• LIFE&STYLE

    Αθηνά Ωνάση: Όλη η αλήθεια για την περιουσία της χρυσής κληρονόμου

    • NewsRoom
    Αθηνά Ωνάση

    Αθηνά Ωνάση


    Στο 1 δισ. δολάρια ανέρχεται η περιουσία της Αθηνάς Ωνάση, σύμφωνα με την ιστοσελίδα celebritynetworth.com που παρακολουθεί και καταγράφει τα περιουσιακά στοιχεία και την οικονομική κατάσταση των διασημοτήτων.

    Παρά το γεγονός ότι η καθαρή της περιουσία έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση από τα μέσα ενημέρωσης, με ορισμένους να υποστηρίζουν ότι δεν είναι «δισεκατομμυριούχος κληρονόμος» όπως την αποκαλούν συχνά, η μοναδική επιζών κληρονόμος της αυτοκρατορίας του Αριστοτέλη Ωνάση εξακολουθεί να θεωρείται δισεκατομμυριούχος και είναι βέβαιο ότι το οικονομικό της μέλλον είναι ασφαλές, αποκλείοντας κάθε είδους απρόβλεπτη οικονομική κατάρρευση, επισημαίνει η ιστοσελίδα.

    Η Αθηνά Ωνάση γεννήθηκε στις 29 Ιανουαρίου 1985 στην Νεϊγί-συρ-Σεν της Γαλλίας. Η μητέρα της, Χριστίνα Ωνάση και ο πατέρας της, Τιερί Ρουσέλ, χώρισαν το 1987, καθώς ο δεύτερος είχε αποκτήσει δύο παιδιά με το μοντέλο Γκάμπι Λάντχαγκε.

    Την επόμενη χρονιά, η κόρη του Αριστοτέλη Ωνάση πέθανε από πνευμονικό οίδημα όταν η Αθηνά ήταν μόλις 3 ετών. Μεγάλωσε με τον πατέρα της και την Γκάμπι Λάντχαγκε, οι οποίοι παντρεύτηκαν το 1990, ενώ απέκτησε έναν ετεροθαλή αδερφό, τον Έρικ και δύο ετεροθαλείς αδερφές, τη Σαντρίν και την Τζοάννα.

    Πήγε σχολείο στο Lussy-sur-Morges της Ελβετίας και παρακολούθησε μαθήματα στις Βρυξέλλες, στο Βέλγιο.

    Στην εφηβεία της άρχισε να ασχολείται με το άθλημα της ιππασίας και ήταν γνωστή με το όνομα Αθηνά Ρουσέλ.

    Η περιουσία

    Η μητέρα της Αθηνάς, Χριστίνα, κληρονόμησε το 55% της περιουσίας του Ωνάση και το υπόλοιπο 45% της περιουσίας (μείον τα 26 εκατ. δολάρια που έλαβε η Τζάκι Κένεντι Ωνάση με την οποία ήταν παντρεμένος o μεγιστάνας όταν πέθανε) κληροδοτήθηκε στο Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάση.

    Πρόκειται για το ίδρυμα προς τιμή του γιου του Αριστοτέλη και αδελφού της Χριστίνας, Αλέξανδρου, ο οποίος σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα το 1973.

    Δεδομένου ότι η Χριστίνα Ωνάση δεν εμπιστευόταν πλήρως τον Τιερί Ρουσέλ, η οικογένεια κανόνισε να ελέγχεται η περιουσία της από ένα διοικητικό συμβούλιο έως ότου η Αθηνά ενηλικιωθεί. Διαχειριστές ορίστηκαν οι Παύλος Ιωαννίδης, Θόδωρος Γαβριηλίδης, Στέλιος Παπαδημητρίου και Απόστολος Ζάμπελας και ήταν υπεύθυνοι όσο η Αθηνά ήταν ανήλικη να εγκρίνουν τυχόν δαπάνες που έκανε ο Ρουσέλ για λογαριασμό της.

    Το 1999, ένα δικαστήριο στο Vaduz του Λιχτενστάιν, αποφάσισε ότι η διαχείριση της κληρονομιάς της Αθηνάς θα μεταβιβαστεί στην ελβετική ελεγκτική εταιρεία KPMG Fides.

    Η Αθηνά ανέλαβε τον έλεγχο της κληρονομιάς στα 18α γενέθλιά της και αφού έκλεισε τα 21, οι δικηγόροι της προσπάθησαν να την ορίσουν ως Πρόεδρο του Ιδρύματος Ωνάση χωρίς αποτέλεσμα.

    Ο τότε Πρόεδρος του Ιδρύματος, Στέλιος Παπαδημητρίου, είχε δηλώσει: «Αυτό είναι το πιο σημαντικό ίδρυμα στην Ελλάδα. Δεν πρόκειται να το παραδώσουμε σε κάποιον που δεν έχει καμία σχέση με τον πολιτισμό μας, τη θρησκεία μας, τη γλώσσα μας ή τις κοινές μας εμπειρίες, και που δεν πήγε ποτέ στο κολέγιο ή δεν δούλεψε ούτε μια μέρα στη ζωή του. Δεν θα θέλαμε τίποτα περισσότερο από το να γίνει πρόεδρος του ιδρύματος ένας απόγονος του Ωνάση, αλλά τα προσόντα της Αθηνάς για τη δουλειά είναι μηδενικά».

