• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Bitcoin: Ο μεγιστάνας του πετρελαίου που επενδύει στο κρυπτονόμισμα

    • Bloomberg

    Kjell Inge Rokke


    Ο Νορβηγός δισεκατομμυριούχος του κλάδου πετρελαίου, Kjell Inge Rokke, τάχθηκε υπέρ του Bitcoin, καθώς στοιχηματίζει ότι το  κρυπτονόμισμα θα αποδειχθεί η καλύτερη άμυνα ενάντια στις αναταράξεις που αντιμετωπίζει η χρηματοοικονομική βιομηχανία και οι κεντρικές τράπεζες.

    Η εταιρεία Aker του Rokke, η οποία ελέγχει επιχειρήσεις πετρελαίου και υπηρεσιών πετρελαίου και έχει πρόσφατα επεκταθεί σε εταιρείες πράσινης τεχνολογίας και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ιδρύει μια νέα επιχείρηση, την Seetee, για να αξιοποιήσει τις δυνατότητες του Bitcoin, σύμφωνα με δήλωση του.

    «Το Bitcoin μπορεί να πάει στο μηδέν. Αλλά μπορεί επίσης να γίνει ο πυρήνας μιας νέας νομισματικής αρχιτεκτονικής », έγραψε ο Rokke, ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος της Νορβηγίας με περιουσία 5,4 δισ. δολάρια, σε επιστολή προς τους μετόχους, στην ιστοσελίδα της Seetee. Υποστηρίζει ότι δεν είναι απίθανο το ενδεχόμενο κάποια μέρα ένα Bitcoin να “αξίζει εκατομμύρια δολάρια”.

    «Οι άνθρωποι που γνωρίζουν περισσότερα για το Bitcoin πιστεύουν ότι η μελλοντική επιτυχία του είναι σχεδόν αναπόφευκτη», δήλωσε ο Rokke.

    Προς το παρόν, η επένδυση του μεγιστάνα θα είναι μικρή και η Seetee θα ξεκινήσει με κεφάλαιο μόλις 500 εκατομμύρια κορώνες (58 εκατομμύρια δολάρια). Η εταιρεία σχεδιάζει να διατηρήσει όλα τα ρευστά επενδυτικά περιουσιακά στοιχεία της στο κρυπτονόμισμα.

    Το Bitcoin εξακολουθεί να διχάζει την επενδυτική κοινότητα μετά από τις έντονες διακυμάνσεις στο ξεκίνημα του έτους. Το ψηφιακό νόμισμα έφτασε να κοστίζει 57.000 δολάρια τον περασμένο μήνα, ενώ ένα χρόνο πριν βρίσκονταν στα 8.000 δολάρια.

    Το κρυπτονόμισμα έχει κερδίσει πρόσφατα αρκετές ψήφους εμπιστοσύνης, συμπεριλαμβανομένης αυτής του δισεκατομμυριούχου Elon Musk.

    Παρά την αστάθεια, υπάρχουν ενδείξεις που συνεχώς αυξάνονται, ότι το bitcoin έχει γίνει αποδεκτό από μερικά από τα πιο σημαντικά μέλη της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής βιομηχανίας. Η Goldman Sachs εργάζεται πρόσφατα για την επανεκκίνηση του γραφείου συναλλαγών επί των κρυπτονομισμάτων, προκειμένου να ανταποκριθεί στη σημαντική ζήτηση που υπάρχει για ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

    Η κατάσταση είναι διαφορετική τώρα σε σύγκριση με τη φούσκα του Bitcoin του 2017 λόγω της «τεράστιας» θεσμικής ζήτησης από διαφορετικούς χώρους της βιομηχανίας και από πελάτες ιδιωτικών τραπεζών, δήλωσε ο Matt McDermott, παγκόσμιος επικεφαλής ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων της Goldman Sachs Global Markets Division, σε ένα podcast.

    H Seetee της Aker θα επικεντρωθεί στην επένδυση σε Bitcoin, στη δημιουργία συνεργασιών με κορυφαίους παίκτες του κρυπτονομίσματος και την ευρύτερη κοινότητα blockchain και θα επενδύσει σε έργα και εταιρείες καινοτομίας.

    Η νορβηγική βιομηχανική εταιρεία, με ρίζες που ξεπερνούν τα 160 χρόνια, δραστηριοποιείται στην επένδυση σε βιομηχανικό λογισμικό, fintech εταιρείες και επιχειρήσεις πράσινη ενέργειας. Το τελευταίο της εγχείρημα στον τομέα της κρυπτογράφησης έχει στόχο να την βοηθήσει στην ανάπτυξη της στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές και στις εργασίες επαλήθευσης χωρίς εκπομπές, ανέφερε.

    «Η κατεύθυνση είναι ξεκάθαρη: η χρηματοδότηση θα αλλάξει μορφή τόσο σίγουρα όσο και τα ορυκτά καύσιμα», δήλωσε ο Rokke. «Το ερώτημα δεν είναι αν, αλλά πότε.»

    Jesse Powell (Kraken): Το Bitcoin μπορεί να φτάσει στο 1.000.000 δολάρια!!!

    Ξεχάστε το Bitcoin: Οι κερδοσκόποι αγοράζουν JUPITER (+5.561%), Sushi, Cardano, Enjin, Fantom

    Dan Loeb: Ένας ακόμη δισεκατομμυριούχος που εισέρχεται στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