• Τα super κέρδη του Κόκκαλη, οι εκπλήξεις του Μεγάλου, το ράλι του ΟΤΕ και της ATTICA GROUP, το κάλεσμα του Τσαμάζ, και ένα QUIZ με το Ozempic και τη σύζυγο εφοπλιστή

    Μετά το πάρτι στο Rock & Roll ήρθε και το «πάρτι» στο Χρηματιστήριο για τη μετοχή του ΟΤΕ

    image

    ΔΑΑ: Η ημερομηνία ορόσημο

    Αγαπητοί αναγνώστες, χθες οι μετοχές που έκαναν νέα υψηλά ήταν η INTRACOM ΙΝΤΚΑ 2,02% 3,54 η MOTOR OIL ΜΟΗ 0,08% 26,62 ο Σαράντης ΣΑΡ 1,73% 11,78 η ΤΙΤΑΝ TITC 2,49% 28,80 η Δομική Κρήτης ΔΟΜΙΚ 1,30% 4,66 η Real Cons REALCONS 4,88% 4,08 και ο ΟΛΠ ΟΛΠ 2,06% 24,75

    Το ΔΑΑ, για δεύτερη ημέρα, συνέχισε την ανοδική του πορεία.

    O όγκος των συναλλαγών έφτασε στα 2,330 εκατ. χαρτιά, με τη μετοχή να σημειώνει άνοδο 0,44% στα 9,20 ευρώ.

    Άπαντες αναμένουν την 13η Φεβρουαρίου, όταν θα γίνει το rebalancing της μετοχής και θα εισαχθεί στους δείκτες FTSE RUSSEL.

    Οι ειδικοί εκτιμούν ότι τις επόμενες ημέρες η μετοχή θα δει υψηλότερα επίπεδα.

     

    Intralot-Intracom: Super κέρδη

    Τελευταία φορά που σας γράψαμε για τις Intracom και Intralot, ήταν… μόλις χθες.

    Άρα δεν πρέπει να σας αιφνιδιάζει το ράλι των δυο «hot» μετοχών του ισχυρού ομίλου του Σωκράτη Κόκκαλη.

    Τα δύο χαρτιά συγκέντρωσαν για μια ακόμα συνεδρίαση, το ενδιαφέρον της επενδυτικής κοινότητας.

    Την Intralot που έκλεισε με κέρδη 5,45% στα 1,238 ευρώ, βοήθησε αρκετά και η έκθεση της EDISON που δίνει τιμή στόχο τα 1,62 ευρώ.

    Η Edison Research εκτιμά ότι η Intralot έχει πολλές δυνατότητες να δημιουργήσει πρόσθετη αξία τα επόμενα χρόνια, καθώς οι συμβάσεις επαναπροκηρύσσονται και προκύπτουν ροές εσόδων από νέα παιχνίδια που είναι πιθανό να ρυθμιστούν.

    «Η βασική μας αποτίμηση είναι στα 1,62 ευρώ ανά μετοχή (από 1,238 σήμερα) και ενσωματώνει συντηρητικά χαμηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης του κλάδου, ενώ η ανοδική πορεία από την τρέχουσα τιμή της μετοχής μπορεί να συμβεί χωρίς να ληφθεί υπόψη η πιθανή δημιουργία αξίας από νέες συμβάσεις.

    Πιστεύουμε ότι αυτά δεν αντικατοπτρίζονται στην τρέχουσα αποτίμηση», εκτιμά ο Russell Pointon της Edison.

    Η Intracom σημείωσε νέα υψηλά και έκλεισε στα 4,095 ευρώ με κέρδη 4% και χαμηλό όγκο συναλλαγών 299.000 τεμάχια.

    Υψηλός όγκος 1.140 συμβολαίων και στο INTKA2403, δηλαδή λήξης Μαρτίου 2024

    Για να συνειδητοποιήσετε τη διαφορά, στην Εθνική διακινήθηκαν 1.056 συμβόλαια και στην ΔΕΗ 883.

