• Real Estate

    Lamda Development: Εντός του 2023 θα γίνει κερδοφόρο το Ελληνικό

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Οδυσσέας Αθανασίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development

    Οδυσσέας Αθανασίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development


    Αυτοχρηματοδοτούμενο θα είναι έως το 2024 το έργο του Ελληνικού, όπως διαβεβαίωσε τους χρηματιστηριακούς αναλυτές η διοίκηση της Lamda Development, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης.

    Σύμφωνα με τα στελέχη της οικονομικής διεύθυνσης, μέχρι σήμερα δεν έχουν δαπανηθεί κεφάλαια από το δανεισμό που έχει εξασφαλίσει η εισηγμένη, καθώς αφενός είναι διαθέσιμες ταμειακές ροές ύψους 2 δισεκατομμυρίων, αφετέρου μέρος των έργων χρηματοδοτείται από τις πωλήσεις που πραγματοποιεί η εταιρεία. Σύμφωνα με τα στοιχεία πρώτου τριμήνου που παρείχε η Lamda, οι κεφαλαιουχικές δαπάνες ανήλθαν σε 192 εκατ. ευρώ (50 εκατ. για τα έργα υποδομής και 142 εκατ. capex των κτιρίων), όταν οι συνολικές εισπράξεις από τις συμφωνίες για τις αναπτύξεις στο Ελληνικό έχουν ξεπεράσει τα 230 εκατομμύρια ευρώ.

    «Το έργο θα συνεχίσει να είναι αυτοχρηματοδοτούμενο καθ’όλη τη διάρκεια του 2023 και για διάστημα του 2024», διαβεβαίωσε η διοίκηση. Παρείχαν επίσης τη διαβεβαίωση πως στα μέσα του 2023 το Ελληνικό θα γίνει κερδοφόρο και «αυτό θα δώσει σιγουριά σε αναλυτές και επενδυτές».

    Εισπράξεις 750 εκατ. εντός της χρονιάς

    Έως το τέλος της φετινής χρονιάς, οι συνολικές εισπράξεις από τα παραθαλάσσια οικιστικά έργα, τις πωλήσεις και τις ενοικιάσεις ιδιοκτησιών θα φτάσουν τα 750 εκατ. ευρώ, ενώ οι συμφωνίες που έχουν οριστικοποιηθεί μέχρι σήμερα αντιστοιχούν σε έσοδα ύψους 975 εκατομμυρίων.

    Ερωτώμενοι για την πρόοδο των εργασιών, αλλά και των πωλήσεων πολυτελών διαμερισμάτων στο Riviera Tower, ο CFO του ομίλου ανέφερε πως σε ό,τι σε έχει να κάνει με τα ρετιρέ του ουρανοξύστη, η Lamda είναι σε διαπραγματεύσεις. Τα στελέχη απέφυγαν να δώσουν λεπτομέρειες για τις τιμές διαθέσης των πλέον πολυτελών κατοικιών του πύργου και αρκέστηκαν να πουν ότι τα συμβόλαια θα υπογραφούν στο τέλος του 2023, καθώς οι υποψήφιοι αγοραστές διαπραγματεύονται τις λεπτομέρειες της εσωτερικής διακόσμησης.

    «Είμαστε ικανοποιημένοι από τις τιμές πωλήσεων των κατοικιών, οι πωλήσεις πραγματοποιήθηκαν νωρίς χάρη στην αυξημένη ζήτηση, ενώ στα condos έχουμε αυξήσει τις τιμές». Όπως υπενθύμισε ο κ. Γκορίτσας, κάθε συναλλαγή που συμφωνείται και αφορά σε αγοραπωλησία διαμερίσματος του παραθαλάσσιου πύργου ισούται με την καταβολή προκαταβολής ίση με το 35% του τιμήματος κάθε κατοικίας. Έως το τέλος του 2023, η Lamda εκτιμάται ότι θα έχει εισπράξει το 30% των συνολικών εσόδων που αναμένει από την αξιοποίηση του Riviera Tower, ενώ θα αρχίσει να ρίχνει στην αγορά και άλλα οικιστικά projects.

    Θυμίζουμε πως υπογραφές έχουν πέσει για 138 διαμερίσματα από το σύνολο των 170 διαμερισμάτων (αντιστοιχούν στο 81% του συνόλου), με τις συνολικές εισπράξεις να ανέρχονται σε περίπου 86 εκατομμύρια. Η ολοκλήρωση της αγοραπωλησίας για τα 19 διαμερίσματα για τα οποία έχουν κατατεθεί προκαταβολές πελατών, καθώς και για τα υπόλοιπα 13 διαμερίσματα (για τα οποία διεξάγονται διαπραγματεύσεις με ενδιαφερόμενους αγοραστές) αναμένεται έως τέλος Ιουνίου. Τότε θα αρχίζουν να μπαίνουν κι επιπλέον έσοδα στα ταμεία της εισηγμένης, με την καταβολή της 2ης δόσης (περίπου 63 εκατομμύρια) να αναμένεται μέχρι τον Ιούνιο.

    Διαβάστε επίσης

    Ελληνικό: Έως τέλος Ιουνίου κλείνουν όλα τα deals για διαμερίσματα και βίλες

    Lamda: Ξεκινά η κοινή διάσπαση της Lamda OLYMPIA VILLAGE

    Lamda: Ξεκινά η απορρόφηση της MC Property Management από την Malls Management Services

    ──────────────────



    ΣΧΟΛΙΑ