• Business

    Αλλαγή σελίδας στα ΚΑΕ με άρωμα γυναίκας

    • Contributor
    Μαρία Ιωαννίδου

    Μαρία Ιωαννίδου


    Σε γνωστά λημέρια επιστρέφει η Μαρία Ιωαννίδου, η οποία από την 1η Απριλίου θα είναι η νέα διευθύνουσα σύμβουλος των Καταστημάτων Αφορολόγητων Ειδών (KAE) εταιρεία κατά 100% θυγατρικής του ελβετικού πολυεθνικού ομίλου της Dufry.

    Η Dufry είναι η μεγαλύτερη εταιρεία στον κλάδο του ταξιδιωτικού εμπορίου με πωλήσεις για το 2022 άνω των 6,8 δισ. ελβετικών φράγκων, λειτουργώντας συνολικά σε 75 χώρες περίπου 472.00 τ.μ. καταστημάτων.

    Μιλώντας στο mononews, η ίδια εξηγεί πώς την προσέγγισε ι Xavier Rossinyol, ο οποίος ήταν στέλεχος του ομίλου έως το 2015 κι ανέλαβε πρόσφατα καθήκοντα  CEO.

    “Ο κ. Rossinyol θέτει σε εφαρμογή ένα νέο όραμα για την εταιρεία, προσαρμοσμένο στις σύγχρονες ανάγκες των ταξιδιωτών, με όνομα “destination2027”. Ήταν ο εμπνευστής αλλά και αυτός που υλοποίησε τη συγχώνευση με την Αutogrill, με σκοπό την παροχή καθετοποιημένων υπηρεσιών shopping & F&B στον ταξιδιώτη”.

    Όπως τονίζει η ίδια, η επιστροφή του Xavier Rossinyol δημιούργησε την ανάγκη για τη αναδιοργάνωση του ομίλου η οποία ανακοινώθηκε στις 6 Φεβρουαρίου αλλά και τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας της Καταστήματα Αφορολόγητων Ειδών.

    Η Dufry φέρεται να προωθεί την άνοδο των γυναικών στελεχών της σε θέσεις κλειδιά. Η προσπάθεια αυτή είναι γνώριμη για την κυρία Ιωαννίδου όταν το 2013 – όταν η ΚΑΕ πέρασε από τη Folli Follie στη Dufry – τοποθετήθηκε ως CFO στην ελληνική εταιρεία , αποτελώντας μία από τις τρεις γυναίκες που κατείχαν τότε τέτοια θέση στην πολυεθνική.

    Η τωρινή τοποθέτηση της και η ανάληψη των νέων της καθηκόντων σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την εταιρεία, σύμφωνα με την ίδια.

    Η Μαρία Ιωαννίδου έχει εργαστεί στην Alpha Bank για 16 χρόνια, αρχικά στο Treasury, στη διεύθυνση κοινοπρακτικών δανείων, στο corporate banking αλλά και στον ευρύτερο χώρο του wholesale banking. To 2013 ανέλαβε CFO στα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών, υπεύθυνη για όλη την διαδικασία της συστημικής αλλά και οργανωτικής ενσωμάτωσης των ΚΑΕ στον εισηγμένο ελβετικό όμιλο.

    Το 2019 ένωσε τις δυνάμεις της με την διοικητική ομάδα της Dimand στον ρόλο του CFO για τρία έτη αλλά και ως γενική διευθύντρια εταιρικής ανάπτυξης (CBDO) στη συνέχεια.

    Πλέον, επιστρέφοντας, στα ΚΑΕ μετά από 4 χρόνια σε αναβαθμισμένο ρόλο, στρώνει το δρόμο για νέες επενδυτικές κινήσεις της εταιρείας η οποία ξεκίνησε το 1979 με δύο σημεία πώλησης και σήμερα διαθέτει 114 καταστήματα σε 46 σημεία, σε αεροδρόμια, λιμάνια και μεθοριακούς σταθμούς στην Ελλάδα, ενώ διαθέτει και μία εταιρεία χονδρικής και ποντάρει στην ανάκαμψη του ταξιδιωτικού λιανεμπορίου, χάρη στην άνοδο του τουρισμού.

    Η κ. Ιωαννίδου σπούδασε Χημικός Μηχανικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου MBA από το ALBA. Στις προτεραιότητές της παραμένει ο ρόλος της ως μητέρα τριών αγοριών, που δηλώνουν περήφανα για την ίδια, ενώ είναι γνωστή η αγάπη της για τη φύση και τα αθλήματα και ειδικότερα για το kung fu στο οποίο έχει μαύρη ζώνη, το τρέξιμο αλλά και το μπάσκετ, όλα απαραίτητα για να αποφορτίσουν ακόμα και μία πολυάσχολη CEO.

    Διαβάστε επίσης:

    Στην τελική ευθεία «πασχαλινό καλάθι» και «καλάθι του νονού»



    ΣΧΟΛΙΑ