     

    INTRAKAT: Σοβαρή

    Όπως ξέρετε, ο Wiseman πλέον έχει καθιερώσει τα περίφημα 3Ι (Intracom, Intralot, Intrakat) στη χρηματιστηριακή ορολογία, που έχει γίνει talk of the town.

    Για το τρίτο Ι, την Intrakat δηλαδή, πρέπει να σας επισημάνω ότι μια ακόμα συνεδρίαση συγκέντρωσε το ενδιαφέρον.

    Με χαμηλό όγκο συναλλαγών μόλις 169.000 τεμάχια έκλεισε με κέρδη 1,47% στα 4,82 ευρώ.

    Μαθαίνω, όμως ότι σύντομα θα ακούσουμε νέα για την ΕΤΑΙΡΕΙΑ, πιθανότατα στη Ρουμανία.

     

    ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Προς υψηλότερα επίπεδα;

    Στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΓΕΚΤΕΡΝΑ 1,48% 16,50 τώρα, άπαντες αναμένουν την Έκτακτη Γενική συνέλευση του Φεβρουαρίου που μεταξύ άλλων θα αποφασιστεί το buyback.

    Η συμπεριφορά της μετοχής ήταν εξαιρετική και  διακινήθηκαν 239.000 χαρτιά.

    Έκλεισε στα 14,609 ευρώ με κέρδη 0,69%.

    Οι ειδικοί θεωρούν ότι η μετοχή την ημέρα της Γενικής Συνέλευσης και πάντως πριν ξεκινήσει το buyback θα βρίσκεται σε σημαντικά υψηλότερά επίπεδα.

     

    ATTICA GROUP:  Το ράλι και το μονοπώλιο

    Επειδή όπως ξέρετε τις αγορές τις γνωρίζουμε καλά, πρέπει να σας πω ότι όσοι από τα μέσα Δεκεμβρίου έως τα τέλη Ιανουαρίου πουλούσαν την μετοχή της ATTICA τώρα καταλαβαίνουν το «ολέθριο λάθος» που έκαναν.

    Η μετοχή έχει ξεκινήσει ένα μεγάλο ράλι από την προηγουμένη Παρασκευή.

    Ο λόγος;

    Μα η ATTICA GROUP είναι σχεδόν μονοπώλιο στο Αιγαίο.

    Είναι μια από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη, η διοίκηση είναι ιδιαίτερα έμπειρη, ενώ έχει προγραμματίσει να χτίσει νέα υπερσύγχρονα πλοία.

    H ATTICA GROUP έχει μπροστά της ένα επενδυτικό πρόγραμμα 1 δισ. ευρώ, το οποίο όχι μόνο έχει σχεδιαστεί, αλλά έχει ήδη αρχίσει να υλοποιείται.

    Ένα πρόγραμμα εκσυγχρονισμού, ψηφιακού μετασχηματισμού ενσωμάτωσης τεχνητής νοημοσύνης, αλλά και περιβαλλοντικής αναβάθμισης των πλοίων.

    Επίσης, η μετοχή έχει εξαιρετικά μικρό free float (η STRIX κατέχει το 87,66% των μετοχών ).

    Προφανώς, αυτό είδε τις τελευταίες ημέρες η επενδυτική κοινότητα και η μετοχή έχει ξεκινήσει από την Παρασκευή ράλι.

    Την προηγουμένη Πέμπτη ήταν στο 1,91 ευρώ και χθες Πέμπτη βρέθηκε στα 2,36 ευρώ με κέρδη 4,42%.

    Ο όγκος συναλλαγών μικρός, που δεν ξεπέρασε τα 121.000 χαρτιά.

     

    Χρήστος Μεγάλου: Οι εκπλήξεις με τα κέρδη – Στο 20% το placement της Πειραιώς;

    Την ερχόμενη Τρίτη 14 Φεβρουάριου η Τράπεζα Πειραιώς ΠΕΙΡ 1,53% 3,98 θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα για το 2023 τα οποία, όπως μαθαίνω, θα κρύβουν αρκετές ευχάριστες εκπλήξεις.

