• Τι συμβαίνει σε CENER-Alpha Bank, ποιους θέλει να συμφιλιώσει ο Τσούνης, οι διάλογοι Στουρνάρα και Τσίπρα, τα δραστικά μέτρα στο Κολλέγιο Αθηνών, η νέα γενιά των Φουρλήδων με την ικανή Έλλη και η επίθεση Πατέρα σε Μπακογιάννη-Κουρέτα

    Τα προηγούμενα 24ωρα το mononews.gr με 4 συνεχόμενα άρθρα παρεμβάσεις, σας ενημέρωσε για το θλιβερό περιστατικό μπούλινγκ που έλαβε χώρα στο Κολλέγιο Αθηνών.

    image

    Αγορές σε ΑΛΦΑ και CENER – Ηρεμία σε Πειραιώς

     Τρία αξιοπρόσεκτα γεγονότα κρατήστε από την χθεσινή, σχετικά, χαλαρή ημέρα της αγοράς.

    Η Χρηματιστηριακή Pantelakis είχε μεγάλη αγορά από ξένο θεσμικό για περίπου 300.000 μετοχές της CENER CENER 0,40% 7,44 .

    Ο όγκος της μετοχής ανήλθε στα 452.000 μετοχές.

    Εάν αναλογιστείτε ότι το 80% των μετοχών της εισηγμένης, ανήκει στην ΒΙΟΧΑΛΚΟ ΒΙΟ 3,21% 5,78 , τότε ο όγκος είναι ιδιαίτερα υψηλός.

    Η μετοχή έκλεισε με κέρδη 3,81%, σχεδόν στα 4 ευρώ.

    Στην αγορά “ψιθυρίζεται” ότι ετοιμάζεται placement.

    Επίσης στην Alpha bank ΑΛΦΑ 3,11% 1,66 ο ξένος θεσμικός συνέχισε τις επιθετικές αγορές μετοχών ενώ στην Πειραιώς ΠΕΙΡ 2,57% 3,99  ο μανιώδης αγοραστής των τελευταίων ημερών, ηρέμησε.

    Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν θα ξεκινήσει και πάλι τις αγορές εντός των επόμενων ημερών.

     

    Στουρνάρας – Τσίπρας: Ένας … εχθρός ήλθε απόψε από τα παλιά

    Σίγουρα, οι παλαιότεροι θα θυμάστε το τραγούδι «ένας φίλος ήλθε απόψε από τα παλιά» του Σώτου Παναγόπουλου,  που ήταν και το αγαπημένο του γέρου Καραμανλή.

    Σίγουρα δεν ταιριάζει στους κ. Στουρνάρα και Τσίπρα καθώς άπαντες γνωρίζουν τι συνέβη την τετραετία 2015-2019.

    Για αυτό και εμείς θα το παραφράσουμε λέγοντας «Ένας …εχθρός ήλθε απόψε από τα παλιά».

    Για να σας φρεσκάρω την μνήμη, ο ΣΥΡΙΖΑ όταν κατάλαβε ότι ο Στουρνάρας δεν «μασάει» και δεν κάνει χατίρια, τον «χτύπησε» όσο λίγους.

    Φορολογικοί έλεγχοι από τις αρχές στην Λίνα Νικολακοπούλου – Στουρνάρα, υπόθεση NOVARTIS κλπ. κλπ.

    Αλλά όλα αυτά είναι γνωστά.

    Χθες λοιπόν το ανέκδοτο που κυκλοφορούσε στους διαδρόμους της Τράπεζας Ελλάδος ήταν το «έχουμε Τσιπροπέμπτη και όχι Τσικνοπέμπτη».

    Αιτία η συνάντηση του Διοικητή Γιάννη Στουρνάρα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε να συναντηθεί με τον Διοικητή της ΤτΕ, προκειμένου να ενημερωθεί θεσμικά για μία σειρά θεμάτων, όπως είναι οι πλειστηριασμοί, η προστασία της πρώτης κατοικίας,  τα κόκκινα δάνεια, τα επιτόκια, τα μερίσματα των τραπεζών, η πορεία της οικονομίας.

