• Η συμμορία που κοροϊδεύει τις αρχές για την Αττικής, τι είπαν Στουρνάρας – Εξάρχου, ο άγριος καυγάς Γκάλλι-Δαγούμα και η παρέμβαση Γεραπετρίτη, ποιος πούλησε την θέση του στην Mytilineos και γιατί το Κολλέγιο Αθηνών τραντάζεται

    Εάν δεν θεωρούν τα αφεντικά της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και του Χρηματιστήριου ότι μια μετοχή την μια ημέρα σημειώνει πτώση 30% την επόμενη ξεκινάει με άνοδο 20% και στην συνέχεια ολοκληρώνει την συνεδρίαση με +10% και αυτό δεν είναι πυραμίδα τότε πραγματικά άπαντες σηκώνουν τα χέρια ψηλά.

    image

    Ποιον φοβούνται;

    Εάν δεν θεωρούν τα αφεντικά της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και του Χρηματιστήριου ότι μια μετοχή την μια ημέρα σημειώνει πτώση 30%, την επόμενη ξεκινάει με άνοδο 20% και στην συνέχεια ολοκληρώνει την συνεδρίαση με +10% και αυτό δεν είναι πυραμίδα, τότε πραγματικά άπαντες σηκώνουν τα χέρια ψηλά.

    Εκτός εάν κάτι φοβούνται.

    Το θέμα δεν είναι σύνθετο. Είναι μάλλον απλό.

    Η τιμή της μετοχής μιας τράπεζας χρεωκοπημένης, δηλαδή της Αττικής, κάθε ημέρα σημειώνει τεράστιες διακυμάνσεις.

    Από το  +30% η στο -30%.

    Η εναλλακτικά στο +20% η στο -20%.

    Χθες για παράδειγμα άνοιξε σχεδόν στο +20% και τελικά έκλεισε με κέρδη 10%.

    Η χρηματιστηριακή της αξία, σήμερα είναι στα 211 εκατ. ευρώ.

    Την προηγούμενη Παρασκευή η αξία της ήταν στα 500 εκατ. ευρώ και πριν από 1 μήνα στα 100 εκατ. ευρώ.

    Δηλαδή η απόλυτη πυραμίδα.

    Και οι αρμόδιες αρχές δεν λαμβάνουν κανένα μέτρο.

    Την άμεση αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής.

    Όταν άπαντες στην αγορά γνωρίζουν ότι μια «εγκληματική συμμορία παικτών» έχει αναλάβει το έργο να  στήσει την πυραμίδα της Αττικής.

    Να ανεβάζει την μετοχή με τον άμεσο κίνδυνο να παρασυρθούν εκατοντάδες αδαείς που προσδοκούν το εύκολο κέρδος της μιας ημέρας.

    Με άμεσο κίνδυνο προεκλογικά να χάσουν τα λεφτά τους από τις απότομες διακυμάνσεις της τιμής της μετοχής.

    Και να είστε σίγουροι ότι η υπόθεση αυτή θα χτυπήσει άμεσα την κυβέρνηση και προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που δεν έκανε τίποτα για να τους προστατεύσει.

    Γιατί αυτό θα πουν.

    Και ο ΣΥΡΙΖΑ θα πανηγυρίζει γιατί κάποιοι έχασαν τα λεφτά τους με ευθύνη την κυβέρνησης.

    MYTILINEOS: Μηδένισε ο πωλητής

    Χθες στη μετοχή της Mytilineos ΜΥΤΙΛ 2,54% 38,80 γίνανε 7 πακέτα.

    Αγοράστηκαν συνολικά 375.707 μετοχές με μία μέση τιμή 23,5251 αξίας 8,84 εκ. ευρώ.

    Το ίδιο σκηνικό είχε γίνει και χθες και προχθές σε μία ζώνη τιμών από 24,5 μέχρι 23,5 ευρώ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του Wiseman, ο πωλητής ήταν ένας και Έλληνας, ο οποίος μετά και τα χθεσινά πακέτα ΜΗΔΕΝΙΣΕ τη θέση του στην Mytilineos.

    Όπως αντιλαμβάνεστε, αυτό είναι ό,τι καλύτερο για την μετοχή.

    Δεν υπάρχει πλέον κάποιος επενδυτής με μεγάλη θέση που να θέλει να πουλήσει σε αυτά τα επίπεδα τιμών.

