• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Evercore για Bitcoin: Σε ισχυρή θέση για να φτάσει τα 75.000 δολάρια – Σε ανοδική τροχιά και το Ether

    • Bloomberg

    Rich Ross, αναλυτής Evercore


    Το Bitcoin φλερτάρει με το επίπεδο των 54.000 δολαρίων και έφτασε στο υψηλό των δύο εβδομάδων, καθώς ευνοείται από την αύξηση του θεσμικού ενδιαφέροντος που έχει εκδηλωθεί για το κρυπτονόμισμα.

    Το ψηφιακό νόμισμα σημείωσε νωρίτερα άνοδο μέχρι και 4,3% και διαπραγματεύονταν στα 53.900 δολάρια στο Χονγκ Κονγκ. Σημαντικά κέρδη καταγράφει και το ανταγωνιστικό Ether, επεκτείνοντας το διήμερο ράλι του Bloomberg Galaxy Crypto Index σε περίπου 13%.

    «Η ανοδική τάση στα Bitcoin και Ethereum επέστρεψε καθώς περισσότερα ισχυρά κεφάλαια συνεχίζουν να εισρέουν στα κρυπτονομίσματα”, έγραψε σε ένα email ο Edward Moya, αναλυτής αγορών στην Oanda. «Το θεσμικό ενδιαφέρον φαίνεται ακόμα δυνατό”.

    Τα σενάρια ότι μακροπρόθεσμοι επενδυτές, όπως τα οικογενειακά γραφεία, οι ασφαλιστές και οι διαχειριστές εταιρειών αυξάνουν την έκθεση τους στα ψηφιακά νομίσματα θεωρούνται αμφιλεγόμενα από ορισμένους, αλλά κερδίζουν έδαφος. Η Goldman Sachs δήλωσε πρόσφατα ότι βλέπει σημαντική ζήτηση από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και δρομολογεί την επαναλειτουργία του γραφείου συναλλαγών επί κρυπτονομισμάτων.

    Bitcoin and Ether delivered stunning gains over the past year

    Αυτό κατά πολλούς μπορεί να σηματοδοτεί ότι το τρέχον ανοδικό ράλι στο Bitcoin είναι διαφορετικό από την φούσκα του 2017 που έσπασε, σύμφωνα με την Goldman Sachs. Για τους σκεπτικιστές, το ράλι των κρυπτονομισμάτων αντιπροσωπεύει μία κερδοσκοπική “φυσαλίδα” που δημιουργήθηκε από τα τεράστια οικονομικά κίνητρα που σύντομα  θα μπορούσαν να χαλαρώσουν, μόλις το επιτρέψουν οι οικονομικές συνθήκες.

    Το Bitcoin βρίσκεται σε «ισχυρή θέση» για να φτάσει τα 75.000 δολάρια, έγραψε σε σημείωμα του ο Rich Ross της Evercore. Το κρυπτονομίσμα έχει περάσει από κάποιες έντονες περιστροφές και απέχει επί του παρόντος περίπου 4.500 δολάρια από το ρεκόρ των 58.350 δολαρίων που επιτεύχθηκε στις 21 Φεβρουαρίου. Αυξήθηκε σχεδόν κατά 600% τον περασμένο χρόνο, ένα ράλι που επισκιάζει τα πιο παραδοσιακά περιουσιακά στοιχεία.

    Το Ether, το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονομίσμα, σημειώνει επίσης ράλι, με μοχλό την προοπτική της μειωμένης προσφοράς, εν μέσω της αναβάθμισης του συνδεδεμένου blockchain Ethereum, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

    Την Δευτέρα, η NYDIG, ένας πάροχος υπηρεσιών φύλαξης Bitcoin για ιδρύματα, δήλωσε ότι οι ασφαλιστές ζωής, συνταξιοδότησης και ακινήτων έχουν πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια άμεση και έμμεση έκθεση στο κρυπτονόμισμα, στην πλατφόρμα του.

    Πρόσφατα, ο Νορβηγός δισεκατομμυριούχος του πετρελαίου, Kjell Inge Rokke, τάχθηκε υπέρ του Bitcoin. Η εταιρεία Aker του Rokke ιδρύει μια νέα επιχείρηση, την Seetee, για να αξιοποιήσει τις δυνατότητες του κρυπτονομίσματος.

    Το σαββατοκύριακο, η κινεζική εφαρμογή ομορφιάς Meitu δήλωσε ότι επένδυσε σε Ether και Bitcoin. Επίσης, τον περασμένο μήνα, η Tesla ανακοίνωσε ότι επένδυσε 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε Bitcoin.

    Bitcoin: Ο μεγιστάνας του πετρελαίου που επενδύει στο κρυπτονόμισμα

    Jesse Powell (Kraken): Το Bitcoin μπορεί να φτάσει στο 1.000.000 δολάρια!!!

    Dan Loeb: Ένας ακόμη δισεκατομμυριούχος που εισέρχεται στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