    Βέβαια, τα θέματα αυτά είναι γνωστά από την εποχή της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

    Εποχή που ο κ. Τσίπρας δεν «μιλούσε» με τον Διοικητή της ΤτΕ.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι είχαν να συναντηθούν από το 2016.

    Χθες ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε στην ΤτΕ λίγα λεπτά μετά τις 4 το απόγευμα.

    Ο κ. Στουρνάρας τον περίμενε στο ασανσέρ του 2ου ορόφου και τον οδήγησε στην αίθουσα συσκέψεων.

    Για να σπάσει τον πάγο ο κ. Τσίπρας, αφού χαιρέτησε τον Διοικητή έσπευσε  να συμπληρώσει:

    – Είχα ξεχάσει πόσο όμορφο  κτίριο είναι αυτό… για να πάρει την απάντηση από τον κ. Στουρνάρα:

    -Έχεις καιρό να έρθεις…

    Ο Διοικητής  και 12 διευθυντές της ΤτΕ επί τρεις ώρες, από τις 4 μέχρι τις 7 το απόγευμα  έλυσαν κάθε απορία του Αλέξη Τσίπρα.

    Όμως αν  και τσικνοπέμπτη, το κέρασμα ήταν καφές και χυμοί…

    Τον κ. Τσίπρα συνόδευσαν η τομεάρχης Οικονομικών, Έφη Αχτσιόγλου, ο διευθυντής του γραφείου του, Μιχάλης Καλογήρου, ο  Αλέξης Χαρίτσης και ο συντονιστής Οικονομικού Κύκλου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

    Εκεί ήταν και ο Γιώργος Χουλιαράκης, που είναι σύμβουλος του κ. Τσίπρα αλλά και οικονομικός σύμβουλος της ΤτΕ.

    Μάλιστα έγινε και η σχετική πλάκα, όταν πήγαν να καθίσουν στο τραπέζι των συσκέψεων οι κ.κ. Στουρνάρας και Τσίπρας, λέγοντας πως έπρεπε να βάλουν τον κ. Χουλιαράκη ανάμεσα τους.

     

    Το απίστευτο ρεκόρ

    Αυτό δεν έχει  ξαναγίνει. 

    Σε χρόνο ρεκόρ δημοσιεύθηκε η απόφαση του Αρείου Πάγου με την οποία τα funds μπορούν να προχωρούν σε πλειστηριασμούς ακινήτων, σε καθεστώς φορολογικής ατέλειας, για «κόκκινα» δάνεια που έχουν εξαγοράσει.

    Μόλις 7 ημέρες μετά την τελευταία διάσκεψη της Ολομέλειας και την απόφαση που ελήφθη με πολύ μεγάλη πλειοψηφία (56-9), δημοσιεύθηκε σήμερα η υπ΄ αριθμ. 1/2023 απόφαση.

    Είναι ενδεικτική για την πρωτόγνωρα για τα δικαστικά δεδομένα, «ιλιγγιώδη» ταχύτητα δημοσίευσης της απόφασης ότι η συζήτηση της υπόθεσης έχε γίνει πριν από 21 ημέρες (στις 23 Ιανουαρίου).

    Σε άλλες υποθέσεις, η Ολομέλεια εκδίδει αποφάσεις ακόμα και 2 χρόνια μετά τη συζήτηση και η δημοσίευση γίνεται ακόμα και μήνες μετά την τελευταία διάσκεψη των δικαστικών, προκειμένου να ετοιμάσουν το σκεπτικό τους.

    Η Ολομέλεια του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου αποφάνθηκε ότι οι διαχειριστές των funds που εδρεύουν στην Ελλάδα μπορούν να ενεργούν δικαστικές πράξεις και να προχωρούν σε πλειστηριασμούς με τη δική τους επωνυμία, όπως προβλέπει ο νόμος του 2015, διατηρώντας παράλληλα και τη φορολογική ατέλεια που τους προσφέρει ο νόμος του 2003.