    Η διοίκηση του Χρήστου Μεγάλου φαίνεται ότι κατάφερε να ξεπεράσει τον εαυτό της, καθώς οι επιδόσεις της Τράπεζας για φέτος θα είναι ακόμη καλύτερες από τις ήδη αναθεωρημένες προβλέψεις του Ιουλίου.

    Σας θυμίζω, ότι στα τέλη Ιουλίου, η διοίκηση αναθεώρησε προς τα πάνω τους στόχους για τη χρονιά, ανεβάζοντας τα κέρδη ανά μετοχή στα 0,65 ευρώ, τον δείκτη απόδοσης στο 14, κατεβάζοντας ταυτόχρονα τον δείκτη των «κόκκινων» δανείων (ΝΡΕ) κάτω από το 5%, από 5,5% που ήταν στο πρώτο εξάμηνο του 2023.

    Ο στόχος που είχε τεθεί από τον Μάρτιο του 2023 ήταν ο δείκτης να προσεγγίσει το 4% φέτος και το 3% το 2025.

    Φαίνεται ότι προωθώντας προς πώληση ένα ακόμη πακέτο «κόκκινων» δανείων, η Τράπεζα θα φθάσει στο στόχο της δύο χρόνια νωρίτερα, εξέλιξη που συμπαρασύρει προς τα πάνω μία σειρά από δείκτες.

    Όσον αφορά τώρα στις υπόλοιπες επιδόσεις της Πειραιώς, η αγορά εκτιμά ότι τα κέρδη ανά μετοχή θα κυμανθούν για το ’23 στο επίπεδο των 0,76 – 0,78 ευρώ από 0,42 ευρώ το 2022, ενώ το guidance του Ιουλίου είναι τα 0,65 ευρώ.

    Ο δείκτης απόδοσης ROTE εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει το 15,6%, έναντι στόχου 14%.

    Τέλος, για τον βασικό δείκτη κεφαλαίων CET1, οι αναλυτές «συμπίπτουν» με την επίσημη καθοδήγηση της διοίκησης, η οποία ήταν στο 13%.

    Εν κατακλείδι, όλα τα παραπάνω, στηρίζουν την ανοδική τάση της μετοχής, η οποία οδεύει προς τα 4 ευρώ (χθες έκλεισε τα 3,808 ευρώ) όσο πλησιάζουμε στο επικείμενο placement.

    Την επόμενη εβδομάδα (πιθανότατα Δευτέρα) θα ανακοινωθεί το ποσοστό των μετοχών που θα διαθέσει το ΤΧΣ.

    Το πιθανότερο είναι ότι θα οριστικοποιηθεί στο 20%.

     

    Το κεντροαριστερό «παρεάκι» της Ζαλοκώστα και ο Ναπολέων

    Χθες (Πέμπτη) το μεσημέρι, στην ταβέρνα απέναντι από το boutique hotel που ετοιμάζει η ΛΑΜΨΑ στην οδό Ζαλοκώστα, δημιουργήθηκε ένα κεντροαριστερό αυτή τη φορά παρεάκι.

    Στο ίδιο τραπέζι λοιπόν, το οποίο «κοσμούσαν» εκλεκτοί μεζέδες με συνοδεία τσίπουρου, παρακάθησαν ο πρώην υπουργός Οικονομικών επί ΠΑΣΟΚ, Φίλιππος Σαχινίδης, ο οποίος μάλιστα ακούγεται ότι μπορεί να είναι υποψήφιος για ευρωβουλευτής, παρέα με τον Δημήτρη Λιάκο, άλλοτε σύμβουλο των οικονομικών του Αλέξη Τσίπρα, όταν αυτός ήταν πρωθυπουργός, αλλά και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, ο Φραγκίσκος Κουτεντάκης, ο οποίος ήταν προϊστάμενος στο οικονομικό γραφείο του Αλέξη Τσίπρα το 2015 και από το 2018 είναι συντονιστής στο Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής.

