• Business

    Folli Follie: Τι αλλάζει μετά τη νίκη της Dufry στο διαιτητικό δικαστήριο – Πώς επηρεάζεται το σχέδιο εξυγίανσης

    Folli Follie

    Γιώργος Σάμιος, Folli Follie


    Καθησυχαστικοί αναφορικά με την απόφαση του διαιτητικού  για τις μετοχές της Dufry, η οποία δικαίωσε την ελβετική εταιρεία, εμφανίζονται κύκλοι της Folli Follie.

    Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στη διοίκηση της Folli Follie, το πλάνο εξυγίανσης είναι «συντηρητικό έως και απαισιόδοξο», καθώς, όπως επισημαίνουν, στόχος ήταν να προταθεί ένα βιώσιμο πλάνο για την επόμενη ημέρα.  Για τον λόγο αυτό, εκτιμούν πως η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα και πως τα πράγματα θα προχωρήσουν αφού γίνουν οι κατάλληλες προσαρμογές και αλλαγές στο σχέδιο εξυγίανσης, σε συνεννόηση με τους ομολογιούχους. Και αυτό καθώς είχε προβλεφθεί ένα μέρος του ποσού από την αξία των μετοχών της Daffry.

    Όπως σημειώνουν, μάλιστα, το σχέδιο που είχαν παρουσιάσει τελούσε υπό διαρκή αξιολόγηση και υπογραμμίζουν πως δεν θα χρειαστεί να υποβάλουν νέα πρόταση στο πτωχευτικό δικαστήριο.

    Αδιευκρίνιστο παραμένει, πάντως, εάν θα χρειαστεί νέα γενική συνέλευση από τους ομολογιούχους για να εγκρίνουν τις νέες αλλαγές που θα υποστεί το σχέδιο εξυγίανσης.

    Άγνωστο παραμένει και το πόσο μεγάλες θα είναι οι καθυστερήσεις που θα δημιουργήσει  η παραπάνω εξέλιξη στην όλη προσπάθεια διάσωσης της εταιρείας και πόσο αυτές θα πιέσουν τα ταμειακά διαθέσιμα της Folli Follie.

    Να σημειωθεί πως η Folli Follie βρίσκεται εν αναμονή της επικύρωσης του σχεδίου εξυγίανσης από το πτωχευτικό δικαστήριο με βάση το άρθρο 106 β και δ, ενώ παράλληλα θα πρέπει να προχωρήσει τη διαδικασία ορισμού ειδικού εντολοδόχου ο οποίος θα ξεκλειδώσει τις διαδικασίες για την έγκριση του σχεδίου από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας.

    Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η στάση της Dufry αναφορικά με την άρση της δέσμευσης των επίμαχων μετοχών μετά την νίκη της στο διαιτητικό δικαστήριο και το εάν θα υποβάλει αίτημα στην Ελληνική Δικαιοσύνη για άρση της δέσμευσής τους καθώς πλέον οι συγκεκριμένες μετοχές θεωρούνται περιουσία της.



    ΣΧΟΛΙΑ