• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Jesse Powell (Kraken): Το Bitcoin μπορεί να φτάσει στο 1.000.000 δολάρια!!!

    • Bloomberg

    Jesse Powell


    Ως επικεφαλής του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Kraken, ο Jesse Powell δεν θα μπορούσε παρά να είναι αισιόδοξος για τις προοπτικές του Bitcoin. Ωστόσο, οι προβλέψεις του για το κορυφαίο ψηφιακό νόμισμα προκαλούν αναστάτωση ακόμη και στους πιο ένθερμους οπαδούς του.

    Σε συνέντευξη στο Bloomberg Television, ο Powell ισχυρίστηκε ότι το Bitcoin θα μπορούσε να φτάσει το 1 εκατομμύριο δολάρια την επόμενη δεκαετία, προσθέτοντας ότι οι υποστηρικτές του εκτιμούν ότι θα μπορούσε κάποια στιγμή να  αντικαταστήσει όλα τα μεγάλα παραστατικά νομίσματα.

    «Δεν μπορούμε να κάνουμε παρά μόνο εικασίες, αλλά όταν το μετράμε σε όρους δολαρίου, πρέπει να σκεφτείτε ότι πρόκειται για το άπειρο”, επισήμανε. “Οι πραγματικοί οπαδοί του θα σας πουν ότι θα πάει μέχρι το φεγγάρι, τον Άρη και τελικά, θα είναι το νόμισμα του κόσμου”.

    Ο CEO του Kraken, με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, ανέφερε ακόμη ότι σκέφτεται να εισάγει την εταιρεία στο χρηματιστήριο, πιθανώς την επόμενη χρονιά.

    Οι ακραίες προβλέψεις δεν είναι κάτι καινούργιο στον κόσμο του Bitcoin, όπου οι υποστηρικτές του κερδίζουν προσπαθώντας να πείσουν το ευρύτερο κοινό ότι τα κρυπτονομίσματα αποτελούν μία νόμιμη κατηγορία περιουσιακών στοιχείων και όχι μία κερδοσκοπική μόδα.

    Bitcoin has gone parabolic amid wider mainstream adoption

    Το δολάριο παραμένει το παγκόσμιο νόμισμα αποθεμάτων και αποτελεί σημείο αναφοράς για το παγκόσμιο εμπόριο, αν και η αξία του έχει υποχωρήσει τον τελευταίο χρόνο.

    Σύμφωνα με τον Powell, το Bitcoin μία ημέρα μπορεί να ξεπεράσει τη συνολική κεφαλαιοποίηση του δολαρίου, του ευρώ και όλων των νομισμάτων.

    Το δολάριο «είναι μόλις 50 ετών και ήδη δείχνει ακραία σημάδια αδυναμίας και νομίζω ότι οι άνθρωποι θα αρχίσουν να μετρούν την τιμή των πραγμάτων σε όρους Bitcoin», είπε.

    Tο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα διεθνώς υποχωρούσε κατά 3,8% νωρίτερα στις ΗΠΑ και κινούνταν πέριξ των 49.000 δολαρίων.

    Η τιμή του έχει ενισχυθεί κατά σχεδόν 600% από τις αρχές του 2020 λόγω της σταδιακά ευρύτερης αποδοχής του.

    Οι επικριτές του πιστεύουν ότι βρίσκεται σε μια τεράστια φούσκα που τροφοδοτείται από τα οικονομικά κίνητρα και πρόκειται να εκραγεί όπως συνέβη κατά τον ανοδικό κύκλο του 2017.

    Το Kraken επωφελείται από τις υψηλότερες τιμές καθώς αποκομίζει προμήθειες από την αύξηση των συναλλαγών. Το Bloomberg ανέφερε τον περασμένο μήνα ότι το χρηματιστήριο ήταν σε συνομιλίες για τη συγκέντρωση νέας χρηματοδότησης, κάτι που θα μπορούσε να διπλασιάσει την αποτίμηση της εταιρείας σε περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια.

    «Προσωπικά, νομίζω ότι τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια είναι χαμηλή αποτίμηση», δήλωσε ο Powell. “Δεν θα με ενδιέφερε να πουλήσω μετοχές σε αυτήν την τιμή.”

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος παραδέχθηκε την πιθανότητα άγριων διακυμάνσεων στην αγορά, λέγοντας ότι οι τιμές μπορούν «να αυξηθούν ή να μειωθούν κατά 50% κάθε δεδομένη ημέρα». Αυτό το είδος αστάθειας υπήρξε από καιρό ένα από τα αρνητικά του Bitcoin, υποβιβάζοντας το σε μία επένδυση κερδοσκοπίας, παρά σε ένα μέσο επιχειρηματικής δραστηριότητας.

    «Εάν αγοράζετε Bitcoin λόγω εικασιών, θα πρέπει να δεσμευτείτε να το κρατήσετε για πέντε χρόνια», δήλωσε ο Powell. “Πρέπει να έχετε μεγάλη αποφασιστικότητα για να το κρατήσετε”.

    Bill Gates vs Elon Musk: Αν δεν είστε ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, δεν πρέπει να αγοράσετε Bitcoin

    Dan Loeb: Ένας ακόμη δισεκατομμυριούχος που εισέρχεται στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων

    Ξεχάστε το Bitcoin: Οι κερδοσκόποι αγοράζουν JUPITER (+5.561%), Sushi, Cardano, Enjin, Fantom

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