    Για να γνωρίζετε, οι αγοραστές των πακέτων όλες αυτές τις ημέρες ήταν 2 ξένοι θεσμικοί επενδυτές ο ένας εξ Αμερικής που αγοράζει κάθε μέρα και ο άλλος εξ Αγγλίας με έδρα το Λονδίνο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Λονδρέζος είναι καινούριος επενδυτής και αγοράζει και αυτός κάθε μέρα.

    Ακόμα για να γνωρίζετε, στην μετοχή αγοραστές είναι ΜΟΝΟ ξένοι θεσμικοί επενδυτές και πωλητές, κυρίως Έλληνες.

    Το πιο σημαντικό, όμως, για τη μελλοντική πορεία της μετοχής είναι ότι οι αγοραστές σε αυτά τα επίπεδα τιμών είναι Value Investors και έχουν μακροπρόθεσμο επενδυτικό ορίζοντα.

    Αυτό είναι το καλύτερο εχέγγυο για τη μελλοντική πορεία της μετοχής.

    Επιβεβαίωση του mononews.gr  για την ΤτΕ και την Αττικής

    Άπαντες θυμάστε το ρεπορτάζ που έγραψε την Κυριακή το mononews.gr και ο Δημητρης Κόκκορης.

    Φιλοξενούσαμε δήλωση κορυφαίου θεσμικού παράγοντα της Τράπεζας της Ελλάδος ΕΛΛ 0,35% 14,40 «Θα φροντίσουμε η συναλλαγή να μην λάβει υπόψη της την εκτίναξη της τιμής της μετοχής».

    Η οποία και έχει συντελεστεί λόγω του πάρα πολύ περιορισμένου free float».

    Χθες Τρίτη, στην Τράπεζα της Ελλάδος  ο διοικητής Γιάννης Στουρνάρας και ο CEO της Ιντρακάτ Αλέξανδρος Εξάρχου, συναντήθηκαν και δόθηκαν οι αναγκαίες διαβεβαιώσεις ότι το υπό εξέταση deal δεν απειλείται από τις χρηματιστηριακές διακυμάνσεις της μετοχής.

    Βέβαια ο Εξάρχου διευκρίνισε ότι όσο η μετοχή χειραγωγείται δεν μπορεί να κλείσει το deal…

    Σε ό,τι αφορά τον ρόλο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για την προστασία της μετοχές από τυχόν κερδοσκοπικά παιχνίδια, πηγές της ΤτΕ διαβεβαιώνουν ότι, παρότι η κεντρική τράπεζα δεν έχει αρμοδιότητα να θέσει σε αναστολή ή επιτήρηση μια τραπεζική μετοχή, ωστόσο “οι εποπτικές αρχές πάντοτε συνεργάζονται σε εξαιρετικό κλίμα και ανταλλάσσουν απόψεις με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς”.

     

    Ο Σταϊκούρας, η Λαζαράκου και τα συμφέροντα

    Έλαμψε δια της…απουσίας του ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Αν και είχε προσκληθεί στη χθεσινή κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίττας στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, εν τούτοις δεν παρέστη.

    Το βαρύ πρόγραμμα των υποχρεώσεων του αρμόδιου Υπουργού για την εποπτική αρχή, ήταν η επίσημη δικαιολογία.

    Αλλά οι πιο υποψιασμένοι «είδαν» ότι μάλλον δεν ήταν και οι καταλληλότερες συνθήκες για την παρουσία Σταϊκούρα στην Κεφαλαιαγορά, μετά από τα όσα συμβεί το τελευταίο χρονικό διάστημα.

    Με την καταφανέστατα ελλειμματική άσκηση αποτελεσματικής εποπτείας στην περίπτωση της άγριας κερδοσκοπίας στη μετοχή της Attica Bank και όχι μόνον.

    Παρά ταύτα στην γιορτινή εκδήλωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, με παρουσία του Γενικού Γραμματέα του ΥΠ.ΟΙΚ και εκπροσώπων φορέων της αγοράς, φάνηκε πώς όλοι ήταν μια ωραία ατμόσφαιρα.

    Η Πρόεδρος Βασιλική Λαζαράκου, αφού υπεραμύνθηκε «του έργου που έχει γίνει» φρόντισε να δώσει και λίγο πόνο. Λέγοντας πως «βρισκόμαστε σε συμπληγάδες επιχειρηματικών συμφερόντων, αλλά εμείς συνεχίζουμε να επιτελούμε το καθήκον».