    George Τσούνης: Ποιους θέλει να συμφιλιώσει

    Μόνο για τους πολύ μυημένους αυτό, αφού περισσότερες λεπτομέρειες δεν μπορούν -προς το παρόν- να κοινοποιηθούν.

    Ο συμπαθέστατος Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζορτζ Τσούνης, που έχει και μεγάλη αδυναμία στην μητέρα του, προσπαθεί εδώ και δύο μήνες να πετύχει ένα «ιστορικό συμβιβασμό» ανάμεσα σε δύο πρόσωπα της επικαιρότητας που βρίσκονται «στα μαχαίρια» από το καλοκαίρι.

    Μάλιστα ο ένας «χτυπάει ανελέητα» στοχεύοντας μονίμως προς την πλευρά του άλλου, ενώ ο …άλλος δεν ανταποδίδει διαισθανόμενος τη δυσχερή θέση στην οποία βρίσκεται και λέει απλώς «αφήστε με μόνο μου να ησυχάσω»!

    Παρόλα αυτά ο …άλλος κάνει συνέχεια ραντεβού με τους πιο απίθανους παλαιούς γνωστούς και φίλους του ώστε να έχει προσωπική άποψη για το ποιοι τον ξέχασαν και ποιοι τον θυμούνται.

    Επίσης  μαθαίνω πως λίγο μετά τις γιορτές ο καλοπροαίρετος Τζορτζ είχε ετοιμάσει στην Πρεσβευτική κατοικία ακόμη και δείπνο όπου θα παρευρίσκοντο οι δύο …μονομάχοι με σκοπό να επιτύχει την πολυπόθητη για τον ίδιο καταλαγή (μια και είναι και πιστός Χριστιανός ο Πρέσβης) επικαλούμενος και επιθυμία της μητέρας του την οποία έχουν γνωρίσει αμφότεροι οι… «συμπλεκόμενοι» (και η μετοχή του Ενεστώτα χρόνου  δεν απέχει πολύ από την αλήθεια).

    Την τελευταία στιγμή όμως (κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, μία ώρα πριν το δείπνο) ο …ένας, ο «πλέον επιτιθέμενος»,  μετάνιωσε και ακύρωσε την προσέλευσή του οπότε το δείπνο ματαιώθηκε.

    Ο φιλότιμος Πρέσβης πάντως δεν θα εγκαταλείψει τις προσπάθειες αν και με όλα αυτά  που έγιναν δεν μάθαμε ποιος έφαγε την ολόφρεσκη  πεντόκιλη συναγρίδα Καλύμνου που είχε ετοιμάσει ο σεφ…

     

    Η Μητέρα του George…

    Μια και ήρθε η συζήτηση στον Ελληνο-αμερικανό Πρέσβη να πούμε μία ιστορία που δείχνει πως διαθέτει όντως χιούμορ, παρά τα περί του αντιθέτου θρυλούμενα.

    Προ εβδομάδων, σε φιλικό τραπέζι ο Τζορτζ Τσούνης έλεγε για μία ακόμη φορά πόσο μεγάλη αδυναμία έχει στη μητέρα του που είναι η κλασική «Ελληνίδα μητέρα» και τον ρωτάει ακόμη αν έφαγε καλά και αν ντύνεται καλά στα κρύα.

    Η μητέρα του Τζόρτζ που είναι πατημένα 80 σήμερα και να τα χιλιάσει που λένε, έφυγε 20χρονο κορίτσι για Αμερική και σήμερα βλέπει το γιό της, επιτυχημένο επιχειρηματία, να είναι ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην μητέρα-πατρίδα της.

    Ο γιός της την ρώτησε μία μέρα πως της φαίνεται αυτό, αν είναι ευχαριστημένη και η απάντησή της ήταν αφοπλιστική: «πως να μην είμαι απόλυτα ευχαριστημένη παιδί μου;

    Αν θυμάσαι εγώ ήμουν πολύ ικανοποιημένη που κατάφερες κάποτε και τέλειωσες με το ζόρι το (Σ.Σ. δικό μας Λύκειο) Highschool!