    Τέταρτος της παρέας ήταν ο νέος περιφερειάρχης Θεσσαλίας, ο καθηγητής Δημήτρης Κουρέτας, ο οποίος έριξε στα σχοινιά τον Κώστα Αγοραστό με ένα υπερκομματικό ψηφοδέλτιο.

    Ο κ. Κουρέτας είχε κατέβει στην Αθήνα για να δει τον πρωθυπουργό, καθώς τα θέματα της Θεσσαλίας είναι καυτά, ειδικά τώρα που οι αγροτικές κινητοποιήσεις είναι στο φόρτε τους.

    Ο Wiseman πληροφορήθηκε ότι στο ίδιο ταβερνάκι παραβρέθηκε τυχαία  και ο καθηγητής Ναπολέων Μαραβέγιας, οποίος χαιρέτησε εγκάρδια την παρέα και  κάθισε σε ξεχωριστό τραπέζι.

    Μάλιστα, όταν κάποιος τον ρώτησε: «Τι θα γίνει Ναπολέων, θα είσαι υποψήφιος για τις Ευρωεκλογές;», ο γνωστός καθηγητής απάντησε: «Ξέρω κι εγώ βρε παιδιά, τόσα γράφονται και ακούγονται».

    Έτσι όπως το έλεγε όμως, ο Wiseman συνάγει το συμπέρασμα ότι μάλλον θα είναι στη λίστα της ΝΔ με τους υποψήφιους ευρωβουλευτές.

    Μαραβέγιας και Σαχινίδης μάλιστα ευχήθηκαν ο ένας στον άλλο «καλή επιτυχία»…

     

    Μιχάλης Τζαμάζ: Ποιοι έδωσαν το παρών στο πάρτι του ΟΤΕ

    Προχθές, ο ΟΤΕ αποφάσισε, να πραγματοποιήσει το New Year’s Party στο Rock n Roll στο Κολωνάκι, με καλεσμένους κυρίως ανθρώπους των media, δημοσιογράφους και εκδότες ΜΜΕ.

    Στο πάρτι για τη νέα χρονιά, παρευρέθηκαν και υψηλόβαθμα στελέχη του ομίλου, όπως φυσικά και ο πρόεδρος και CEO, Μιχάλης Τσαμάζ, ο οποίος ήταν και το κεντρικό πρόσωπο της βραδιάς.

    Ανάμεσα στα στελέχη που έδωσαν το «παρών» στο πάρτι ήταν η Ειρήνη Νικολαΐδη, Νομική Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, η Έλενα Παπαδοπούλου Chief Officer Ανθρώπινου Δυναμικού, ο Γιάννης Κωνσταντινίδης Chief Officer Στρατηγικής, Μετασχηματισμού & Παρόχων και η Ντέπη Τζιμέα Executive Director του ΟΤΕ, η External Communications & Media Strategy at OTE Πόλυ Κατσούλη και η Corporate Communications Αρετή Κουντούρη. 

    Καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς, στα ηχεία του Rock n Roll έπαιζε ελληνική μουσική, κυρίως εποχής 90’s και 00’s και γενικά υπήρχε ένα κλίμα ευχάριστο, με όλους τους προσκεκλημένους να διασκεδάζουν, να τραγουδούν και να χορεύουν.

    Ο CEO του ομίλου, Μιχάλης Τσαμάζ, ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους και εμφανώς συγκινημένος έκανε μια σύντομη αναφορά σε όλα αυτά τα 13 χρόνια που βρισκόταν στο τιμόνι του ομίλου.

    Μάλιστα, απευθυνόμενος προς την κ. Τζιμέα, πρότεινε και τα επόμενα χρόνια να τον προσκαλούν σε αντίστοιχα πάρτι, παρόλο που δεν θα είναι πλέον CEO του ΟΤΕ.

     

    …και το πάρτι με τη μετοχή του ΟΤΕ (και η αποκλειστικότητα του WISEMAN)

    Μετά το πάρτι στο Rock & Roll ήρθε και το «πάρτι» στο Χρηματιστήριο για τη μετοχή του ΟΤΕ.

