• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Αύξηση της ζήτησης για το ελβετικό φράγκο «βλέπει» η UBS

    • Bloomberg


    Η ζήτηση των επενδυτών για το ελβετικό φράγκο, που διαπραγματεύεται ήδη στο υψηλό των πέντε ετών, θα αυξηθεί καθώς η οικονομία της χώρας θα έχει καλύτερη απόδοση κατά τη διάρκεια της ύφεσης, προβλέπουν οι αναλυτές της UBS Group AG.

    “Η Ελβετία εισέρχεται σε αυτήν την ύφεση με εξαιρετική πιστωτική ικανότητα και η επιβάρυνση της από την πανδημία είναι υπό έλεγχο», έγραψαν οι υπεύθυνοι στρατηγικής της UBS, Thomas Flury και Gaetan Peroux σε σημείωμα προς τους πελάτες. «Ως εκ τούτου, η οικονομία της θα πρέπει να τα πάει σχετικά καλά σε σύγκριση με άλλες περιοχές”. Ο οικονομικός αντίκτυπος μιας περαιτέρω μείωσης του ευρώ έναντι του φράγκου θα πρέπει να είναι περιορισμένος, καθώς ο τουρισμός στην Ελβετία και αρκετοί εξαγωγικοί τομείς ήδη καταγράφουν σημαντική πτώση της  δραστηριότητας.

    Μόνο σto επίπεδο 1,03 φράγκων ανά ευρώ, η οικονομία θα αντιμετώπιζε σοβαρότερες συνέπειες, δήλωσε η UBS. Η ισοτιμία των δύο νομισμάτων κυμαίνεται σήμερα περίπου στα 1,052 φράγκα.

    Η Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας, δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι πούλησε φράγκα με πιο επιθετικούς ρυθμούς στην αγορά συναλλάγματος, προκειμένου να αντιμετωπίσει πιθανή ανατίμηση.

    Δεδομένης της πιθανότητας περαιτέρω αποδυνάμωσης του ευρώ, οι επενδυτές θα πρέπει να αντισταθμίσουν την έκθεσή τους στο κοινό νόμισμα, πρότεινε η UBS.



    ΣΧΟΛΙΑ