• ΑΓΟΡΕΣ

    Edison για Intralot: Γιατί βλέπει την μετοχή στα 1,62 ευρώ

    O Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου INTRALOT, κ. Σωκράτης Π. Κόκκαλης

    O Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου INTRALOT, κ. Σωκράτης Π. Κόκκαλης


    Η Edison Research εκτιμά ότι η Intralot έχει πολλές δυνατότητες να δημιουργήσει πρόσθετη αξία τα επόμενα χρόνια, καθώς οι συμβάσεις επαναπροκηρύσσονται και προκύπτουν ροές εσόδων από νέα παιχνίδια που είναι πιθανό να ρυθμιστούν.

    «Η βασική μας αποτίμηση είναι στα 1,62 ευρώ ανά μετοχή (από 1,238 σήμερα) και ενσωματώνει συντηρητικά χαμηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης του κλάδου, ενώ η ανοδική πορεία από την τρέχουσα τιμή της μετοχής μπορεί να συμβεί χωρίς να ληφθεί υπόψη η πιθανή δημιουργία αξίας από νέες συμβάσεις. Πιστεύουμε ότι αυτά δεν αντικατοπτρίζονται στην τρέχουσα αποτίμηση», εκτιμά ο Russell Pointon της Edison.

    Η Intralot είναι κορυφαίος κατασκευαστής και προμηθευτής ολοκληρωμένων συστημάτων και υπηρεσιών τυχερών παιχνιδιών που καλύπτουν ολόκληρη την αλυσίδα αξίας επιλεγμένων αγορών τυχερών παιχνιδιών.

    Οι βασικές παγκόσμιες αγορές της προβλέπεται να παρουσιάσουν σταθερή ανάπτυξη, η οποία είναι πιθανό να ενισχυθεί περαιτέρω από νέες ευκαιρίες εσόδων καθώς οι γειτονικές αγορές ρυθμίζονται ή/και ανοίγουν.

    Ο κλάδος απολαμβάνει υψηλούς φραγμούς εισόδου και ο μακροπρόθεσμος χαρακτήρας των πελατειακών σχέσεων παρέχει ελκυστική οικονομική δυναμική, όπως υψηλή ορατότητα εσόδων και επίπεδα κερδοφορίας. Η διοίκηση πιστεύει ότι τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της εταιρείας, δηλαδή η ανώτερη τεχνολογία και οι υπηρεσίες, θα προσφέρουν πολλές ευκαιρίες για να ξεπεράσει την ανάπτυξη της αγοράς τα επόμενα χρόνια, γεγονός που θα αυξήσει περαιτέρω την κερδοφορία, τη δημιουργία μετρητών και τις αποδόσεις.

    Υψηλά εμπόδια εισόδου, ελκυστική οικονομική δυναμική

    O Russell Pointon εκτιμά ότι τόσο ο κλάδος, όσο και η εταιρεία, διαθέτουν πολύ ελκυστικά οικονομικά χαρακτηριστικά ως αποτέλεσμα της δομής της αγοράς και των υψηλών φραγμών εισόδου.

    Τα υψηλά εμπόδια εισόδου περιλαμβάνουν αφενός τους πελάτες, δηλαδή τα κράτη και κυβερνήσεις που αποστρέφονται τον κίνδυνο και εκτιμούν τη φήμη των καθιερωμένων παρόχων και αφετέρου, το υψηλό κόστος και τους κινδύνους αλλαγής παρόχου μετά την εγκατάσταση.

    Οι συμβάσεις με τους πελάτες μπορεί να είναι διάρκειας έως και 10 ετών, συχνά με πολυετείς επιλογές ανανέωσης στη συνέχεια, και παρέχουν υψηλό επίπεδο ορατότητας των εσόδων. Εκτός από τον παραδοσιακό τομέα εστίασής της (λαχεία), ανοίγουν ή ρυθμίζονται νέα τμήματα της αγοράς, τα οποία παρέχουν περαιτέρω ευκαιρίες ανάπτυξης.

    Βελτίωση του περιθωρίου κέρδους, της παραγωγής μετρητών και των αποδόσεων

    Η Intralot βγαίνει από μια εσωτερική αναδιοργάνωση, κατά τη διάρκεια της οποίας συνέχισε να διατηρεί τους υφιστάμενους πελάτες και να κερδίζει νέους, γεγονός που αποδεικνύει τα δηλωθέντα από τη διοίκηση ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα.

    Η διοίκηση πιστεύει ότι η αύξηση των κερδών θα πρέπει να υπερβεί την αύξηση των εσόδων, καθώς αυξάνεται το μείγμα προς συμβάσεις υψηλότερου περιθωρίου κέρδους και εφαρμόζει αυστηρότερη εστίαση στις απαιτούμενες αποδόσεις από ότι προηγουμένως.

    Διαβάστε επίσης

    NBG Securities: Οι καταλύτες που δείχνουν «υπεραπόδοση» για Ελλάδα και φέτος – Οι κορυφαίες επιλογές

    Στους δείκτης FTSE οι μετοχές του ΔΑΑ από τις 14 Φεβρουαρίου

    Bitcoin: Επιστρέφει στα 45.000 δολάρια – Σταθερές εισροές στα ETFs



    ΣΧΟΛΙΑ