    Μετά από σχεδόν τέσσερις μήνες, χθες η μετοχή του ΟΤΕ ΟΤΕ 0,84% 14,34 έκανε ένα μίνι ράλι κλείνοντας στα 13,32 ευρώ με άνοδο 3,26%, και με ιδιαίτερα υψηλό όγκο συναλλαγών, που έφτασε τα 1,340 εκατ. χαρτιά.

    Είναι ο υψηλότερος όγκος για την μετοχή από τις 15 Σεπτεμβρίου του 2023.

    Όπως πρώτος σας ενημέρωσε χθες ο Wiseman, (η πληροφορία ήταν του δημοσιογράφου του mononews, Χάρη Μπιτζανάκη) η διοίκηση του ομίλου αναμένεται να ανακοινώσει στις 22 Φεβρουαρίου αύξηση στο μέρισμα, γεγονός που οδήγησε τη μετοχή, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης.

    Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες μάλιστα, η διοίκηση αναμένεται να χορηγήσει μέρισμα 0,72 ευρώ ανά μετοχή.

    Όπως αναφέρουν πληροφορίες, στα υψηλά κλιμάκια της διοίκησης του ΟΤΕ εκτιμούν πως ένας από τους λόγους που η μετοχή της εταιρείας είναι «κολλημένη» τους τελευταίους μήνες έχει να κάνει με την μείωση του μερίσματος τα τελευταία δύο χρόνια.

    Υπενθυμίζεται, πως ο ΟΤΕ είχε μοιράσει μέρισμα (καθαρό) 0,56 ευρώ ανά μετοχή το 2023 και 0,54 ευρώ ανά μετοχή το 2022, ενώ το 2021 είχε μοιράσει μέρισμα 0,65 εύρω ανά μετοχή καθώς και πρόσθετο έκτακτο μέρισμα 0,23 ευρώ ανά μετοχή.

     

    Ελληνικό Μετρό: 4 εκατ. ευρώ σε Intrakat & ΑΒΑΞ

    «Επιταγές» στους κατασκευαστικούς ομίλους Intrakat ΙΝΚΑΤ 1,61% 5,05 και ΑΒΑΞ ΑΒΑΞ 2,74% 1,50 κόβει η Ελληνικό Μετρό για τα έργα του Μετρό Θεσσαλονίκης και της Γραμμής 4 του Μετρό Αθήνας.

    Εξ όσων είναι σε θέση να γνωρίζει ο Wiseman, o Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικό Μετρό, Νίκος Κουρέτας, έδωσε με απόφασή του το «πράσινο φως» για να εκταμιευθεί το ποσό των 4,1 εκατ. ευρώ για τα έργα που έχουν εκτελέσει οι κατασκευαστικές εταιρείες ΑΚΤΩΡ και ΑΒΑΞ.

    Η μερίδα του λέοντος που ανέρχεται στα 3 εκατ. ευρώ, πηγαίνει στην κοινοπραξία ΑΒΑΞ-Ghella-Alstom, η οποία έχει αναλάβει τη Γραμμή 4 του Μετρό Αθήνας, καθώς ο Νίκος Κουρέτας ενέκρινε δύο πληρωμές ύψους 916 χιλιάδων και 2,1 εκατ. ευρώ.

    Να σας θυμίσω πάντως σε αυτό το σημείο ότι ο ίδιος συνεχίζει να διαχειρίζεται ορθά το δημόσιο χρήμα και κατάφερε να μειώσει το αρχικό αίτημα της ΑΒΑΞ από τα 6 εκατ. ευρώ στα 2,1 εκατ. ευρώ.

    Από την άλλη πλευρά, η ΑΚΤΩΡ έχει λάβει από την Ελληνικό Μετρό τουλάχιστον 1,1 εκατ. ευρώ (δύο πληρωμές 800 χιλιάδων και 300 χιλιάδων ευρώ).