    Το τι ακριβώς εννοούσε για τα επιχειρηματικά συμφέροντα έμεινε μετέωρο.

    Κατά τα άλλα η ίδια ανέφερε ανάμεσα στα άλλα ότι μέσω χρηματοδότησης από το ταμείο ανάκαμψης η εποπτική αρχή θα αποκτήσει σύγχρονο σύστημα για την on line παρακολούθηση των συναλλαγών.

    Μετά, προφανώς δεν θα περνάει ούτε κουνούπι κάτω από τα δικά της ραντάρ.

    Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε που θα ’λεγε κι ο Πιραντέλλο

    Άγριος καυγάς 

    Γιατί η Ρίτα Γκάλλι, διευθύνουσα σύμβουλος  του ΔΕΣΦΑ  αποφάσισε να  καλέσει σε «μονομαχία» τον  Θανάση (Θάνος για τους φίλους του, αλλά όχι για την κα Γκάλλι) Δαγούμα, πρόεδρο της ΡΑΕ;

    Με πολύ αιχμηρή  γλώσσα ο Διαχειριστής του δικτύου αερίου αλλά και της Ρεβυθούσας, ο ΔΕΣΦΑ, έστειλε  επιστολή προς τη ΡΑΕ στο πλαίσιο της δεύτερης διαβούλευσης για τη μεθοδολογία προσδιορισμού των εσόδων του ως Διαχειριστή.

    Το αντικείμενο είναι «το ψωμί και το παντεσπάνι» του ΔΕΣΦΑ δηλαδή η επιβίωση και τα έσοδα που θα επιτρέπεται να έχει από τις ρυθμιζόμενες και μη ρυθμιζόμενες επιχειρηματικές δραστηριότητές του.

    Εδώ υπάρχουν μεγάλες διαφορές και σκληρή αντιπαράθεση  της ΡΑΕ με την (κυρίως ιταλική) κοινοπραξία που κατέχει και διοικεί το ΔΕΣΦΑ.

    Ο  ΔΕΣΦΑ δημοσιοποίησε την επιστολή και κατηγορεί τη ΡΑΕ πως «επιδιώκει τη μετατροπή του ΔΕΣΦΑ σε εταιρεία ειδικού σκοπού με αποκλειστικό και μόνον αντικείμενο την κατασκευή, ανάπτυξη και λειτουργία του ΕΣΦΑ, πράγμα που ελέγχεται ως προς τη νομιμότητά της σε σχέση με τις υπερνομοθετικές επιταγές για σεβασμό της οικονομικής-επιχειρηματικής ελευθερίας».

    Βαριές και γραπτές κουβέντες.

    Λέει επίσης η Ρίτα Γκάλλι πως ο Θανάσης Δαγούμας επιχειρεί παράνομη ρύθμιση των εσόδων του ΔΕΣΦΑ από την παροχή υπηρεσιών μη ρυθμιζόμενων δραστηριοτήτων γράφοντας ότι «η προτεινόμενη ρύθμιση  ελέγχεται ως κείμενη εκτός της οικείας νομοθετικής εξουσιοδότησης, άλλως ως κακή χρήση της διακριτικής ευχέρειας της Αρχής, και συνιστά περιορισμό της οικονομικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας του ΔΕΣΦΑ και προσβολή των δικαιωμάτων του στην οικονομική-επιχειρηματική ελευθερία και περιουσία, όπως αυτά προστατεύονται από το Σύνταγμα και υπερεθνικού χαρακτήρα διατάξεις».

    Άρα και παράνομος και αντισυνταγματικός ο Θανάσης κατά τη Ρίτα.

    «Είσαι κρυψίνους, παράνομος και αντισυνταγματικός»

    Επίσης τον κατηγορεί για κρυψίνοια και αιφνιδιασμό: «η ΡΑΕ εισάγει  αίφνης, νέες, ουσιαστικές αλλαγές οι οποίες ούτε βασίζονται στις προτάσεις του ΔΕΣΦΑ, ούτε είχαν συζητηθεί με αυτόν στις πραγματοποιθείσες συναντήσεις». Με δύο λόγια, άλλα είπαμε και άλλα προτείνεις χωρίς καμία συνεννόηση και χωρίς διάλογο.

