• Real Estate

    Ποιος είναι ο δισεκατομμυριούχος που αγόρασε την έπαυλη της Αθηνάς Ωνάση στην Ελβετία

    • NewsRoom

    Villa Vari (Πηγή: in.hellomagazine.com)


    Ένα από τα πιο ακριβά σπίτια στον κόσμο, το οποίο βρίσκεται στην Ελβετία και στο παρελθόν ανήκε στη Χριστίνα Ωνάση και, στη συνέχεια, στην Αθηνά Ωνάση, αγόρασε μία οικογένεια δισεκατομμυριούχων, έναντι τιμήματος περίπου 200 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Οι νέοι ιδιοκτήτες είναι ο ινδικής καταγωγής δισεκατομμυριούχος Pankaj Oswal και η σύζυγός του Radhika Oswal, η περιουσία των οποίων εκτιμάται πως ξεπερνά τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Villa Vari (Πηγή: in.hellomagazine.com)

    Η πολυτελής κατοικία στα 40.000 τετραγωνικά μέτρα, που ονομάζεται Villa Vari, βρίσκεται στο ελβετικό χωριό Gingins, το οποίο απέχει μόλις 15 λεπτά από τη Γενεύη, μια παραλίμνια μητρόπολη και προσφέρει θέα στις χιονισμένες Ελβετικές Άλπεις.

    Pankaj και Radhika Oswal (Πηγή: freepressjournal.in)

    Χτίστηκε αρχικά το 1902 από έναν πλούσιο Ελβετό βιομήχανο και αργότερα ανήκε στον Έλληνα μεγιστάνα της ναυτιλίας Αριστοτέλη Ωνάση. Στη συνέχεια, το κληρονόμησε η κόρη του Χριστίνα, η οποία με τη σειρά της, το άφησε στην κόρη της Αθηνά.

    Villa Vari (Πηγή: in.hellomagazine.com)

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Oswal πέρασαν τα τελευταία χρόνια ανακαινίζοντας την πανάκριβη οικία, η οποία τώρα διαθέτει 12 υπνοδωμάτια, 17 μπάνια, πισίνα, γήπεδο τένις και ελικοδρόμιο.

    Διαθέτει επίσης ιδιωτικό κινηματογράφο, κελάρι κρασιών και σπα.

    Οι κόρες των Oswals στη νέα τους κατοικία (Πηγή: businesstoday.in)

    Σύμφωνα με το GQ, ο διάσημος σχεδιαστής εσωτερικών χώρων Jeffrey Wilkes ανέλαβε την ανακαίνιση της βίλας. Ο Wilkes είναι γνωστός για τη δουλειά του σε φημισμένα ακίνητα όπως τα Oberoi Rajvilas, Oberoi Udaivilas και Leela Hotels.

    Ινδοί μεγιστάνες σε αναζήτηση πολυτέλειας

    Η αγορά της Villa Vari είναι η πιο πρόσφατη σε μια σειρά υψηλού προφίλ συμφωνιών ακινήτων από Ινδούς δισεκατομμυριούχους.

    Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα τελευταία χρόνια, Ινδοί μεγιστάνες, αγοράζουν πολυτελείς κατοικίες σε πόλεις σε όλο τον κόσμο, όπως το Λονδίνο, η Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες.

    Villa Vari (Πηγή: in.hellomagazine.com)

    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Pankaj Oswal είναι γιος του αείμνηστου βιομήχανου Abhay Kumar Oswal, ο οποίος ίδρυσε την Oswal Agro Mills και την Oswal Greentech και απεβίωσε το 2016.

    Το αντικείμενο της Oswal Group Global του Pankaj Oswal είναι τα πετροχημικά (προϊόντα από πετρέλαιο), το Real Estate, τα λιπάσματα και η εξόρυξη.

    Επιπλέον, το ζεύγος δισεκατομμυριούχων Pankaj και Radhika Oswal, ζουν στην Ελβετία με τις δύο κόρες τους Vasundhara και Ridi τα τελευταία δέκα χρόνια, καθώς μετακόμισαν από την Αυστραλία.

    Villa Vari (Πηγή: in.hellomagazine.com)

    Σήμερα, είναι ήδη εγκατεστημένοι στη Βίλα Βάρι, που φέρει πια τα ονόματα των αγαπημένων παιδιών τους.

    Σύμφωνα με το περιοδικό Elle, η οικογένεια, εκτός από την ανακτορική βίλα, διαθέτει ιδιωτικό τζετ, γιοτ, σπορ αυτοκίνητα (Bentley, Lamborghini) και πολυτελείς κατοικίες σε όλο τον κόσμο.

    Ο Pankaj και η σύζυγός του κατηγορήθηκαν για υπεξαίρεση άνω των 150 εκατομμυρίων δολαρίων από την Burrup Holdings, προκειμένου να χρηματοδοτήσουν έναν τρόπο ζωής με ιδιωτικά τζετ, γιοτ, πολυτελή αυτοκίνητα και την κατασκευή ενός «Taj Mahal» στον ποταμό Swan στο Περθ της Αυστραλίας. Ωστόσο, όλες οι αγωγές διευθετήθηκαν το 2016.

    Τον Αύγουστο της ίδια χρονιάς, ο Pankaj και η Radhika Oswal έκαναν μία υψηλού προφίλ αγωγή κατά της ANZ Bank, σχετικά με την Burrup Fertilizer.

    Είχαν μάλιστα κατηγορήσει τότε το προσωπικό της ANZ ότι συμπεριφέρθηκε με φανατισμό απέναντί ​​τους, τονίζοντας την καταγωγή τους ως Ινδοί υπήκοοι.

    Είχαν επίσης ισχυριστεί ότι ο πρώην επικεφαλής κινδύνων της ANZ, Chris Page, είχε χρησιμοποιήσει σωματική βία, αναγκάζοντας τον Oswal να υπογράψει εγγύηση για τις μετοχές του, ενώ τελικά, αφού βρέθηκε σε αδιέξοδο, πούλησε το μερίδιο του.

    Ο επικεφαλής νομικός σύμβουλος της ANZ κατηγορήθηκε επίσης ότι είπε στην κ. Oswal ότι αυτή και ο σύζυγός της θα πήγαιναν φυλακή και τα παιδιά τους θα έμεναν ορφανά αν δεν υπέγραφαν την εγγύηση.

    Η ANZ πλήρωσε ένα άγνωστο ποσό στους Oswal για την ανάληψη της επιχείρησης Burrup Fertilizer Business.

     

    Διαβάστε επίσης: 

    Αθηνά Ωνάση: Όλη η αλήθεια για την περιουσία της χρυσής κληρονόμου

    Παναγιώτης Ψυχάρης: Στο σφυρί το σπίτι στη Αράχωβα

    Επαγγελματικά ακίνητα: Αυξήσεις στις τιμές γραφείων και καταστημάτων το 2022

    Ελληνικό: Προς 28 εκατομμύρια πωλήθηκε η ακριβότερη κατοικία



    ΣΧΟΛΙΑ