• Real Estate

    Αύριο χτυπά το σφυρί για την Ασπασία Λεβέντη

    • NewsRoom
    Ασπασία Αλγιαννάκη Λεβέντη

    Ασπασία Αλγιαννάκη Λεβέντη


    Με όνομα «βαρύ» στον επιχειρηματικό κόσμο είναι συνδεδεμένος ένας από τους προγραμματισμένους για αύριο πλειστηριασμούς.

    Πρόκειται για το ακίνητο ιδιοκτησίας της Ασπασίας Αλγιαννάκη – Λεβέντη επί της Ηρώδου Αττικού στη συμβολή της με τη Λεωφόρο Βασιλέως Κωνσταντίνου.

    Η αγοραία αξία της επικαρπίας ανέρχεται σε 997 χιλ. ευρώ, όση και η τιμή εκκίνησης της διαδικασίας του πλειστηριασμού. Σημειωτέον ότι η κατοικία κατασχέθηκε για οφειλή 100.000 ευρώ και φέρει προσημείωση για 8.250 ευρώ υπέρ ιδιώτη, για 400.000 ευρώ υπέρ της Τράπεζας Πειραιώς και αναγκαστική κατάσχεση για 100.000 υπέρ της VEGA II NPL FINANCE DAC, διαχειρίστριας των απαιτήσεων της Intrum.

    Η κατοικία βρίσκεται σε σημείο μεγάλου τουριστικού ενδιαφέροντος, καθώς στην περιοχή βρίσκονται αξιοθέατα όπως το Καλλιμάρμαρο, όπως αναφέρουν οι εκτιμητές στην έκθεσή τους. Πρόκειται για τη γωνιακή πολυκατοικία που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Παναθηναϊκό Στάδιο και δίπλα στο Μέγαρο Πρεσβειών της Βασιλέως Κωνσταντίνου.

    Το οικόπεδο στο οποίο είναι κατασκευασμένο το ακίνητο έχει επιφάνεια 1239,43 τ.μ. Το δικαίωμα της επικαρπίας αφορά σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου 296 τετραγωνικών μέτρων. «Ο σκελετός του κτιρίου είναι κατασκευασμένος από οπλισμένο σκυρόδεμα. Η ποιότητα κατασκευής του ακινήτου εξωτερικά είναι η συνήθης της εποχής και χαρακτηρίζεται εξωτερικά ως καλή. Η συντήρηση της κρίνεται καλή», αναφέρεται σχετικά στην έκθεση εκτίμησης.

    Η πρώην αρσακειάδα, μητέρα των Βασίλη και Ευαγόρα Λεβέντη, με καταγωγή από την Κέα, ζει στο Λονδίνο και είναι ιδρυτικό στέλεχος του International Foundation for Greece, που συστάθηκε στο Λονδίνο από το Γιώργο και την 60χρονη σήμερα Ασπασία Λεβέντη, με σκοπό «την προβολή του ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό, σε συνεργασία με διεθνείς προσωπικότητες των τεχνών και της επιστήμης, και την κοινωνική προσφορά». Επίτιμα μέλη του International Foundation for Greece υπήρξαν ο Φράνκο Τζεφιρέλι, ο συνθέτης Βαγγέλης Παπαθανασίου, ο Αντρέα Μποτσέλι, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο Νίκος Αλιάγας.

    Το όνομα της οικογένειας, βέβαια, έχει συνδεθεί με την επιχειρηματική δράση των Δαυίδ, βασικών μετόχων της Coca Cola HBC, λόγω της συγγένειάς τους, παρόλο που ο Γιώργος και η Ασπασία Λεβέντη δε φέρεται να έχουν συμμετοχή στον όμιλο.

    Διευκρινιστικά αναφέρεται ότι ο σύζυγος της Ασπασίας Λεβέντη, Γεώργιος, είναι ανιψιός του Αναστασίου Λεβέντη, που έβαλε τα θεμέλια του κολοσσιαίου ομίλου στη Νιγηρία.

    Διαβάστε επίσης:

    Ασπασία Λεβέντη: Η Intrum βγάζει στο σφυρί κατοικία στην Ηρώδου Αττικού

    Αποκλειστικό – Μύκονος: Έφοδος και συλλήψεις σε gourmet ψαροταβέρνα- Οι παρανομίες που εντόπισε ο εισαγγελέας σε 19 φωτογραφίες

    Χάρης Σιγανός: Με αποτίμηση €300 εκατ. αλλάζει πίστα η Zeus International

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