    Το πρώτο εκ των δύο ποσών αφορά τη βασική γραμμή του Μετρό Θεσσαλονίκης που έχει μπει στην τελική ευθεία και θα παραδοθεί τον ερχόμενο Νοέμβριο, ενώ το δεύτερο αφορά την επέκταση προς την Καλαμαριά.

     

    Αρθρωτά λεωφορεία, «αερόδρομοι» Θεσσαλονίκης, κυκλοφοριακή απόγνωση…

    Όπως είναι γνωστό, ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας κατέθεσε στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής τα στοιχεία του φακέλου για τις συμβάσεις προμήθειας 300 λεωφορείων φυσικού αερίου μετά την έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

    Η προμήθεια αφορά σε 100 αρθρωτά οχήματα 18 μέτρων συμπιεσμένου φυσικού αερίου και 200 αρθρωτά 12 μέτρων.

    Μαθαίνω πως τουλάχιστον δύο Θεσσαλονικείς (ή τέλος πάντων Μακεδόνες) βουλευτές ενθουσιάστηκαν νομίζοντας ότι προορίζονται για τη Θεσσαλονίκη και θα λύσουν προβλήματα.

    Με τον υπό κατασκευή, «αερόδρομο» (το Fly Over μου ακούγεται πολύ ξενικό) η «νύμφη του Θερμαϊκού» ζει στιγμές «κυκλοφοριακής απόγνωσης και την πληρώνουμε εμείς με τα παράπονα των κατοίκων», όπως είπε πασίγνωστος κυβερνητικός βουλευτής που εκλέγεται στην όμορφη πόλη, οπότε νόμισαν πως θα έχουν να αντιπαραθέσουν το «έρχονται τα αρθρωτά!».

    Όμως, όχι.

    Όλα τα καινούργια λεωφορεία πάνε Αθήνα.

     

    …και οι …Χούθι στην καθημερινή μας ζωή!

    Η Θεσσαλονίκη περιμένει 110 ηλεκτρικά λεωφορεία, από το σύνολο των 240 που αγοράστηκαν από την Κίνα.

    Όλοι τα περίμεναν τέλη  Φεβρουαρίου, αρχές Μαρτίου.

    Όμως, οι Χούθι της Υεμένης είχαν άλλη άποψη και κατέστησαν τη δίοδο της Ερυθράς θάλασσας άκρως επικίνδυνη για τα τεράστια πλοία-κοντέινερ που έρχονται από την Κίνα.

    Μαθαίνω ότι τα πλοία θα κάνουν τώρα το διάπλου της Αφρικής από το ακρωτήρι της Καλής Ελπίδας, οπότε θα φθάσουν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης «καλό Μάιο!», όπως μου είπαν από το Μεταφορών.

    Έτσι μπήκαν και οι Χούθι στην καθημερινή ζωή μας.

    Παρηγοριά ότι εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο το σχέδιο σύμβασης για την κατασκευή των εγκαταστάσεων φόρτισης των ηλεκτρικών λεωφορείων στο αμαξοστάσιο της Σταυρούπολης.

     

    Το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και τα «άπιαστα πουλιά»…

    Ομολογώ πως με ξάφνιασε υψηλόβαθμος παράγοντας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

    Πίνοντας μαζί του πρωινό καφεδάκι, άκουσα τη «ρουκέτα»: «Ξέρεις κάτι; το 2030, σύμφωνα με το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ) θα πρέπει να βρίσκονται υπό ανάπτυξη πάρκα 1,9 Γιγαβάτ, όπως μας άφησε κληρονομιά ο προηγούμενος υπουργός.

    Έ, λοιπόν, είναι ένας στόχος που θυμίζει άπιαστα πουλιά!».

    «Και τι θα κάνετε, πέρα από το… ψιθυριστό ανάθεμα στον Σκρέκα, τον προηγούμενο υπουργό;» ρώτησα.

    «Έτσι όπως είναι  το καθεστώς των δημοσίων συμβάσεων, αν η προκήρυξη γινόταν από την ΕΔΕΥΕΠ, που είναι κρατική εταιρεία, θα φτάναμε αισίως στο 2030 και ούτε καν… προκηρύξεις δεν θα είχαμε, πόσο μάλλον έργα» μου είπε σκεπτικός.

