• Πολιτική

    Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης – Τι δήλωσε ο Μητσοτάκης

    • NewsRoom
    Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Υπουργός Ναυτιλίας

    Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης


    Σχεδόν 5 μήνες μετά την παραίτησή του από το υπουργείο Ναυτιλίας, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης παραιτείται από βουλευτής, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε, έχοντας προηγουμένως ενημερώσει τον πρωθυπουργό. Ο Δημήτρης Καλογεροπούλος αναμένεται να καταλάβει την έδρα του παραιτηθέντα βουλευτή.

    Ο κ. Βαρβιτσιώτης επισκέφθηκε σήμερα το Μέγαρο Μαξίμου και συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό στον οποίο εξέφρασε την πρόθεσή του να παραιτηθεί από βουλευτής και να αποχωρήσει από την πολιτική.

    Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σύμφωνα με πληροφορίες, θα εργασθεί στον ιδιωτικό τομέα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα εργαστεί στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά του εφοπλιστή Γ. Προκοπίου.

    Όπως, μάλιστα, σημειώνει ο ίδιος «Έχοντας θητεύσει δύο φορές στο Υπουργείο Ναυτιλίας, με την εμπειρία του ναυτιλιακού δικηγόρου, αλλά και ως ένας άνθρωπος της θάλασσας, πιστεύω ακράδαντα ότι ο χώρος αυτός έχει απεριόριστες δυνατότητες για την ανάπτυξη και την ευημερία της χώρας.

    Πάντα πίστευα άλλωστε ότι η Ελλάδα πρέπει να αξιοποιήσει στο έπακρο την επιτυχία της στον χώρο της ναυτιλίας και η προσωπική μου συμβολή σε αυτή την προσπάθεια δεν μπορεί να περιοριστεί μόνο στην πολιτική δράση».

    Όταν ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης παραιτείτο από υπουργός Ναυτιλίας τον Σεπτέμβριο

    Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ύστερα από το δραματικό περιστατικό με τον Αντώνη Καργιώτη τον οποίο έσπρωξαν από τον καταπέλτη του Blue Horizon αξιωματικοί του πλοίου την ώρα του απόπλου με αποτέλεσμα να βρεθεί στο νερό και να χάσει τη ζωή του με τον πλέον δραματικό τρόπο, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ως πολιτικός προϊστάμενος του υπουργείου Ναυτιλίας είχε υποβάλει την παραίτησή του.

    Στους λόγους της παραίτησής του τότε ανέφερε ότι είχε γίνει «στόχος μιας επίθεσης που αποκτά όλο και πιο πολύ τοξικά χαρακτηριστικά.

    Μια δήλωσή μου που εύκολα παρερμηνεύτηκε προκάλεσε αγανάκτηση. Ζήτησα άμεσα ειλικρινή συγγνώμη. Σε καμία περίπτωση δεν εξίσωσα τον θύμα με τους θύτες.

    Σε καμία περίπτωση δεν ξέπλυνα τις ευθύνες που έχει η πλοιοκτήτρια εταιρεία, τις οποίες ακόμα αρνείται να αναλάβει».

    Νωρίτερα είχε ζητήσει την καρατόμηση του Κεντρικού Λιμενάρχη Πειραιά και του διοικητή του Α’ λιμενικού τμήματος του Πειραιά, καθώς πόρισμα ΕΔΕ τους επέρριπτε ευθύνες.

    H δήλωση Μητσοτάκη

    O πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με δήλωσή του γνωστοποίησε πως άκουσε με λύπη την απόφαση αυτή, σημειώνοντας πως «επέλεξε ο ίδιος τη στιγμή που θα κάνει το επόμενο βήμα στη ζωή του. Του εύχομαι κάθε επιτυχία και τον ευχαριστώ για τη συνεργασία και τη φιλία».

    Ολόκληρη η δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη:

    «Με τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, εκτός από την πολιτική συμπόρευση επί δεκαετίες, μάς συνδέει και προσωπική φιλία. Στα 25 χρόνια της διαδρομής του, πολιτεύθηκε με συνέπεια και στήριξε την παράταξη ως βουλευτής και υπουργός. Τιμώ το έργο του. Με την σημερινή του απόφαση, την οποία άκουσα με λύπη, δείχνει ότι για κάποιους η πολιτική δεν είναι μονόδρομος, ούτε ισόβιο επάγγελμα. Ο Μιλτιάδης, επέλεξε ο ίδιος τη στιγμή που θα κάνει το επόμενο βήμα στη ζωή του. Του εύχομαι κάθε επιτυχία και τον ευχαριστώ για τη συνεργασία και τη φιλία».

    Βιογραφικό

    Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, γεννημένος το 1969 είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, έχει πτυχίο από τη Νομική της Αθήνας και μεταπτυχιακό στις διεθνείς σχέσεις στο πανεπιστήμιο Harvard. ε

    Eκλέχθηκε Βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία για πρώτη φορά στην Περιφέρεια της Β’ Αθηνών στις εκλογές του 2000 και έπειτα στις εκλογές του 2004, του 2007 και του 2009, του Μαΐου και Ιουνίου του 2012, του Ιανουαρίου του 2015 και του Σεπτεμβρίου του 2015.

    Στις Εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης Βουλευτής στην περιφέρεια του Δυτικού Τομέα της Β’ Αθήνας.

    Διετέλεσε Υφυπουργός Εξωτερικών από τον Ιανουάριο του 2009 έως τον Οκτώβριο του ιδίου έτους, όταν και άλλαξε η Κυβέρνηση, με αρμοδιότητα την οικονομική διπλωματία και την αναπτυξιακή βοήθεια.

    Διετέλεσε Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου από τον Ιούνιο του 2013 μέχρι τον Ιανουάριο του 2015.

    Από τον Σεπτέμβριο του 2007 έως τον Ιανουάριο του 2009 και από τον Ιούλιο του 2012 έως τον Ιούνιο του 2013 διετέλεσε Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, ενώ έχει μετάσχει και σε πολλές άλλες Κοινοβουλευτικές Επιτροπές.

    Είναι τακτικό μέλος των Κοινοβουλευτικών Συνελεύσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης από το 2004 μέχρι και σήμερα.

    Στις 9 Οκτωβρίου του 2018 εξελέγη Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Συμβουλίου της Ευρώπης.

    Στις 9 Ιουλίου 2019 ορίστηκε Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, με αρμοδιότητα τα Ευρωπαϊκά θέματα της χώρας.

    Στις 26 Ιουνίου 2023 ορίστηκε Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

    Διαβάστε επίσης:

    Ο Δημήτρης Καλογερόπουλος καταλαμβάνει την έδρα του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη

    Παύλος Μαρινάκης: για καταλήψεις σε ΑΕΙ: Όπου κληθούν οι Αρχές, θα επιβάλουν τον νόμο

    Συρεγγέλα: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να παίζει με τους ομογενείς

    Ιερώνυμος: Δεν θα βαφτίζονται παιδιά ομοφύλων



    ΣΧΟΛΙΑ