• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Dan Loeb: Ένας ακόμη δισεκατομμυριούχος που εισέρχεται στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων

    • Bloomberg

    Dan Loeb


    Αυτή την εβδομάδα ένας ακόμη δισεκατομμυριούχος αποφάσισε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στην αγορά κρυπτονομισμάτων.

    Ο Dan Loeb, διαχειριστής του hedge fund Third Point LLC, μοιράστηκε τις σκέψεις του για το συγκεκριμένο θέμα μέσω twitter. “Έχω κάνει μια βαθιά βουτιά στα κρυπτονομίσματα τελευταία», είπε. «Είναι μια πραγματική δοκιμασία το να είμαστε ανοιχτοί σε νέες και αμφιλεγόμενες ιδέες».

    Τα κρυπτονομίσματα δεν είναι ακριβώς καινούργια, αλλά τα ψηφιακά νομίσματα όπως το Bitcoin έχουν αποτελέσει αντικείμενο μεγάλης διαμάχης. Την περασμένη εβδομάδα, το Bitcoin υποχώρησε κατά 20%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση από το selloff του περασμένου Μαρτίου, ενώ νωρίτερα είχε καταγράψει νέο ρεκόρ ξεπερνώντας τα 58.000 δολάρια.

    Ο Bill Gates, ο οποίος είναι επίσης δισεκατομμυριούχος, πρόσφατα προειδοποίησε τους επενδυτές λιανικής που θέλουν να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Elon Musk – του πλουσιότερου οπαδού των κρυπτονομισμάτων στον κόσμο- επενδύοντας στο ψηφιακό νόμισμα, να είναι προσεκτικοί.

    Ο Loeb έκανε τα σχόλια του ως απάντηση  σε μια ανάρτηση ενός blog με τίτλο “NFTs and Thousand True Fans” του Chris Dixon, συνεργάτη της εταιρείας venture capital Andreessen Horowitz. Στην ανάρτηση του o Dixon, επεξηγεί τον ρόλο που θα έχουν τα non-fungible (μη ανταλλάξιμα) tokens στους ψηφιακούς δημιουργούς.

     

    Τα NFTs ή non-fungible tokens έχουν βρεθεί στο επίκεντρο κατά τις τελευταίες εβδομάδες, παρά το γεγονός ότι για τους περισσότερους θνητούς αποτελούν ένα γρίφο. Πρόκειται για tokens που αντιπροσωπεύουν οποιοδήποτε μοναδικό περιουσιακό στοιχείο όπως μετοχές, ομόλογα, ακίνητα, έργα τέχνης και ψηφιακά συλλεκτικά αντικείμενα. O Dixon υποστηρίζει ότι τα NFTs θα διευκολύνουν τους δημιουργούς, όπως οι καλλιτέχνες, να κερδίζουν χρήματα στο Διαδίκτυο, χωρίς μεσάζοντες.

    Στο μεταξύ, τα κρυπτονομίσματα συνεχίζουν να εισέρχονται ακόμη και στα μεγαλύτερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του κόσμου. Η Citigroup αναφέρθηκε στο Bitcoin επισημαίνοντας ότι μπορεί να διαδραματίσει μεγαλύτερο ρόλο στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, και να αποτελέσει «το νόμισμα επιλογής για το διεθνές εμπόριο» τα επόμενα χρόνια. Το Bitcoin βρέθηκε τη Δευτέρα λίγο πάνω από τα 49.000 δολάρια.

    Από την άλλη πλευρά, ανώτερη αξιωματικός επιβολής του νόμου της Νέας Υόρκης, εξέδωσε μια καυστική δήλωση και προειδοποίησε τους καταναλωτές για «κερδοσκοπικές φυσαλίδες» και κατάχρηση από εγκληματίες. «Τα κρυπτονομίσματα είναι υψηλού κινδύνου, ασταθείς επενδύσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε καταστροφικές απώλειες τόσο γρήγορα όσο τα κέρδη που αποφέρουν”, δήλωσε η Γενική Εισαγγελέας Letitia James τη Δευτέρα.

    Από την πλευρά του, ο Loeb – επικεφαλής της Third Point LLC – αναφέρθηκε στους Steve Jobs και F. Scott Fitzgerald, και έκανε λόγο για την ανάγκη να υπάρξει υγιής σκεπτικισμός και μεγαλύτερη πληροφόρηση: κατ ‘ουσίαν, το να κρατά κάποιος στο μυαλό του δύο αντικρουόμενες ιδέες ταυτόχρονα, αποτελεί ένδειξη «ανώτερης νοημοσύνης».

    Και έκλεισε το σχόλιο του με ένα αισιόδοξο τόνο για τα κρυπτονομίσματα:

    «Μια άλλη σύγκρουση που πρέπει να ξεπεραστεί είναι η ιδέα ότι η είσοδος στο πάρτι των κρυπτονομισμάτων με καθυστέρηση, αναπόφευκτα θα οδηγήσει κάποιον στη θέση του κορόιδου σε ένα τραπέζι πόκερ υψηλών στοιχημάτων, καθώς θα μπορούσε να υπάρχει η σκέψη ότι είναι ακόμη οι πρώτες ημέρες σε κάτι που μόλις τώρα υιοθετείται και θα γίνει maistream”,  υποστήριξε.

    Bill Gates vs Elon Musk: Αν δεν είστε ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, δεν πρέπει να αγοράσετε Bitcoin

    Bitcoin: Ξανά σε ράλι ανόδου με στήριξη από την Cathie Wood της Ark που το «βλέπει» στα $500.000

    Οι δηλώσεις του Elon Musk για το Bitcoin του στοίχισαν 15,2 δισ. σε μία ημέρα

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