    «Συνεπώς, η λύση;» ρώτησα ανυπόμονος

    «Μοναδική λύση η εταιρία ειδικού σκοπού (SPV) που θα προχωρήσει γρήγορα τις μελέτες.

    Θα συμμετέχουν ΕΔΕΥΕΠ (ο Οργανισμός για την έρευνα υδρογονανθράκων), ο ΑΔΜΗΕ (σ.σ. παντού ο φίλος της στήλης Μάνος Μανουσάκης, κάτι σαν μπαλαντέρ!) και ακόμη μία εταιρία ώστε να μην έχει την πλειοψηφία το Δημόσιο.

    Η τρίτη εταιρία θα μπορούσε να είναι η ΔΕΗ ή ο ΔΕΔΔΗΕ αφού πλέον και με νόμο δεν θεωρούνται Δημόσιο.

    Έτσι θα παρακαμφθεί ο νόμος 4412 και ο κίνδυνος καθυστέρησης από προσφυγές στο ΣτΕ».

    «Ωραία λοιπόν, προχωρείτε προς τα εκεί;» επέμεινα.

    «Ξέρεις υπάρχουν έντονες πιέσεις από 3 μεγάλους ιδιωτικούς ενεργειακούς Ομίλους να συμμετέχουν και αυτοί με 20-34%, αλλά εμείς δεν τους θέλουμε διότι θα κάνει πολλή φασαρία, όποιος μείνει απ’έξω.

    Μόλις ρυθμιστεί αυτό, ξαναμιλάμε».

    Κατάλαβα ποια είναι η… «Αγία Τριάδα» της ενέργειας οπότε περιμένω και εγώ μαζί σας…

     

    Τι θα ζητήσουν οι Αμερικανοί από την Αλεξάνδρα Σδούκου…

    Σας έγραφα χθες για την «ενεργειακή διπλωματία» στην οποία επιδίδεται η Αλεξάνδρα Σδούκου στις ΗΠΑ.

    Με αφορμή το σχόλιο αυτό, έμπειρος διπλωμάτης με ενημέρωσε ότι ο κάθετος Διάδρομος Ουκρανίας-Ελλάδας και γενικότερα η πρόοδος των ενεργειακών διασυνδέσεων που μειώνουν την εξάρτηση των χωρών της ΝΑ Ευρώπης από το ρωσικό αέριο είναι το βασικό μέλημα των  Αμερικανών.

    Ας μην γελιόμαστε: η δημιουργία του Κάθετου Διαδρόμου ώστε να φτάσει το φυσικό αέριο από το LNG της Αλεξανδρούπολης και τις άλλες πύλες εισόδου της χώρας μας μέχρι τη Μολδαβία, την Ουκρανία και τη Σλοβακία, βάσει μνημονίου συνεργασίας που υπεγράφη πρόσφατα, είναι που απασχολούν την Ουάσινγκτον και το επιτελείο του Άντονι Μπλίνκεν.

    Οι  ηλεκτρικές διασυνδέσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, Αίγυπτο, καθώς και η νέα Green Aegean που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση ως τη Γερμανία δια της Αδριατικής είναι μεν καλοδεχούμενες αλλά για… γαρνιτούρα, όπως μας έλεγε κορυφαίος Έλληνας διπλωμάτης που έχει θητεύσει πολλά χρόνια στην Ουάσινγκτον.

     

    Η ισχυρή Euroxx

    Η Euroxx Securities A.E. («EUROXX») αναδείχθηκε Market Leader στην Επενδυτική Τραπεζική από το Euromoney, τον πιο διακεκριμένο εκδοτικό οργανισμό έρευνας, διαπίστευσης και βράβευσης  αριστείας για τον παγκόσμιο κλάδο χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

    Το Euromoney, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, θέσπισε την πιστοποίηση Market Leaders για να αναγνωρίσει την αριστεία στην παροχή χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και για να παρέχει διαπίστευση σε κορυφαία τραπεζικά  και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα παγκοσμίως.