    Τα βέλη της κας Ρίτας όμως δεν σταματούν εκεί: «Οι ενέργειές της ΡΑΕ συνιστούν σημαντικό περιορισμό της οικονομικής και επιχειρηματικής ελευθερίας της εταιρείας, καθώς περιορίζουν σαφώς τη δυνατότητα ελεύθερης λήψης αποφάσεων του ΔΕΣΦΑ σε επίπεδο εταιρικής διακυβέρνησης και, για το λόγο αυτό, ελέγχονται ως παραβίαση των οικονομικών δικαιωμάτων του Διαχειριστή και ιδίως της επιχειρηματικής ελευθερίας του, όπως τα δικαιώματα αυτά προστατεύονται από το ελληνικό Σύνταγμα και από διεθνούς δικαίου διατάξεις».

    Ο Θανάσης Δαγούμας μέσω κύκλων πάντως, σχολίασε πως η ΡΑΕ προστατεύει τον Έλληνα καταναλωτή και το εθνικό συμφέρον, όπως έχει υποχρέωση εκ του νόμου. Στην ουσία των καταγγελιών απέφυγε να απαντήσει.

    Κώστας Σκρέκας: Τον έβαλαν στην μέση

    Αναγκαστικά μπλέχτηκε στο πρόβλημα και ο ΥΠΕΝ Κώστας Σκρέκας παρόλο που δεν είχε καμία όρεξη να τον βάλουν στη μέση, μέρες που είναι.

    Μου λένε όμως πως ενημερώθηκε για το θέμα και η έτερη υπέρκομψη ιταλίδα της Αθήνας, η πρέσβειρα της Ιταλίας κα Πατρίτσια Φαλτσινέλι, παρόλο που κύκλοι του ΥΠΕΝ το διαψεύδουν και στην ιταλική Πρεσβεία τηρούν αιδήμονα σιωπή, που λένε.

    Η κα Φαλτσινέλλι είχε δώσει τα διαπιστευτήριά της στην Αθήνα, κάνοντας μάλιστα ιδιαίτερη αίσθηση στους εγχώριους διπλωματικούς κύκλους για το στυλ, τη γοητεία αλλά και για τις γνώσεις της για την σύγχρονη Ελλάδα, καθώς επισκέπτεται συχνά τα ελληνικά νησιά για διακοπές.

    Μάλιστα, η Φαλτσινέλι ήταν παρούσα στην εξαιρετικά σημαντική υπογραφή συμφωνίας για την οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) Ελλάδας-Ιταλίας.

    Φαίνεται πάντως πως στην ιταλική παροικία της Αθήνας, άσχετα με το τί πράττει επισήμως η κα Φαλτσινέλλι, συμμερίζονται πλήρως τα επιχειρήματα της Ρίτας Γκάλλι που διαλαλεί δεξιά και αριστερά πως «με σειρά αποφάσεων και πράξεών της η ΡΑΕ, μεταβάλλει μονομερώς, αιφνιδίως και αδικαιολόγητα μια σειρά από βασικές συνθήκες και στοιχειώδη δεδομένα βάσει των οποίων ο ΔΕΣΦΑ έχει λάβει συγκεκριμένες επιχειρηματικές αποφάσεις, έχει προβεί σε ουσιώδεις επενδυτικές επιλογές και, γενικότερα, έχει διαμορφώσει τη μέχρι σήμερα οικονομική δραστηριότητα και παρουσία του στη χώρα».

    Για όποιον δεν κατάλαβε η κα Γκάλλι λέει πως όταν η Κοινοπραξία αγόρασε το ΔΕΣΦΑ, ήταν άλλες οι προϋποθέσεις και οι κανόνες, ενώ τώρα ο πολυθρύλητος Θανάσης Δαγούμας τις αλλάζει, σε βαθμό που να μην συμφέρει στην Κοινοπραξία να μείνει στο ΔΕΣΦΑ και στην Ελλάδα.

    Σε κάθε περίπτωση η κόντρα  Ρίτας Γκάλλι-Θανάση Δαγούμα δεν είναι χθεσινή.

    Η  κοινοπραξία SENFLUGA (Ιταλική Snam, Ισπανική Enagas, Βελγική Fluxys και αργότερα Όμιλος Κοπελούζου) που ελέγχει το ΔΕΣΦΑ, φωνάζει εδώ και καιρό.

