• Business

    Folli Follie: Έχασε τη μάχη με την ελβετική Dufry


    Η Folli Follie έχασε τη μάχη με την ελβετική Dufry για το ζήτημα των μετοχών της τελευταίας, που αποτελούσαν μέρος του τιμήματος για την πώληση των ΚΑΕ.

    Με βάση την εκδοθείσα από τις 11 Μαΐου απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου (JAMS), κατόπιν αντίθετων αιτήσεων της ελληνικής εταιρείας και του ελβετικού ομίλου, κρίθηκε ότι το τίμημα πώλησης πρέπει να μειωθεί βάσει του SPA κατά το ποσό που ισούται με την συμφωνηθείσα αξία των μετοχών της Dufry, ήτοι κατά 53.015.561,01 Ευρώ.

    Η Folli-Follie δύναται να καταβάλει το καταβλητέο ποσό στην Dufry εντός πέντε εργασίμων ημερών από την έκδοση της απόφασης του JAMS, άλλως η ελβετική εταιρεία δύναται να ζητήσει από τον μεσεγγυούχο την επιστροφή του συνόλου των μετοχών Dufry στην ίδια.

    Τα δικαστικά έξοδα, τα οποία επιδικάστηκαν υπέρ της Dufry ανέρχονται στο ποσό των 3.085.224,78 δολ., πλέον 280.106,05 ευρώ, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Folli-Follie.

    H διαμάχη αφορούσε 804.728 μετοχές της Dufry, οι οποίες αποτέλεσαν μέρος του καταβληθέντος τιμήματος για την πώληση του 49% των μετοχών των Καταστημάτων Αφορολογήτων Ειδών και οι οποίες τελούσαν υπό συμβατικούς περιορισμούς βάσει του από 11.12.2013 Stock Purchase Agreement.



    ΣΧΟΛΙΑ