    Ως ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος οργανισμός παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στην Ελλάδα, που κατέχει διαχρονικά εξέχουσα θέση τόσο στις συναλλαγές του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών όσο και στην επενδυτική τραπεζική, η EUROXX τιμήθηκε για τον σημαντικό της ρόλο σε  ορισμένες από τις σημαντικότερες συναλλαγές επενδυτικής τραπεζικής της χώρας κατά το 2023.

    Κατά το εξεταζόμενο διάστημα η Euroxx ηγήθηκε ή συμμετείχε σε συναλλαγές συνολικής αξίας  περίπου €5,7 δισ.

     

    Choose: Vice President Advertising Media ο Χρήστος Μπάρλας

    Τη θέση του Vice President Advertising & Media αναλαμβάνει στην Choose Strategic Communications Partner ο Χρήστος Μπάρλας, ένα στέλεχος με μεγάλη εμπειρία και επιτυχίες στον χώρο των media και της επικοινωνίας.

    Η ένταξή του στην ομάδα της Choose, έρχεται να ενισχύσει την εταιρεία στη διαρκή διεύρυνση και εμβάθυνση των υπηρεσιών που παρέχει, καθώς και τη στρατηγική θέση της στην αγορά.

    Ο Χρήστος Μπάρλας ως καταξιωμένο στέλεχος στα media έχει θητεύσει σε πολλές επιτελικές θέσεις ΜΜΕ.

    Μεταξύ άλλων, έχει διατελέσει Γενικός διευθυντής στην τηλεόραση του ALPHA, Γενικός Διευθυντής στον Real fm κ.λ.π..

     

    QUIZ: To Ozempic και η σύζυγος του εφοπλιστή

    Το 2022 στο Met Gala στη Νέα Υόρκη, η Κιμ Καρντάσιαν εμφανίστηκε φορώντας το iconic φόρεμα της Μέριλιν Μονρόε.

    Όπως η ίδια είπε στους δημοσιογράφους, χρειάστηκε να χάσει 8 κιλά σε τρεις εβδομάδες προκειμένου να μπει στο στενό φόρεμα, κάνοντας τις φήμες να οργιάζουν σχετικά με το πώς τα κατάφερε.

    Στο TikΤok η λέξη «σεμαγλουτίδη» άρχισε να τρεντάρει, μολονότι η Καρντάσιαν δεν έχει κάνει ποτέ κάποιο σχετικό σχόλιο.

    Τον Οκτώβριο του 2022, επίσης, ο Έλον Μασκ, γνωστός για τις κακές διατροφικές του συνήθειες, εμφανίστηκε φανερά αδυνατισμένος.

    Όταν ρωτήθηκε στο Twitter για το μυστικό του, απάντησε «Διαλειμματική δίαιτα. Και Wegovy» (σ.σ. σεμαγλουτίδη για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας).

    Το πιο… κακά κρυμμένο μυστικό του Χόλυγουντ είχε αποκαλυφθεί.

    Στην 95η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ, ο παρουσιαστής Τζίμι Κίμελ τρόλαρε το κοινό: «Κοιτώντας γύρω σ’ αυτή την αίθουσα, δεν μπορώ παρά να αναρωτηθώ: Κάνει το Ozempic (σ.σ. το δημοφιλέστερο σκεύασμα σεμαγλουτίδης για την αντιμετώπιση του διαβήτη) για μένα;».

    Πλέον, Ozempic και Wegovy της NOVO NORDISK έχουν μπει για τα καλά στη ζωή και των Ελλήνων.

    Στην Ελλάδα λοιπόν, γνωστή κυρία πέριξ των 50 ετών, το χρησιμοποιεί με ομολογουμένως εκπληκτικά αποτελέσματα.

    Για να σας βοηθήσω περισσότερο, είναι σύζυγος εφοπλιστή και εκτίθεται αρκετά συχνά στα media!!!

     

    Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.