    Αλλά «αυτή η μάχη του Αγίου Βαλεντίνου, μπορεί να εξελιχθεί σε νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου» όπως παρατήρησε πολύ σωστά κάποιος ουδέτερος και  «όταν βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο οι πολιτικοί συμπεριφέρονται περισσότερο αναβλητικά και όχι παρεμβατικά»…

     

    Γιώργος Γεραπετρίτης: Η παρέμβαση

    Ξαφνικά όμως και επειδή ακριβώς είμαστε (έστω και ανεπίσημα) σε προεκλογική περίοδο, υπήρξε «άνωθεν» προσπάθεια «καταλαγής» και όχι μόνο από των Κώστα Σκρέκα αλλά και από σημαντικό πρόσωπο μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου του Γιώργου Γεραπετρίτη.

    Το ίδιο ξαφνικά η «σιδηρά»  Ρίτα Γκάλλι και ο «ανυποχώρητος» Θάνος Δαγούμας έριξαν τους τόνους.

    Οι …κύκλοι τους άρχισαν να διοχετεύουν σχεδόν πανομοιότυπα  πως «οι κόντρες που καταγράφηκαν στην ξεπεράστηκαν  και οι σχέσεις Διαχειριστή και Ρυθμιστή είναι πλέον άριστες!».

    Μαγικές βραδιές λοιπόν και  όποιος θέλει το πιστεύει.

    Όπως μας μετέφεραν «η μεν ΡΑΕ έχει κάνει κάποιες προσαρμογές  στις διατυπώσεις και έχει εντέλει εγκρίνει την απόφαση για τη μεθοδολογία υπολογισμού του εσόδου του ΔΕΣΦΑ, απόφαση που θα αναρτηθεί σύντομα και επισήμως, ενώ ο ΔΕΣΦΑ θα πρέπει να είναι ικανοποιημένος από αυτό και το θέμα να θεωρηθεί λήξαν».

    Αφού όμως το ζήτημα ήταν τόσο απλό και ευεπίλυτο, γιατί ο Θανάσης Δαγούμας επέλεξε να αναρτήσει την επιστολή  του ΔΕΣΦΑ παρόλο που η κα Γκάλλι είχε ζητήσει εμπιστευτικότητα στην ανταλλαγή …πυρών;

    Οι κύκλοι λένε πως «ο Δαγούμας  έχει αποφασίσει να δημοσιοποιεί όλες τις επιστολές των Διαχειριστών, ακόμα και όταν έχουν ζητήσει να κρατηθεί εμπιστευτικότητα, ώστε να είναι ορατές οι απόψεις όλων».

    Όπως αναφέρει συγκεκριμένα η ΡΑΕ στο σκεπτικό της ανάρτησης «δημοσιοποιούμε τον ακόλουθο πίνακα συμμετεχόντων στη διαβούλευση και τις απόψεις τους, δεδομένου ότι δεν τεκμηριώθηκε ειδικός λόγος εμπιστευτικότητας».

    Ο wiseman πάντως γνωρίζει και παρεμβάσεις που ουδέποτε δημοσιοποιήθηκαν αλλά και μία τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου της ΡΑΕ με παράγοντα της αγοράς, που έτσι κι αλλιώς λόγω της ιδιότυπης γλώσσας που χρησιμοποιήθηκε (κάτι …μοντέρνα γαλλικά σε υψηλούς τόνους, καταλάβατε τώρα) δεν θα μπορούσε να βγει στο φως…

     

    Δημήτρης Παπαλεξόπουλος: Το μυστικό της ΤΙΤΑΝ

    Πολλοί με ρωτούν γιατί ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος υπό την ιδιότητά του ως «αφεντικό» της  Titan Cement International (και όχι ως Πρόεδρος του ΣΕΒ) αποφάσισε να επενδύσει  στην εταιρεία Περλίτες Αιγαίου, εξασφαλίζοντας έτσι τις μακροπρόθεσμες ανάγκες του Ομίλου σε ποζολάνη.

    Η «Περλίτες Αιγαίου» της οποίας διευθύνων σύμβουλος είναι ο Θεόδωρος Λ. Γοβδελάς και είναι μέλος της οικογένειας Γοβδελά που «κουμαντάρει» τους Περλίτες, ιδρύθηκε το 1994 και  ειδικεύεται στην εξόρυξη, επεξεργασία και παραγωγή μεταλλευμάτων περλίτη.

    Εχει μισθώσει από το ελληνικό Δημόσιο το βορειοανατολικό άκρο της ακατοίκητης νήσου Γυαλί, που βρίσκεται ανάμεσα στην Κω και τη Νίσυρο.