    Τώρα που έγινες Πρέσβης δεν θα είμαι ικανοποιημένη;».

    Το γεγονός πως αυτό το περιστατικό το διηγήθηκε ο ίδιος ο φίλος Τζορτζ και  δείχνει πως έχει χιούμορ και είναι ακομπλεξάριστος άνθρωπος…

    Η δυναμική κ. Ρίτα Γκάλλι και η δημόσια διαβούλευση

    Σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 3 Μαρτίου έθεσε η «κομψή όσο και δυναμική» Ρίτα Γκάλλι, διευθύνουσα σύμβουλος του  ΔΕΣΦΑ το Δεκαετές Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΔΠΑ) του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΕΣΦΑ) για την περίοδο 2023-2032.

    Το νέο Δεκαετές Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΔΠΑ) του ΔΕΣΦΑ περιλαμβάνει έργα συνολικού προϋπολογισμού €1,27 δισ. και είναι  σημαντικά ενισχυμένο (+55%) σε σχέση με το αντίστοιχο προηγούμενο επενδυτικό πλάνο, προκειμένου να ενισχύσει την παροχή αδιάλειπτης δυναμικότητας σε όλους τους Χρήστες του ΕΣΦΑ, επιτρέποντας ταυτόχρονα  αυξημένες εξαγωγές φυσικού αερίου από την Ελλάδα προς την ευρύτερη περιοχή, στην κατεύθυνση εδραίωσης της χώρας μας σε πύλη εφοδιασμού φυσικού αερίου για τη Νοτιοανατολική και Κεντρική Ευρώπη.

    Ειδικότερα, στο προς διαβούλευση ΔΠΑ περιλαμβάνονται νέα έργα ύψους €458 εκατ.,  εκ των οποίων τα €430 εκατ. αφορούν σε επενδύσεις για την αύξηση της δυναμικότητας του συστήματος μέσω της ενίσχυσης της ευελιξίας του δικτύου και της αποσυμφόρησης κρίσιμων τμημάτων του ΕΣΦΑ, η οποία θα εξασφαλίσει την βέλτιστη αξιοποίηση και συντονισμένη λειτουργία των υφιστάμενων, υπό κατασκευή και σχεδιαζόμενων υποδομών (TAP, ICGB, FSRU Αλεξανδρούπολης, Dioriga Gas).

    Κατά τα άλλα η κα Γκάλλι διαβεβαιώνει δημόσια ότι δεν υπάρχουν πλέον διαφωνίες με τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, πως όλα τα προβλήματα έχουν λυθεί και πως τα πιο πολλά οφείλονταν σε  παρεξηγήσεις.

    Πάνω κάτω τα ίδια λέει και ο Πρόεδρος της ΡΑΕ, Θανάσης Δαγούμας, μέσω κύκλων.

    Τώρα, το τι λένε κατ’ ίδίαν οι μεν για τους δε, είναι άλλου παπά Ευαγγέλιο!

    Να προσέχουν όμως διότι ο wiseman έχει φίλους παντού και τα μαθαίνει όλα, ακόμη και τις βαριές κουβέντες που ακούγονται και οι οποίες δεν ταιριάζουν σε καθηγητές.

    Πουλάει η ENEL– Αγοράζει ο Στάσσης της ΔΕΗ

    Το ίδιο το «μεγάλο αφεντικό» της ENEL, έδωσε ηχηρή απάντηση σε όσους καλοθελητές (κακοθελητές, για να ακριβολογούμε) υποστηρίζουν πως -δήθεν- ο Στάσσης της ΔΕΗ ΔΕΗ 2,14% 11,46 σκοπεύει να ακυρώσει την εξαγορά της ENEL στη Ρουμανία.

