• Business

    Λιανεμπόριο: Ανακτά βηματισμό με το βλέμμα στις καλοκαιρινές εκπτώσεις (12 Ιουλίου)

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Θερινές εκπτώσεις: Καύσωνας, ψυχολογία και πυρκαγιές εξανέμισαν τις προσδοκίες και μείωσαν το τζίρο

    Σταύρος Καφούνης, επιχειρηματίας και προέδρος του ΕΣΑ


    Σε τροχιά… επιστροφής στην κανονικότητα έχει εισέλθει το λιανεμπόριο, το οποίο αρχίζει και ανακτά τους ρυθμούς του όσο «ανοίγει» η οικονομία και αίρονται και οι τελευταίοι περιορισμοί στη λειτουργία της αγοράς.

    Παράγοντες της αγοράς επισημαίνουν πως η κατάσταση παραμένει δύσκολη, με τις περιοχές του κέντρου και τα εμπορικά κέντρα να πιέζονται περισσότερο, τονίζουν ωστόσο πως τα πράγματα βελτιώνονται μέρα με την μέρα, με την κατανάλωση να επανέρχεται σε πιο φυσιολογικά επίπεδα, σχεδόν τρεις μήνες μετά την άρση του lockdown που καθήλωσε τη ζήτηση στα φυσικά καταστήματα.

    Περαιτέρω ώθηση στις πωλήσεις αναμένεται να δώσουν και οι καλοκαιρινές εκπτώσεις, οι οποίες φέτος αναμένεται να ξεκινήσουν την Δευτέρα, 12 Ιουλίου και θα διαρκέσουν μέχρι τέλη Αυγούστου. Πρόκειται για μια περίοδο που παραδοσιακά παρατηρείται αυξημένη κίνηση στα εμπορικά καταστήματα, καθώς οι καταναλωτές εκμεταλλεύονται τις μεγάλες προσφορές που αναρτούν οι έμποροι στις βιτρίνες των καταστημάτων τους.

    Όπως αναφέρει στο mononews.gr ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης, παρά την εμφανή πρόοδο που υπάρχει, χρειάζεται να διατηρηθούν σε ισχύ κάποια από τα μέτρα στήριξης, τα οποία βοήθησαν να κρατηθούν όρθιες οι επιχειρήσεις το προηγούμενο διάστημα, αρχής γενομένης από την απαλλαγή της υποχρέωσης καταβολής των ενοικίων για τουλάχιστον ένα ακόμη μήνα και τις επιταγές.

    Κρίσιμη χαρακτηρίζει ο κ. Καφούνης και την ενεργοποίηση προγράμματος για την παροχή ρευστότητας μέσω ΕΣΠΑ στις επιχειρήσεις της ένδυσης και υπόδησης, αλλά και στις εποχικές επιχειρήσεις που δέχθηκαν ισχυρό πλήγμα από την πανδημία, ενώ ταλανίζονται από τις τεράστιες ποσότητες αδιάθετου εμπορεύματος.

    Διαβάστε ακόμη:

    Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Το 84,1% των εμπορικών της πρωτεύουσας είχαν πτώση τζίρου τον Μάιο σε σχέση με το 2019

    Λιανεμπόριο: Τα μέτρα στήριξης, η τοποθέτηση Βακάκη που πέρασε στα ψιλά και η «επόμενη μέρα»

    Γ. Καρανίκας (ΕΣΕΕ): «Επείγει η στήριξη της ένδυσης και υπόδησης – Δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν νέο εμπόρευμα»

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