    Επιπλέον έχει πρόσβαση σε λιμενικές εγκαταστάσεις φόρτωσης για τη διακίνηση των προϊόντων στις παγκόσμιες αγορές, και ειδικότερα τον κατασκευαστικό κλάδο, τον αγροτικό τομέα και τη βιομηχανία λιπασμάτων.

    Η παραχώρηση αφορά 428 στρέμματα και έχει διάρκεια ζωής αρκετές δεκαετίες ακόμη, έχει εξασφαλίσει δικαιώματα εξόρυξης για περίπου 11 εκατ. τόνους, με δυνατότητα επέκτασης ενώ υπολογίζεται πως διαθέτει αποθέματα που ξεπερνούν τους 75 εκατ. τόνους.

    Εδώ ακριβώς είναι και το «μυστικό» που σας αποκαλύπτει ο wiseman: πρόσφατη γεωλογική μελέτη που δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί υπολογίζει πως τα αποθέματα είναι τελικά πολύ περισσότερα (μιλάμε και για τη γύρω περιοχή με μία έκπληξη μάλιστα) ίσως και διπλάσια.

    Καταλαβαίνει κανείς τη μεταλλευτική και γενικότερα οικονομική σημασία της εταιρίας αλλά και της επένδυσης.

    Έτσι ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος  αποκτά άμεση πρόσβαση στη  σημαντική πρώτη ύλη, με την οποία θα μπορέσει να εμπλουτίσει την παλέτα του τσιμέντου με  χαμηλό  αποτύπωμα άνθρακα όπως επιτάσσει η ΕΕ.

    Η κίνηση αυτή («κίνηση ματ έναντι του ανταγωνισμού» λένε μέσα στον Όμιλο ΤΙΤΑΝ») συμβάλει στην επίτευξη των στόχων του Τιτάνα για μείωση του ανθρακικού του αποτυπώματος και συγκεκριμένα στη μείωση των εκπομπών άνθρακα από τις δραστηριότητες του Ομίλου κατά 35% έως το 2030 (σε σχέση με τα επίπεδα του 1990) και στην αύξηση των πράσινων προϊόντων του χαρτοφυλακίου του κατά ποσοστό άνω του 50%.

     

    Ο Νίκος Δένδιας και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕΠ)

    Μάλιστα οι άνθρωποί μου στις Βρυξέλλες μου λένε πως και η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, το αφεντικό της Κομισιόν, τους πιέζει να δίνουν όλο και περισσότερα χρήματα για έργα υποδομής και για τα λεγόμενα «πράσινα έργα».

    Ίσως επειδή έτσι θέλει και το Βερολίνο, ίσως λέμε.

    Πρόσφατα όμως συζητούσε με κοινοτικούς παράγοντες, κορυφαίος Έλληνας υπουργός και αναρωτιόταν «πού πάνε τελικά αυτά τα λεφτά» διότι οι Ελληνικές υπηρεσίες μαθαίνουν πως καταλήγουν σε …τσέπες και όχι σε οδικά, γέφυρες, σήραγγες, εγγειοβελτιωτικά και λοιπά έργα βασικής υποδομής.

    Οι κοινοτικοί συμμερίζονταν τον προβληματισμό του και φάνηκαν να γνωρίζουν πάρα πολλά για το θέμα, αλλά δεν αντέδρασαν κιόλας!

    Ποιος ήταν ο Έλλην υπουργός;

    Ο Νίκος Δένδιας.

    Το Κολλέγιο και η φρίκη

    Την «φρικτή ιστορία» που διαδραματίζεται πίσω από τις κλειστές πόρτες του κολλεγίου Αθηνών την ξέρετε.

    Την ανέδειξε κατ’ αποκλειστικότητα το Mononews.gr.

    Μπορεί τα αφεντικά του Κολλεγίου (Συνολάκης κλπ) να σιωπούν αλλά πραγματικά η υπόθεση είναι πλέον εκτός ελέγχου.

    Παρόλο που το ελληνικό λεξιλόγιο είναι πλούσιο εν τούτοις λίγες λέξεις υπάρχουν για να περιγράψουν τι συμβαίνει σε αυτό το απίθανο πλέον σχολείο, που υποτίθεται ότι μαθαίνει γράμματα άλλα ταυτόχρονα προστατεύει την σωματική και ψυχική ακεραιότητα των παιδιών.