    «Η Enel σκοπεύει να πουλήσει τις δραστηριότητές της στη Ρουμανία ως τα τέλη Ιουνίου» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος, Φρανσέσκο Σταράτσε.

    Όπως ανέφερε στο Reuters, η κίνηση έρχεται στα πλαίσια προσπάθειας περιορισμού του καθαρού χρέους του ομίλου στα 51-52 δισ. ευρώ ως τα τέλη του έτους από 70 δισ. πέρυσι το Σεπτέμβριο.

    Όλα αυτά ενώ η Enel βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη ΔΕΗ για την εξαγορά της θυγατρικής στη Ρουμανία έναντι τιμήματος που εκτιμάται από αναλυτές κοντά στο 1 δισ. ευρώ.

    Παράλληλα, η Enel βρίσκεται σε επαφές για να πουλήσει και δραστηριότητες στην Αργεντινή και το Περού, όπως ανέφερε ο Σταράτσε.

    Άρα η κατάσταση εξελίσσεται σύμφωνα με το πρόγραμμα όπως καταλαβαίνουν όσοι θέλουν πραγματικά να καταλάβουν…

     

    Οι Αμερικάνοι και τα μεγάλα ακίνητα

    Δεν το έχει πάρει είδηση πολύς κόσμος αλλά ο wiseman που αγρυπνά στο ρεπορτάζ, σας πληροφορεί ότι από πέρυσι το φθινόπωρο έχει εκδηλωθεί μεγάλο και έμπρακτο ενδιαφέρον αμερικανικών οίκων για αγορές ακινήτων στην Ελλάδα.

    Πολυτελείς κατοικίες, ημιτελείς βίλες, μεγάλα προνομιακά οικόπεδα, ξενοδοχεία και κτίρια γραφείων – καταστημάτων έχουν μπει στο στόχαστρο εξαγοράς, είτε μέσω κτηματομεσιτών είτε μέσω πλειστηριασμών.

    Στη χώρα μας έχουν έλθει 2-3 φορές από πέρυσι το Σεπτέμβριο τα μέλη της Mainstreet Organization  of Illinois και μέλη αντίστοιχου Οργανισμού από τη Florida με έδρα το Ορλάντο.

    Πήγαν σε αρκετές πόλεις αλλά και σε νησιά, καταλήγοντας για εξαγορές σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Κυκλάδες, Νότια Πελοπόννησο και Κρήτη.

    Οι Αμερικανοί και Ελληνο-αμερικανοί ενδιαφέρονται κυρίως για αστικές και εξοχικές κατοικίες με εμβαδόν 100-150 τετραγωνικά και με αξία από 250.000-400.000 δολάρια.

    Ήδη έχουν γίνει πάνω από 100 τέτοιες εξαγορές, αν και οι υπερατλαντικοί φίλοι μας γκρινιάζουν πως οι κτηματομεσίτες εδώ στην Ελλάδα, χρεώνουν πανάκριβα τις υπηρεσίες τους και πολλές φορές κρατούν το «φιλέτο» των ακινήτων για τον εαυτό τους.

    Εμείς το γνωρίζαμε φυσικά, εκείνοι το κατάλαβαν αργά…

    Νίκος Πατέρας εναντίον Κουρέτα και Μπακογιάννη

    Άνοιξε τα χαρτιά του ο εφοπλιστής Νίκος Πατέρας όσον αφορά τη στάση της Αττικό Μετρό Α.Ε. για  την κατασκευή της εξόδου του σταθμού Ευαγγελισμός της Γραμμής 4 στο Πάρκο Ριζάρη.

    Όπως θα διαβάσετε στο σημερινό εκτενές ρεπορτάζ του mononews με αποκλειστικές δηλώσεις του εφοπλιστή, για το ζήτημα που αποκαλύπτεται όλο το παρασκήνιο της προσφυγής που ξεκίνησε να εκδικάζεται από χθες, ο Νίκος Πατέρας εγκαλεί την Αττικό Μετρό και το αφεντικό της Νίκο Κουρέτα για την αδιαφορία σχετικά με τη μελέτη που παρουσιάστηκε στις αρχές του έτους και αφορούσε τη μετακίνηση της εξόδου της στάσης προς την Πινακοθήκη.

