• Real Estate

    Ασπασία Λεβέντη: Η Intrum βγάζει στο σφυρί κατοικία στην Ηρώδου Αττικού

    • NewsRoom


    Στο προσκήνιο επανέρχεται το όνομα της οικογένειας Λεβέντη, με αφορμή τον επικείμενο πλειστηριασμό της κατοικίας της Ασπασίας Αλγιαννάκη – Λεβέντη επί της Ηρώδου Αττικού, τον προσεχή Ιούνιο.

    Η Intrum βγάζει στο σφυρί ακίνητο ιδιοκτησίας της μητέρας των Βασίλη και Ευαγόρα Λεβέντη, στο Ζάππειο, στο τέλος της Ηρώδου Αττικού, στη συμβολή της με τη Λεωφόρο Βασιλέως Κωνσταντίνου. Η αγοραία αξία της επικαρπίας ανέρχεται σε 997 χιλ. ευρώ, όση και η τιμή εκκίνησης της διαδικασίας του πλειστηριασμού, ο οποίος, αν δεν τεθεί σε αναστολή, θα διενεργηθεί στις 16 Ιουνίου. Σημειωτέον ότι η κατοικία κατασχέθηκε για οφειλή 100.000 ευρώ.

    Εξέλιξη μάλλον απρόσμενη για το ιδρυτικό στέλεχος του International Foundation for Greece, που συστάθηκε στο Λονδίνο από το Γιώργο και την 60χρονη σήμερα Ασπασία Λεβέντη, με σκοπό «την προβολή του ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό, σε συνεργασία με διεθνείς προσωπικότητες των τεχνών και της επιστήμης, και την κοινωνική προσφορά». Με απώτερο στόχο «να δημιουργήσει σωστά πρότυπα για τους νέους», κάθε τρία χρόνια διοργανώνει τα IFGAwards, για να βραβεύσει Έλληνες της διασποράς.

    Εκτός από τις δωρεές πετρελαίου θέρμανσης και ασθενοφόρων οχημάτων, ιδρυτικός σκοπός του ιδρύματος είναι η μελέτη και κατασκευή του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Δήλου, που αν και πήρε το πράσινο φως από το υπουργείο Πολιτισμού, το στρατηγικό σχέδιο διαχείρισης ανακλήθηκε, στη σκιά του σκανδάλου περί του βιασμού της Γεωργίας Μπίκα από τον 28χρονο γιο της Ασπασίας Λεβέντη, υπόθεση η οποία τελικά μπήκε στο αρχείο. Το 2015 διοργανώθηκε μάλιστα συναυλία στο Καλλιμάρμαρο, τα έσοδα της οποίας θα διετίθεντο για την ανέγερση του μουσείου.

    Το όνομα της οικογένειας έχει συνδεθεί με την επιχειρηματική δράση των Δαυίδ, βασικών μετόχων της Coca Cola HBC, λόγω της συγγένειάς τους, παρόλο που ο Γιώργος και η Ασπασία Λεβέντη δε φέρεται να έχουν συμμετοχή στον όμιλο. Διευκρινιστικά αναφέρεται ότι ο σύζυγος της Ασπασίας Λεβέντη, Γεώργιος, είναι ανιψιός του Αναστασίου Λεβέντη, που έβαλε τα θεμέλια του κολοσσιαίου ομίλου στη Νιγηρία.

    Η οικογένεια Λεβέντη αρκείται σήμερα να διοικεί το IFG, του οποίου επίτιμα μέλη υπήρξαν ο Φράνκο Τζεφιρέλι, ο συνθέτης Βαγγέλης Παπαθανασίου, ο Αντρέα Μποτσέλι, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο Νίκος Αλιάγας.

    Τι βγαίνει στο σφυρί

    H πρώην αρσακειάδα με καταγωγή από την Κέα είναι κάτοικος Λονδίνου, απόφοιτη του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου σπούδασε ελληνική και γαλλική φιλολογία, γνωστή για τη διοργάνωση λαμπερών εκδηλώσεων με πολλούς και διάσημους καλεσμένος. Το όνομα της βέβαια βαραίνει πλέον και ο επικείμενος πλειστηριασμός.

    Η κατοικία βρίσκεται σε σημείο μεγάλου τουριστικού ενδιαφέροντος καθώς στην περιοχή βρίσκονται αξιοθέατα όπως το Καλλιμάρμαρο, όπως αναφέρουν οι εκτιμητές στην έκθεσή τους. Πρόκειται για την γωνιακή πολυκατοικία που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Παναθηναϊκό Στάδιο και δίπλα στο Μέγαρο Πρεσβειών της Βασιλέως Κωνσταντίνου. Το οικόπεδο στο οποίο είναι κατασκευασμένο το ακίνητο έχει επιφάνεια 1239,43 τ.μ. Το δικαίωμα της επικαρπίας αφορά σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου 296 τετραγωνικών μέτρων.«Ο σκελετός του κτιρίου είναι κατασκευασμένος από οπλισμένο σκυρόδεμα. Η ποιότητα κατασκευής του ακινήτου εξωτερικά είναι η συνήθης της εποχής και χαρακτηρίζεται εξωτερικά ως καλή. Η συντήρηση της κρίνεται καλή», αναφέρεται σχετικά.

    Το ακίνητο φέρει προσημείωση για 8.250 ευρώ υπέρ ιδιώτη, για 400.000 ευρώ υπέρ της Τράπεζας Πειραιώς και αναγκαστική κατάσχεση για 100.000 υπέρ της VEGA II NPL FINANCE DAC, διαχειρίστριας των απαιτήσεων της Intrum.



    ΣΧΟΛΙΑ