    Μόνο οι παραιτήσεις τους σώζουν πλέον.

    Ήξεραν τι συνέβαινε επι 4 ολοκλήρους μήνες αλλά δεν έκαναν απολύτως τίποτα για να διαφυλάξουν το κύρος του σχολείου αλλά κυρίως να διαφυλάξουν ένα μικρό παιδάκι μόλις 6 ετών.

    Το mononews.gr  από χθες το μεσημέρι  έχει απευθύνει 10 ερωτήσεις προς την ηγεσία του Κολλεγίου. Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουμε λάβει καμμιά απάντηση.

    Μόνο του αυτό δείχνει τον τρόμο που πλανάται πάνω από το σχολείο αυτό.

    Που είναι ο συνήθως λαλίστατος κ. Κώστας Συνολάκης;

    Εάν προφανώς τον καλούσαν σε μια διάλεξη θα έτρεχε να πάει να φωτογραφηθεί.

     Όπως προφανώς θα πάει την ερχόμενη Κυριακή σε μια εκδήλωση στον δήμο Φιλοθέης Ψυχικού…

    Εμείς εδώ επαναλαμβάνουμε τα ερωτήματα που ήδη έχουν αποσταλεί στην διοίκηση του σχολείου:

    • Τι ακριβώς έχει συμβεί στο σχολείο σας; Ισχύει ότι 4 παιδιά της 4ης Δημοτικού βιαιοπραγούσαν επι 4 συνεχομένους μήνες, σε ένα παιδάκι της πρώτης δημοτικού;
    • Ισχύει ότι το πήγαν στο δασάκι του σχολείου πάνω από 10 φορές και βιαιοπραγούσαν πάνω του;
    • Ισχύει ότι οι γονείς των 2 από τα 4 παιδιά είναι καθηγητές (Αγγλικών, Γαλλικών και Ιστορίας), στο σχολείο σας; Ισχύει ότι τους ζητήσατε να αλλάξουν σχολείο στα παιδιά τους και αυτοί αρνήθηκαν;
    • Ισχύει ότι τα παιδιά αυτά της 4ης δημοτικού παρουσιάζουν παραβατική συμπεριφορά κατ’ επανάληψη; Και εσείς το μόνο που κάνατε είναι να τους διαχωρίσετε σε διαφορετικά  τμήματα;
    • Oι δάσκαλοι των παιδιών αυτών (του θύματος και των θητών), δεν γνώριζαν πού βρίσκονταν οι μαθητές τους; Ειδικά όταν έχει γίνει αντιληπτό ότι το περιστατικό αυτό του εκφοβισμού στο δασάκι συνέβαινε κατ’ εξακολούθηση.
    • Πέρα από το τι γινόταν στο δασάκι, πώς γίνεται οι άμεσοι εκπαιδευτικοί των πέντε αυτών παιδιών να μην έχουν εντοπίσει ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα; Αυτά τα παιδιά δεν εκδήλωναν παραβατική συμπεριφορά και με άλλους τρόπους; Και το πρωτάκι, πώς εκδήλωνε το φόβο και τον πόνο του; Ούτε αυτό το είχαν καταλάβει, μυριστεί, αφουγκραστεί;
    • Για πόσο καιρό ακόμη μέλη από τον εκπαιδευτικό σύλλογο του Κολλεγίου θα καλύπτουν ο ένας τον άλλο για λόγους συντεχνιακούς, εις βάρος ολόκληρης της μαθητικής κοινότητας; Εάν κάποιοι από τους παραβάτες είναι παιδιά εκπαιδευτικών του Κολλεγίου, δεν προκύπτει τεράστιο ζήτημα εξαιτίας της αλληλοκάλυψής τους;
    • Θεωρείτε ότι υπάρχει θέμα προς επίλυσιν όσον αφορά τα παιδιά των υπαλλήλων που φοιτούν στο σχολείο;
    • Τι κάνει το ψυχολογικό τμήμα του σχολείου; Οι σχολικοί ψυχολόγοι;
    • Πώς φυλάσσεται το περίφημο δασάκι; Δεν είναι η πρώτη φορά που έχουν υπάρξει επεισόδια. Ο νέος διευθυντής Γιάννης Καλογεράς το γνωρίζει; Δεν έπρεπε να προνοήσει ώστε να φυλάσσεται αποτελεσματικότερα το δασάκι είτε από ειδικό προσωπικό είτε από εκπαιδευτικούς;

    Aποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.