• Πολιτική

  Βαρβιτσιώτης: Δεν παραιτήθηκα για το γάμο των ομοφύλων, θέλω να γυρίσω στον ιδιωτικό τομέα

  • NewsRoom
  Μιλτιάδης Βαβιτσιώτης, υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

  Μιλτιάδης Βαβιτσιώτης, Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής


  Διέψευσε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ότι η παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα συνδέεται με το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε πως ο ίδιος θέλει να συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της ναυτιλίας στην χώρα μας και να βοηθήσει την πρωτοκαθεδρία που έχει η Ελλάδα στην θάλασσα, να την έχει και στη σειρά. Με αυτόν τον τρόπο επιβεβαίωσε έμμεσα τις πληροφορίες για ενασχόλησή του με τη ναυτιλία στον ιδιωτικό τομέα.

  Ο κ. Βαρβιτσιώτης απαντώντας στη φημολογία ότι παραιτείται γιατί δεν ήθελε να ψηφίσει το νομοσχέδιο για τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών το διέψευσε λέγοντας ότι ήταν ένας από τους λίγους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, στην αξιωματική αντιπολίτευση τότε που ψήφισαν το σύμφωνο συμβίωσης.

  Ερωτηθείς, εάν η αποχώρησή του οφείλεται σε δυσαρέσκεια μετά την έξοδό του από την κυβέρνηση, ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε ότι γεννήθηκε στην πολιτική και γνωρίζει ότι έχει και καλές και κακές στιγμές. «Δεν είναι μία κακή στιγμή η σημερινή μου απόφαση, τόνισε» και ευχαρίστησε τους πολίτες που, όπως είπε, «με έστειλαν 11 φορές στο Κοινοβούλιο για να τους εκπροσωπήσω». «Αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή που υπηρέτησα αυτή την μεγάλη παράταξη», σημείωσε επίσης.

  Τόνισε με έμφαση πως η σχέση του με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, παραμένει καλή και είπε πως μετά από μία διαδρομή 20 ετών ο κύκλος της κοινοβουλευτικής του παρουσίας λήγει εδώ.

  Η δήλωσή του

  Στο μήνυμά του με αφορμή την παραίτησή του ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε:

  Στην ζωή έρχεται η ώρα που ένας κύκλος κλείνει κι ένας νέος ανοίγει.

  Έχω την τιμή να απολαμβάνω την εμπιστοσύνη των συμπολιτών 24 χρόνια έχοντας εκλεγεί έντεκα φορές Βουλευτής ανελλιπώς από το 2000. Διετέλεσα τέσσερεις φορές μέλος της κυβέρνησης με τρεις διαφορετικούς Πρωθυπουργούς τους οποίους ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό μου.

  Όλα αυτά τα χρόνια πορεύτηκα έχοντας βαθιά μέσα μου το αίσθημα της προσφοράς στην πατρίδα και την κοινωνία. Υπηρέτησα τον εθνικό στόχο η Ελλάδα να διακρίνεται στην Ευρώπη τόσο στο εσωτερικό όσο και το εξωτερικό. Προώθησα μεταρρυθμίσεις και αποκρατικοποιήσεις που σήμερα αποτελούν πετυχημένα παραδείγματα. Υπηρέτησα τις θέσεις ευθύνης με απόλυτο σεβασμό στην διαφάνεια και το δημόσιο χρήμα. Συνεργάστηκα με άξιους κρατικούς λειτουργούς χωρίς κομματικές παρωπίδες.

  Ποτέ δεν κρύφτηκα στα δύσκολα και πάντα ανέλαβα τις ευθύνες μου κάποιες φορές με προσωπικό και πολιτικό κόστος. Έχοντας πάντα ήσυχη τη συνείδησή μου.

  Το πιο σημαντικό όμως υπήρξε η σχέση που δεκαετίες τώρα έχω κτίσει με τους πολίτες. Μια σχέση άμεση βασισμένη στην ειλικρίνεια. Σας ξέρω με τα μικρά σας ονόματα και για μένα δεν υπάρχει πιο ωραίο συναίσθημα από το να με φωνάζουν με το μικρό μου όνομα. Πάντοτε έλεγα ότι στην πολιτική δεν κάνεις ψηφοφόρους αλλά φίλους και έτσι πορευτήκαμε.

  Πάντα πίστευα ότι η προσφορά στον τόπο δεν γίνεται μόνο από τα βουλευτικά έδρανα ή μια υπουργική καρέκλα. Ιδιαίτερα σήμερα, που έχει περάσει η εποχή των μεγάλων κρίσεων και των ισχυρών συγκρούσεων, η πατρίδα έχει ανάγκη να ανταποκριθεί στις προκλήσεις του μέλλοντος.

  Έχοντας θητεύσει δύο φορές στο Υπουργείο Ναυτιλίας, με την εμπειρία του ναυτιλιακού δικηγόρου, αλλά και ως ένας άνθρωπος της θάλασσας, πιστεύω ακράδαντα ότι ο χώρος αυτός έχει απεριόριστες δυνατότητες για την ανάπτυξη και την ευημερία της χώρας. Πάντα πίστευα άλλωστε ότι η Ελλάδα πρέπει να αξιοποιήσει στο έπακρο την επιτυχία της στον χώρο της ναυτιλίας και η προσωπική μου συμβολή σε αυτή την προσπάθεια δεν μπορεί να περιοριστεί μόνο στην πολιτική δράση.

  Με αυτές τις σκέψεις παραδίδω τη βουλευτική μου έδρα.

  Σας ευχαριστώ για την αγάπη και την εμπιστοσύνη μέσα από την καρδιά μου!

  Διαβάστε επίσης:

  Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης – Τι δήλωσε ο Μητσοτάκης
     ΣΧΟΛΙΑ