• Business

    Χάρης Σιγανός: Με αποτίμηση €300 εκατ. αλλάζει πίστα η Zeus International

    Χάρης Σιγανός, Πρόεδρος & CEO της Zeus International

    Χάρης Σιγανός, Πρόεδρος & CEO της Zeus International


    «Αλλαγή πίστας» σηματοδοτεί για τη Zeus International η επένδυση στο Ajul Luxury Hotel & Spa Resort στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, δεδομένου ότι αποτελεί «το πιο φιλόδοξο έργο της εταιρείας», που ιδρύθηκε από τον Χάρη Σιγανό, πριν από περίπου εννέα χρόνια.

    Το δεύτερο ξενοδοχείο της εταιρείας στη Χαλκιδική και ένα εκ των οκτώ ιδιόκτητων του δικτύου της Zeus International θα αποτελεί επένδυση 120 εκατομμυρίων ευρώ, όταν αυτή ολοκληρωθεί, καθώς στα σχέδια της εταιρείας είναι να επεκτείνει τη μονάδα που άνοιξε τις πόρτες της πριν από περίπου ένα μήνα.

    Πρόκειται για θέρετρο, στο οποίο κάθε είδος δωματίου είναι σε έκταση μεγαλύτερο από οποιοδήποτε άλλο ξενοδοχείο, σύμφωνα με τον κ. Σιγανό. «Είναι σχεδιασμένο για το μέλλον, προσαρμοσμένο στις νέες ανάγκες των πελατών για ιδιωτικότητα και ταυτόχρονη κοινωνικοποίηση. Το Αjul σχεδιάστηκε για να ανήκει στο αύριο», είπε και μίλησε για την επέκτασή του, που αφορά στη δημιουργία 270 δωματίων στο σύνολο, περίπου 1.700 κλινών.

    Προς το παρόν λειτουργούν 171 δωμάτια, τα οποία αντιστοιχούν σε περίπου 600 κλίνες, ενώ στον σχεδιασμό περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, η δημιουργία τελεφερίκ για άμεση πρόσβαση στην παραλία, ενώ στόχος είναι η οδός προς την παραλία να μετατραπεί σε εσπλανάδα.

    Επιπλέον, στα πρώτα σχέδια ανήκει και η δημιουργία μαρίνας που θα εξεταστεί αν τελικά θα πραγματοποιηθεί, ενώ το resort θα πάρει την τελική του μορφή σε ορίζοντα διετίας.

    Η συγκεκριμένη επένδυση αποτελεί «το πρώτο βήμα ενός οράματος που αφορά σε μεγαλύτερη ανάπτυξη». Να σημειωθεί ότι η μονάδα αποτελεί το πρώτο ξενοδοχείο της Registry Collection της Wyndham στην Ευρώπη.

    Ajul Luxury Hotel & Spa Resort στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής
    Ajul Luxury Hotel & Spa Resort στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής

    H θέση-κλειδί στο πευκοδάσος της Κασσάνδρας φέρεται να ενέπνευσε του συντελεστές της μονάδας για τη δημιουργία ενός καταφυγίου στην Αγία Παρασκευή, που εκτός των άλλων ήταν ξακουστή για τα ιαματικά της λουτρά.

    Σε αυτή την κατεύθυνση, το θέρετρο – που πλαισιώνεται από 5 υπαίθριες πισίνες, 3 εστιατόρια, 3 μπαρ – δίνει έμφαση και σε θεραπείες προσώπου και σώματος, μέσω του spa, ενώ υποστηρίζει ομαδικές και ατομικές αθλητικές δραστηριότητες, από τένις, μπάσκετ και βόλεϊ, μέχρι γιόγκα, pilates και τοξοβολία, καθώς και θαλάσσια σπορ.

    Ajul Luxury Hotel & Spa Resort στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής
    Ajul Luxury Hotel & Spa Resort στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής

    Στο πλαίσιο σύνδεσης με τη γαστρονομική παράδοση της περιοχής, δίνεται επίσης έμφαση στα τοπικά υλικά που παράγονται μέσα σε ακτίνα λίγων χιλιομέτρων από το ξενοδοχεία.