    Επίσης, κάνει λόγο για προσπάθεια πλάγιας αύξησης του κατασκευαστικού κόστους της Γραμμής 4, καθώς ο Όμιλος ΑΒΑΞ ΑΒΑΞ 0% 1,49 βρήκε «πάτημα» να ζητήσει επιπλέον 50 εκατ. Ευρώ, επικαλούμενος μία μετακίνηση… μερικών μέτρων.

    Ωστόσο, ο εφοπλιστής βάλλει κατά του Δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος σύμφωνα με εκτίμηση του, δεν τήρησε τη στάση προστασίας του πρασίνου στην Αθήνα, καθώς οι νομικοί εκπρόσωποι του Δήμου ήταν «ουδέτεροι» κατά τη διάρκεια.

    Η συνέχεια της δράσης στις ακροάσεις αναμένεται καταιγιστική και το επόμενο επεισόδιο των ακροάσεων αναμένεται να διαδραματιστεί την ερχόμενη Πέμπτη με την υποβολή των γραπτών εγγράφων και καταθέσεων.

    Γιάννης Λιανός: Τι θα κάνει για τους μικρούς;

    «Τσακώνονται οι ελέφαντες και την πληρώνουν τα μυρμήγκια».

    Κάπως έτσι περιέγραψε άνθρωπος της αγοράς στη στήλη τη μάχη μεταξύ των πολυεθνικών στην αγορά της μπίρας κυρίως αλλά και των αναψυκτικών.

    Οι δύο μεγάλοι της αγοράς Αθηναϊκή Ζυθοποιία και Ολυμπιακή Ζυθοποιία, Heineken και Carlsberg δηλαδή, καθότι αποτελούν τις εν Ελλάδι θυγατρικές τους μοιράζονται το μεγαλύτερο μέρος της πίτας, και προφανώς διαγκωνίζονται για ποιος θα διευρύνει το  μερίδιό του.

    Πολύ περισσότερο που τώρα μπαίνει στην αγορά της μπίρας και η Coca Cola Τρία Εψιλον ΕΕΕ 1,59% 29,48 με τη διανομή των σημάτων (Corona, Stella Artois και Bud) της νούμερο 1 στην παγκόσμια αγορά, AΒ ΙnBev.

    Με αφορμή, λοιπόν το ντου της Επιτροπής Ανταγωνισμού (υπό τον Ιωάννη Λιανό)  λίγες εβδομάδες στα γραφεία της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, ο φίλος της στήλης, θυμήθηκε ότι κάπου στα συρτάρια της Επιτροπής υπάρχει μια καταγγελία του ιδίου, που -πρέπει να σας ενημερώσω ότι έχει μια αξιόλογη ελληνική μικροζυθοποίια-  κατά έτερης εταιρείας ζύθου, της τρίτης μεγαλύτερης στον κλάδο, για πρακτικές αποκλεισμού από κλειστή αγορά.

    Μεγάλη αγορά, μεγάλες φουρτούνες για την Επιτροπή Ανταγωνισμού αλλά και μεγάλες καθυστερήσεις σε υποθέσεις που περισσότερο καίνε τους μικρούς.

    Η νέα γενιά των Φουρλήδων

    Πλημμύρισε ήχους σαξοφώνου αλλά και celebrities  χθες η οδός Κασαβέτη στην Κηφισιά.

    Έδωσαν το παρών στα επίσημα εγκαίνια της βρετανικής αλυσίδας Holland & Barrett, που άνοιξε στην Ελλάδα ο όμιλος Fourlis.

    Την κορδέλα έκοψαν ο πρόεδρος του ομίλου, Βασίλης Φουρλής μαζί με τον Βρεττανό πρέσβη, Μάθιου Λοτζ και τον Alex Dower, Chief Commercial Officer της αλυσίδας, Holland Barrett.

