• Real Estate

    Βασίλης Γκρίσιν: Γλίτωσε το σφυρί η περιουσία στους Παξούς

    • NewsRoom
    Βασίλη Γκρίσιν

    Βασίλη Γκρίσιν


    Ανεστάλη ο πλειστηριασμός αγροτεμαχίων του Βασίλη Γκρίσιν στους Παξούς, που ήταν προγραμματισμένος για σήμερα το πρωί.

    Τα περιουσιακά στοιχεία του Βασίλη Γκρίσιν στους Παξούς θα έβγαιναν σήμερα στο σφυρί, αν και ο επίλογος της μακράς επιχειρηματικής διαδρομής της οικογένειας έχει γραφτεί από το 2018, όταν η Άλφα Γκρίσιν εντάχθηκε σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, με τις υποχρεώσεις της προς τις τράπεζες να ανέρχονται σε περίπου 26 εκατ. ευρώ.

    Η εταιρεία είχε ιδρυθεί το 1985, μπήκε στο Χρηματιστήριο τέσσερα χρόνια μετά και το 2018 το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκανε δεκτή την αίτηση των Alpha, Eurobank, Εθνική και Eurobank Εργασίας Χρηματοδοτικές Μισθώσεις για υπαγωγή της εταιρείας σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης.

    Ο Βασίλης Γκρίσιν δραστηριοποιήθηκε επίσης στην αγορά αυτοκινήτων μέσω της Γκρίσιν – Παππάς (σημερινή Βελμάρ), στην εμπορία των κλιματιστικών Panasonic, στο real estate και στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

    Η DoValue ήταν επισπεύδουσα του πλειστηριασμού του 1/2 ενός ελαιοκτήματος, έκτασης 4.457,78 τ.μ. στο Μογγονήσι, νησίδα των Παξών, στο νότιο τμήμα της οποίας έχει κατασκευαστεί πολυτελής κατοικία της γνωστής ιταλικής δυναστείας βιομηχάνων Ανιέλι, με τιμή εκκίνησης 143.111 ευρώ, του οποίου η αγοραία αξία της πλήρους κυριότητας ανέρχεται σε 337.437 ευρώ.

    Για το ακίνητο είχε εκδοθεί οικοδομική άδεια που αφορούσε στην ανέγερση διώροφης οικοδομής με υπόγειο και πισίνα, η οποία δεν έχει υλοποιηθεί και αναθεωρήθηκε το 2016 για παράταση ισχύος έως το 2018. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η προβλεπόμενη οικοδομή θα έχει επιφάνεια ορόφου 54,02 τ.μ. και πισίνα 30,75 τ.μ..

    Διαβάστε ακόμη:

    Θριάσιο: Υπεγράφη η πρώτη σύμβαση ανακατασκευής του τμήματος επειγόντων περιστατικών

    Σκλαβενίτης: Προσλαμβάνει 200 άτομα τον μήνα – Παίρνει μέρισμα 18 εκατ. ευρώ

    Αστέρια Γλυφάδας: Αναβάλλεται το άνοιγμα του πολυαναμενόμενου One & Only Aesthesis



    ΣΧΟΛΙΑ