• Κοινωνία

    Άρθρο παρέμβαση για το περιστατικό bullying: Το Κολλέγιο Αθηνών, τα σωστά μέτρα και ο κ. Κ. Συνολάκης

    Γιώργος Δημητρομανωλάκης. Εκδότης mononews.gr

    Γιώργος Δημητρομανωλάκης. Εκδότης mononews.gr


    Τα προηγούμενα 24ωρα το mononews.gr με 4 συνεχόμενα άρθρα παρεμβάσεις, σας ενημέρωσε για το θλιβερό περιστατικό μπούλινγκ που έλαβε χώρα στο Κολλέγιο Αθηνών.

    Καυτηριάσαμε το γεγονός, ασκήσαμε αυστηρή κριτική στην διοίκηση και ζητήσαμε σχεδόν ασφυκτικά από το σχολείο να λάβει άμεσα μέτρα.

    Μάλιστα ήδη από χθες θέσαμε, προς τον πρόεδρο κ. Κώστα Συνολάκη 10 συγκεκριμένα ερωτήματα.

    Όλα αυτά φυσικά εξαιτίας της άμεσης ενημέρωσης που είχαμε από  εκατοντάδες γονείς του σχολείου, που είναι καθημερινοί αναγνώστες  του mononews.gr.

    Η ενημέρωση που είχαμε ήταν ακριβής και οι αναγνώστες μας ενημερώθηκαν με ακρίβεια και με την υψίστη σοβαρότητα για το περιστατικό bullying.

    Πριν από λίγο το σχολείο (σχεδόν 30 ώρες μετά την αποστολή, με email, του ερωτηματολογίου στην διοίκηση του σχολείου ανακοίνωσε ότι έλαβε όλα εκείνα τα μέτρα που επιβάλλει η νομοθεσία.

    Μεταξύ αυτών ότι ενημερώθηκε ο εισαγγελέας ανήλικων και ότι προσέφερε άμεσα και προσφέρει ψυχολογική υποστήριξη στον παθόντα μαθητή, και η Ψυχοπαιδαγωγική Υπηρεσία του Σχολείου λαμβάνει παιδαγωγικά μέτρα για όλους τους εμπλεκομένους μαθητές.

    Οι δυο αυτές δράσεις αποδεικνύουν με τον πιο «τρανταχτό» τρόπο  το πόσο σοβαρό ήταν το συγκεκριμένο περιστατικό.

    Αγαπητοί αναγνώστες εμείς εδώ στο mononews μας αρέσει να είμαστε ακριβοδίκαιοι.

    Και πρέπει να πούμε ότι τα 9 μέτρα που ανακοίνωσε η διοίκηση  του Κολλεγίου υπό τον κ. Κώστα Συνολάκη είναι σωστά, και προστατεύουν τα παιδιά από παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.

    Έδρασε αποφασιστικά.

    Και όποιος πει το αντίθετο είναι μάλλον εμπαθής.

     

    Η σοβαρή, αντικειμενική και αξιόπιστη δημοσιογραφία 

    Εδώ όμως πρέπει να σας πω και κάτι άλλο

    Στόχος της σοβαρής, αντικειμενικής, αξιόπιστης και ανεξάρτητης δημοσιογραφίας είναι να αποκαλύπτει όλα όσα συμβαίνουν και να μην κλείνει «τα μάτια» ειδικά σε τέτοια περιστατικά.

    Στόχος της σοβαρής δημοσιογραφίας δεν είναι ούτε να δυσφημεί, ούτε να συκοφαντεί.

    Μπορεί κάποιοι να θύμωσαν και τα στεναχωρήθηκαν από τα δημοσιογραφικά κείμενα και την αυστηρή κριτική του mononews.gr, αλλά επαναλαμβάνω μόνο και μόνο το γεγονός ότι ενημερώθηκε ο εισαγγελέας ανηλίκων, αποδεικνύει την σπουδαιότητα του περιστατικού.

    Που ΜΟΝΟ το mononews.gr ανέδειξε και ζήτησε να ληφθούν μέτρα ΤΩΡΑ.

    Εάν με τα κείμενα μας κάποιοι θεώρησαν ότι βάλλουμε εναντίον ολόκληρης της κοινότητας του Κολλεγίου, τότε μάλλον κάνουν  κάποιο λάθος.

    Πολλές φορές οι άνθρωποι δεν αντέχουν την αυστηρή κριτική και την αποκαλυπτική δημοσιογραφία, ειδικά όσον αφορά τους ίδιους.

    Όμως είναι γεγονός ότι τα σοβαρά Μέσα Ενημέρωσης πρέπει και να αποκαλύπτουν και να καυτηριάζουν πράξεις και παραλήψεις.

    Να γίνεται  αυστηρή κριτική, να παίρνουν θέση στα γεγονότα και πάνω από όλα να μην αποκρύπτουν τα όσα μεγάλα και σοβαρά συμβαίνουν σε αυτή την χώρα…

    Νομίζω θα συμφωνήσετε…

    Και μαζί και ο πρόεδρος του σχολείου ο ακαδημαϊκός κ. Κώστας Συνολάκης.



    ΣΧΟΛΙΑ