    Στην πρώτη γραμμή η αδελφή του Βασίλη Φουρλή, καθώς και η ξαδέλφη του Δάφνη Φουρλή η οποία φυσικά είναι και η μεγαλομέτοχος της FOURLIS ΦΡΛΚ -0,24% 4,17 καθώς κατέχει το  17,37% των μετοχών.

    Όμως το σημαντικό είναι ότι ήταν εκεί και η νέα γενιά των Φουρλήδων.

    Για την ακρίβεια η Έλλη Κωσταντιλιέρη- Φουρλή.

    Η άμορφη, ικανή και με εξαιρετικές σπουδές, Έλλη είναι η κόρη της Δάφνης Φουρλή, δουλεύει εντατικά την εταιρεία και μάλιστα προ μηνών παντρεύτηκε τον Ανδρέα Νανόπουλο.

    Ο Ανδρέας είναι ο γιος του τραπεζίτη Νίκου Νανόπουλου.

    Επίσης ήταν εκεί και η δεύτερη κόρη της κ. Δάφνη Φουρλή,  η Ιφιγένεια Κωνσταντιλιέρη –  Φουρλή.

    Η Ιφιγένεια εργάστηκε στα ΙΚΕΑ παλαιότερα, όμως τώρα κάνει καριέρα σε άλλη εταιρεία.

    Επίσης ήταν παρούσα στην εκδήλωση η  Θάλεια Μαθιού (ανιψιά της κ. Δάφνης Φουρλή) η οποία εργάζεται επίσης στην εταιρεία.

    Παρούσα και η αδελφή της Μυρτώ Μαθιού, που βρίσκεται σε άλλη επιχείρηση.

    Όπως πληροφορήθηκε ο Wiseman από τους πρώτους που κατέφτασαν στον χώρο ήταν ο Κωνσταντίνος Καζάκος ενώ λίγο αργότερα έφτασε και η Ελλη Κοκκίνου, ιδιαίτερα όμορφη και διαχυτική τόσο με την οικογένεια Φουρλή όσο και με τους καλεσμένους.

    Το «παρών» έδωσε και ο γνωστός τραγουδιστής Κώστας Μαρτάκης ενώ από τον αθλητικό χώρο η στήλη εντόπισε τη Φανή Χαλκιά.

    Tο ζεύγος Νίκου και Νίκης Κουτσιανά ήταν επίσης εκεί όπως και ο Δημήτρης Βιδάκης, πρώην μεγαλοστέλεχος της Coca Cola, της Κορρές , της Παλίρροιας και τώρα στην Elikonos.

    Αφήσαμε για το τέλος την πιο εντυπωσιακή παρουσία.

    Η Εβελυν Καζαντζόγλου, που μαγνήτισε όλα τα βλέμματα.

    Η top influencer φορώντας ένα μακρύ γούνινο παλτό ήταν αυτή που έκλεψε τις εντυπώσεις και φυσικά όχι αδικαιολόγητα.

    Κολλέγιο Αθηνών: Τα σωστά μέτρα, ο κ. Συνολάκης και η αξιόπιστη και όχι εμπαθής δημοσιογραφία

    Τα προηγούμενα 24ωρα το mononews.gr με 4 συνεχόμενα άρθρα παρεμβάσεις σάς ενημέρωσε για το θλιβερό περιστατικό μπούλινγκ που έλαβε χώρα στο Κολλέγιο Αθηνών.

    Καυτηριάσαμε το γεγονός, ασκήσαμε αυστηρή κριτική στην διοίκηση και ζητήσαμε σχεδόν ασφυκτικά από το σχολείο να λάβει άμεσα μέτρα.

    Μάλιστα ήδη από χθες θέσαμε, προς τον πρόεδρο, κ. Κώστα Συνολάκη, 10 συγκεκριμένα ερωτήματα.

