άλλοι πάροχοι το σχεδιάζουν και περιμένουν να ξεκαθαρίσει το τοπίο, για να το προωθήσουν.

    Στο ΥΠΕΝ το δίδυμο Σκυλακάκης-Σδούκου (υπουργός – υφυπουργός) το είδαν πιο ρεαλιστικά και θα περάσουν ταχύτατα τροπολογία ώστε να αρθεί το απαγορευτικό.

    «Τα πιο σύντομης διάρκειας σταθερά τιμολόγια μπορούν να προσφέρουν προσιτές τιμές, επομένως η διάθεσή τους στην αγορά λειτουργεί προς το συμφέρον του καταναλωτή» μου είπε άνθρωπος πολύ κοντά στον ΥΠΕΝ και για το λόγο αυτό, η τροπολογία… έρχεται.

     

    Στα Ναυπηγεία ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης  και o προφητικός Wiseman

    Θα θυμάστε το χθεσινό quiz που σας έβαλα για τον πολιτικό – πρώην υπουργό –  που αποσύρεται πριν τη λήξη της θητείας της σημερινής Βουλής, ίσως και μέχρι το καλοκαίρι;

    Τελικά, οι εξελίξεις έτρεξαν λίγο πιο γρήγορα καθώς χθες ο περι ου ο λόγος πολιτικός ανακοίνωσε την παραίτηση του.

    Πρόκειται προφανώς για τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος ανακοίνωσε την παραίτησή του, καθώς και την πρόθεση  του να αποχωρήσει από την πολιτική προκειμένου να εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα.

    Σας θυμίζω ότι ο αδερφός του, Θωμάς Βαρβιτσιώτης είναι πρόεδρος και συνιδρυτής της γνωστής εταιρείας επικοινωνίας V+0.

    Ωστόσο, όπως με ενημέρωσε καλά πληροφορημένη πηγή, ο Μιλτιάδης δεν θα ασχοληθεί με την οικογενειακή επιχείρηση, αλλά θα καταλάβει κορυφαία θέση στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά για να βοηθήσει τον φίλο του Γιώργο Προκοπίου.

    Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ τουλάχιστον έχοντας στο νου την εικόνα του Μιλτιάδη κάτι δεν μου δένει με τον στίχο «Όλη μέρα στα λιμάνια και στα ναυπηγεία…» από το γνωστό τραγούδι του Γιώργου Νταλάρα «Λιώνουν τα νιάτα μας…».

    Όσον αφορά στο δεύτερο σκέλος του quiz, «για τη διάδοχη κατάσταση στην πολιτική με άνθρωπο σοβαρό και αξιόπιστο» θα ήθελα να κάνετε λίγο ακόμη υπομονή μέχρι να ανοίξω τα χαρτιά μου, μια που η εξέλιξη αυτή συναρτάται με τον χρόνο των επόμενων εκλογών, ο οποίος είναι ακόμη μακρύς.

    Οπότε δεν θα ήθελα να προκαταλάβω αποφάσεις, οι οποίες προδήλως δεν έχουν ακόμη ληφθεί.

    Παρά ταύτα, από το περιβάλλον του Μιλτιάδη μεταδίδεται ότι ουδείς από το οικογενειακό του περιβάλλον προτίθεται να διεκδικήσει την ψήφο στις Ευρωεκλογές ή τις Εθνικές εκλογές.

     

    Αποποίηση ΕυθύνηςΤο περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.