    Σύμφωνα με τη μητριά της, Γκάμπι Λάντχαγκε, η Αθηνά της είχε πει κάποτε ότι «αν μπορούσε να κάψει όλα τα λεφτά του Ωνάση, θα το έκανε».

    Σύμφωνα με το www.celebritynetworth.com, η Αθηνά επιχείρησε να επανασυνδεθεί με την ελληνική της κληρονομιά επαναφέροντας το ελληνικό της επίθετο και μαθαίνοντας την ελληνική γλώσσα.

    Ακίνητα

    Το 2014, η Ωνάση πλήρωσε 12 εκατομμύρια δολάρια για μια φάρμα αλόγων στο Wellington της Φλόριντα και πούλησε το ακίνητο έκτασης 5,62 στρεμμάτων έναντι 12,75 εκατ. δολαρίων το 2017.

    Το 2013, προκάλεσε αίσθηση με την απόφαση της να πουλήσει το νησί Σκορπίο στη Ρωσίδα δισεκατομμυριούχο Εκατερίνα Ριμπολόβλεβα. Αν και η ακριβής τιμή πώλησης είναι άγνωστη, φημολογείται ότι κυμάνθηκε περίπου στα 150 εκατομμύρια δολάρια.

    Ο Αριστοτέλης Ωνάσης αγόρασε τον Σκορπιό για 3,5 εκατομμύρια δραχμές (που ισοδυναμούν με περίπου 12.000 δολάρια σήμερα) το 1963, ενώ εκεί έχει ταφεί τόσο ο ίδιος όσο και τα δύο του παιδιά, η Χριστίνα και ο Αλέξανδρος.

    Προσωπική ζωή

    Το 2003 όταν η Αθηνά ήταν μόλις 18 ετών ξεκίνησε την πολύκροτη σχέση της με τον Βραζιλιάνο ιππέα σε αγώνες με εμπόδια και ολυμπιονίκη Αλβάρο ντε Μιράντα Νέτο.

    Αγόρασε ένα σπίτι 10.600 τετραγωνικών ποδιών στο Σάο Πάολο αξίας 8,6 εκατ. δολαρίων και παντρεύτηκαν το 2005.

    Χώρισαν το 2016 όταν η χρυσή κληρονόμος έμαθε ότι ο Αλβάρο είχε σχέση με μία άλλη γυναίκα επί οκτώ χρόνια από τα 11 που παρέμειναν παντρεμένοι.

    Ο ίδιος φέρεται να ζήτησε 11 εκατομμύρια ευρώ στο διαζύγιο (με βάση το προγαμιαίο συμβόλαιό τους) και «350.000 ευρώ για διατροφή, πληρωμή για τις κοινοπραξίες τους, καθώς και επιμέλεια των αλόγων και των περιουσιών τους συνολικής αξίας 400.000.000 δολαρίων».

    Μετά από δικαστική διαμάχη το διαζύγιο οριστικοποιήθηκε στα τέλη του 2017, με τον Αλβάρο να μην παίρνει «σχεδόν τίποτα».

    Κατά τη διάρκεια του γάμου τους η Ωνάση ήταν θετή μητέρα της Βίβιαν, κόρης του Μιράντα και του μοντέλου Σιμπέλ Ντόρσα, αλλά και του Φερνάντο, γιου της Ντόρσα από προηγούμενη σχέση της. Η ίδια είχε συμφωνήσει να μείνουν τα παιδιά με την Αθηνά και τον Αλβάρο προκειμένου να έχουν έναν «απλό και υγιή τρόπο ζωής».

    Όταν ο αρραβωνιαστικός της Σιμπέλ αυτοκτόνησε στις αρχές του 2011, δύο μήνες μετά έβαλε και η ίδια τέλος στη ζωή της πηδώντας από ένα παράθυρο της πολυκατοικίας της στο Σάο Πάολο.

    Η καριέρα στο ιππικό άθλημα

    Η Αθηνά άρχισε να ιππεύει άλογα από την παιδική της ηλικία. Έχει συμμετάσχει στο Global Champions Tour ως άλτρια επίδειξης ενώ υπήρξε και χορηγός του διαγωνισμού.

    Ίδρυσε το Athina Onassis International Horse Show στο Σάο Πάολο το 2007 και το μετέφερε στο Ρίο ντε Τζανέιρο δύο χρόνια αργότερα και στο Σεν Τροπέ το 2014.

    Το 2012, έπεσε από το άλογό της και υπέστη τραυματισμό στη σπονδυλική στήλη, αλλά τον επόμενο χρόνο συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Άλματος Επίδειξης. Πήρε επίσης μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2014.

    Η Αθηνά και ο πρώην σύζυγός της, ήταν συνιδιοκτήτες της AD Sport Horses, μιας επιχείρησης με έδρα το Βέλγιο που δραστηριοποιείται στην εκτροφή και την εκπαίδευση αλόγων.

    Διαβάστε ακόμη:



    ΣΧΟΛΙΑ