    Επέκταση στην Ευρώπη και μέσω εξαγορών

    Στα πλάνα του ομίλου, πάντως, είναι και η επέκταση της παρουσίας του στην Ευρώπη, καθώς εκτός των άλλων, η Zeus International διαχειρίζεται το Wyndham Λευκωσίας (το πρώην Holiday Inn), τρία ξενοδοχεία στην Ιταλία – σε Μιλάνο, Μοντόβι και στη λίμνη Γκάρντα στη βόρεια Ιταλία – καθώς και τρεις μονάδες στο Βουκουρέστι.

    Η αποτίμηση του ομίλου φτάνει, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο τα 300 εκατομμύρια ευρώ – χωρίς να υπολογίζεται ακόμα η αξία των νέων ξενοδοχείων που ξεκίνησαν τη λειτουργία τους πρόσφατα, όπως το Ajul – ενώ η εταιρεία έχει πραγματοποιήσει τα τελευταία έξι χρόνια επενδύσεις 150 εκατομμύριων ευρώ.

    Ajul Luxury Hotel & Spa Resort στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής
    Ajul Luxury Hotel & Spa Resort στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής

    Πρόσφατα η Zeus International ανακοίνωσε την επέκταση της στρατηγικής συνεργασίας με τη Wyndham: «Ουσιαστικά συμφωνήσαμε ότι θα προσπαθήσουμε από κοινού – όχι μόνο σε επίπεδο single asset – να δούμε τη δυνατότητα επιθετικών εξαγορών ολόκληρων χαρτοφυλακίων στην Ευρώπη», εξήγησε ο κ. Σιγανός.

    Ερωτηθείς για την αξιοποίηση μονάδων «κόκκινων δανειοληπτών» του ξενοδοχειακού κλάδου, ο κ. Σιγανός απάντησε πως «ήδη το 80% των χαρτοφυλακίων έχει μεταβιβαστεί από τις τράπεζες στα funds, τα οποία από την πλευρά τους τους έχουν ορίζοντα αποεπενδυσης».

    Μιλώντας για τη στρατηγική της Zeus International, τόνισε πως «ό,τι έχουμε αγοράσει μέχρι τώρα το αγοράσαμε σε συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη, επιδιώξαμε να ήμαστε κομμάτι της λύσης και όχι της διαιώνισης του προβλήματος».

    Ο κ. Σιγανός αναφέρθηκε και στο πρόβλημα εύρεσης και εκπαίδευσης προσωπικού, σταχυολογώντας ως ενδεικτικές λύσεις, αφενός την πιστοποίηση διευθυντικών στελεχών της βαριάς βιομηχανίας του τουρισμού, αφετέρου τη θέσπιση του αφορολόγητου για τις επιπλέον παροχές, τόσο για εργαζόμενους, όσο και για τους εργοδότες.

    Ajul Luxury Hotel & Spa Resort στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής
    Ajul Luxury Hotel & Spa Resort στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής

    Όσον αφορά στη Zeus International, σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε ο ίδιος, το 90% των διευθυντικών στελεχών προέρχεται μέσα από τον όμιλο, σχεδόν το 70% των διευθυντικών στελεχών είναι γυναίκες, με την εταιρεία να απασχολεί 2.200 εργαζομένους, αριθμός που φτάνει τα 3.500 άτομα αν συνυπολογιστεί το προσωπικό των συνεργατών.

    Διαβάστε επίσης:

    Ποιος είναι ο Πάρης Μουράτογλου που κάνει business με τον Χάρη Μπρουμίδη

    Τζων Κουδούνης: Με πολιτική σταθερότητα, η Ελλάδα είναι η ιδανική χώρα για επενδύσεις

    Πρόσθετα έσοδα από τη διαχείριση ακινήτων προσδοκούν οι τράπεζες

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