• Business

    Όμιλος Fourlis: To πλάνο ανάπτυξης της Holland & Barrett

    • Άννα Διανά
    Βασίλης Φουρλής, Πρόεδρος Ομίλου Fourlis

    Βασίλης Φουρλής, Πρόεδρος Ομίλου Fourlis


    Το άνοιγμα έξι καταστημάτων Holland & Barrett έως το τέλος του έτους και η άμεση λειτουργία του ηλεκτρονικού καταστήματος προβλέπει το επιχειρηματικό πλάνο του ομίλου Fourlis για την ανάπτυξη της βρετανικής αλυσίδας προϊόντων υγείας και ευεξίας.

    Όπως ανέφερε χθες ο πρόεδρος του ομίλου, Βασίλης Φουρλής κατά τα επίσημα εγκαίνια του ενός εκ των τριών καταστημάτων που λειτουργούν στην οδό Κασσαβέτη στην Κηφισιά, η ανάπτυξη θα γίνει στα αστικά κέντρα και ήδη είναι σε αναζήτηση σημείων στον Πειραιά, αλλά και στα δυτικά και ανατολικά προάστια.

    Το κατάστημα, όπως και τα άλλα του δικτύου, διαθέτει χαρτοφυλάκιο 1.300 κωδικών, το οποίο αναμένεται να ενισχυθεί με άλλους 200 το επόμενο διάστημα.

    Περιλαμβάνει εκτός από τα δικά του σήματα και ελληνικά προϊόντα, όπως π.χ. τρόφιμα ΒιοΑγρός και βιολογικά προϊόντα Symbeeosis. Στόχος του ομίλου, όπως αναφέρθηκε, είναι να βοηθήσει ελληνικές μάρκες βιολογικών τροφίμων και καλλυντικών, σήματα όπως Labbok, Zagori, Green Cola κ.α., να αναπτύξουν πωλήσεις και στις άλλες αγορές, Ρουμανία και Βουλγαρία, που θα τοποθετηθεί η Holland & Barrett μέσω του ομίλου Fourlis.

    Στα άμεσα σχέδια είναι η λειτουργία του eshop προκειμένου να καλυφθεί το κενό μέχρι την ανάπτυξη των φυσικών καταστημάτων.

    Σύμφωνα με τον κύριο Φουρλή, το μέγεθος των καταστημάτων κυμαίνεται από τα 100 έως και τα 200 τετραγωνικά μέτρα κατά μέγιστο, ενώ ο εκτιμώμενος τζίρος που μπορεί να φέρουν ανέρχεται στα 5.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο ενώ η επένδυση για το κάθε κατάστημα ανέρχεται σε 150.000 ευρώ χωρίς το εμπόρευμα.

    Ο όμιλος Fourlis μετά το άνοιγμα των καταστημάτων στην Ελλάδα -εκτιμάται ότι θα αναπτύξει ένα δίκτυο 100 καταστημάτων και με περιθώριο EBIT στο 8% την πρώτη πενταετία, προετοιμάζει το έδαφος και για το άνοιγμα των πρώτων καταστημάτων στη Ρουμανία από το 2024.

    Επισημαίνεται ότι τα καταστήματα Holland & Barrett αδειοδοτούνται από τον ΕΟΦ, καθώς στο προϊοντικό χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνεται ένα ευρύ φάσμα βιταμινών, μετάλλων και συμπληρωμάτων υγείας και ευεξίας, καθώς και πολλά προϊόντα με την επωνυμία της εταιρείας.

    H Holland & Barrett, ιδρύθηκε το 1870 και διαθέτει ένα δίκτυο πλέον των 1.600 καταστημάτων σε 18 χώρες παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων 800 και πλέον καταστημάτων στη Μεγάλη Βρετανία και την Ιρλανδία, καθώς επίσης και ένα ταχέως αναπτυσσόμενο ηλεκτρονικό κατάστημα. Έχει ηγετική θέση στην Ευρώπη και ο τζίρος της το 2021 διαμορφώθηκε στα 831 εκατ. ευρώ (726,7 εκατ. στερλίνες).

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