    Όλα αυτά φυσικά εξαιτίας της άμεσης ενημέρωσης που είχαμε από εκατοντάδες γονείς του σχολείου, που είναι καθημερινοί αναγνώστες του mononews.gr.

    Η ενημέρωση που είχαμε ήταν ακριβής και οι αναγνώστες μας ενημερωθήκαν με ακρίβεια για το περιστατικό bullying.

    Πριν από λίγο το σχολείο (σχεδόν 30 ώρες μετά την αποστολή, με email, του ερωτηματολογίου στην διοίκηση του σχολείου) ανακοίνωσε ότι έλαβε όλα εκείνα τα μέτρα που επιβάλλει η νομοθεσία.

    Μεταξύ αυτών ότι ενημερώθηκε ο εισαγγελέας ανήλικων και ότι προσέφερε άμεσα και προσφέρει ψυχολογική υποστήριξη στον παθόντα μαθητή και η Ψυχοπαιδαγωγική Υπηρεσία του Σχολείου λαμβάνει παιδαγωγικά μέτρα για όλους τους εμπλεκομένους μαθητές.

    Οι δυο αυτές δράσεις αποδεικνύουν με τον πιο «τρανταχτό» τρόπο  το πόσο σοβαρό ήταν το συγκεκριμένο περιστατικό.

    Αγαπητοί αναγνώστες, στο mononews μάς αρέσει να είμαστε ακριβοδίκαιοι.

    Και πρέπει να πούμε ότι ήτα 9 μέτρα που ανακοίνωσε η διοίκηση  του Κολλεγίου υπό τον κ. Κώστα Συνολάκη είναι σωστά και προστατεύουν τα παιδιά από παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.

    Έδρασε αποφασιστικά.

    Και όποιος πει το αντίθετο είναι μάλλον εμπαθής.

    Η σοβαρή, αντικειμενική και αξιόπιστη δημοσιογραφία 

    Εδώ όμως πρέπει να σας πω και κάτι άλλο.

    Στόχος της σοβαρής, αντικειμενικής, αξιόπιστης και ανεξάρτητης δημοσιογραφίας είναι να αποκαλύπτει όλα όσα συμβαίνουν και να μην κλείνει «τα μάτια» ειδικά σε τέτοια περιστατικά.

    Στόχος της σοβαρής δημοσιογραφίας δεν είναι ούτε να δυσφημεί, ούτε να συκοφαντεί.

    Μπορεί κάποιοι να θύμωσαν και τα στεναχωρήθηκαν από τα δημοσιογραφικά κείμενα και την αυστηρή κριτική του mononews.gr για το Κολλέγιο Αθηνών, αλλά επαναλαμβάνω μόνο και μόνο το γεγονός ότι ενημερώθηκε ο εισαγγελέας ανηλίκων, αποδεικνύει την σπουδαιότητα του περιστατικού.

    Που ΜΟΝΟ το mononews.gr ανέδειξε και ζήτησε να ληφθούν μέτρα ΤΩΡΑ.

    Εάν με τα κείμενα μας κάποιοι θεώρησαν ότι βάλλουμε εναντίον ολόκληρης της κοινότητας του Κολλεγίου, τότε μάλλον κάνουν  κάποιο λάθος.

    Πολλές φορές οι άνθρωποι δεν αντέχουν την αυστηρή κριτική και την αποκαλυπτική δημοσιογραφία, ειδικά όσον αφορά τους ίδιους.

    Όμως είναι γεγονός ότι τα σοβαρά Μέσα Ενημέρωσης πρέπει και να αποκαλύπτουν και να καυτηριάζουν πράξεις και παραλήψεις.

    Να γίνεται  αυστηρή κριτική, να παίρνουν θέση στα γεγονότα και πάνω από όλα να μην αποκρύπτουν τα όσα μεγάλα και σοβαρά συμβαίνουν σε αυτή την χώρα…

    Νομίζω θα συμφωνήσετε…

    Και μαζί και ο πρόεδρος του σχολείου ο ακαδημαϊκός κ. Κώστας Συνολάκης.

     

    Aποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.