• AUTO

    Tα 5 αυτοκίνητα που ξεχώρισα το 2021

    Tα 5 αυτοκίνητα που ξεχώρισα το 2021


    Όπως πάντα τέτοια μέρα μετρώ και αναλογίζομαι τα αυτοκίνητα που οδήγησα μέσα στη χρονιά (114) και αναπολώ αυτά που με συγκίνησαν.

    Θέλω να ξεκαθαρίσω πως δεν πρόκειται για πρόταση αγοράς καθώς δεν απευθύνομαι σ’ εσάς αγαπητοί αναγνώστες, αλλά αναφέρω το προσωπικό μου γούστο. Δεν έχει επίσης σχέση με την βαθμολογία μου για το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2022» την οποία μπορείτε να δείτε εδώ. Αντίστοιχα εδώ μπορείτε να δείτε τα αυτοκίνητα που ξεχώρισα το 2020 αλλά και το 2019.

    Tα 5 αυτοκίνητα που ξεχώρισα το 2021
    To Mitsubishi L200 στον κάμπο της Κανδήλας.

    Προφανώς επαναλαμβάνομαι, λογικό είναι, ίδιος άνθρωπος ίδια γούστα. Πέρυσι έβαλα το υβριδικό Yaris στη λίστα, φέτος το χρησιμοποίησα εκτενώς – ήταν εταιρικό αυτοκίνητο της Motorsport Greece – οπότε λογικά το έβαλα και πάλι στην λίστα. Στα μάτια μου παραμένει η κορυφαία επιλογή αυτοκινήτου πόλης, σε λογική τιμή και χωρίς περιορισμούς αυτονομίας. Αντιστάθηκα όσο μπορούσα να μην βάλω εκ νέου στη λίστα τα Alfa Romeo Giulia, Mitsubishi L200, δυο μοντέλα που βρίσκονται πάντα στο μυαλό μου.

    Tα 5 αυτοκίνητα που ξεχώρισα το 2021
    H Giulia με φόντο την κορυφή του Μαινάλου, τον Αη Λιά.

    Πόσο μάλλον που φέτος οδήγησα την Giulia με τα 200PS, αλλά ξαναπήρα και το Mitsubishi L200 το καλοκαίρι με αφορμή το Black Edition. Καταλαβαίνω πως από το 2022 το L200 θα είναι δυσεύρετο στην Ευρώπη. Αποφάσισα να μην τα επαναλάβω στην λίστα αν και πάντα βρίσκονται ψηλά. Ένα άλλο αυτοκίνητο που χάρηκα φέτος, αλλά η σχέση ήταν ενοχική: 420cabrio!

    Στην πεντάδα του 2021 βρίσκονται 4 εξηλεκτρισμένα οχήματα, τα τρία επαναφορτιζόμενα και ένα με υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης. Πάμε με τυχαία σειρά.

    Tα 5 αυτοκίνητα που ξεχώρισα το 2021

    Mini Cooper S

    Χρυσή τομή όσον αφορά στην ισορροπία δύναμης, κρατήματος, άνεσης, αισθητικής. Ένα αυτοκίνητο που συγκινεί και εμένα και την 15χρονη κόρη μου. Με εξαιρετική οδική συμπεριφορά, σα μεγάλο καρτ. Χωρίς να κοπανάει ή να ταλαιπωρεί αναίτια. Με αρκετή δύναμη ώστε να οδηγείται με το γκάζι.

    Peugeot 3008 Hybrid4

    To πολυβραβευμένο μεσαίο SUV της Peugeot στην καλύτερη εκδοχή του. Τετρακίνητο με 300PS, δυο ηλεκτροκινητήρες και ηλεκτρική αυτονομία 50km εντός πόλης είναι μια ολοκληρωμένη πρόταση. Ποιότητα κατασκευής, άνεση ανάρτησης, συναισθηματική σχεδίαση, τα έχει όλα χωρίς να προκαλεί.

    Volvo S60 T8

    Φτιαγμένο για να ταξιδεύει, με άνεση και αρχοντιά. Ταχύτατο, με κράτημα που εντυπωσιάζει, εφάμιλλο της 3αρας αλλά και της Giulia. Όμορφο, με ηλεκτρική αυτονομία 40km για αθόρυβες μετακινήσεις εντός πόλης. Ένα ακόμη αυτοκίνητο που δεν προκαλεί αλλά είναι εξαιρετικό.

    Tα 5 αυτοκίνητα που ξεχώρισα το 2021

    Mercedes GLC Coupe 300de

    Μοναδικής ομορφιάς σχήμα, συνδυάζει έναν υπερσύγχρονο δίλιτρο υπερτροφοδοτούμενο πετρελαιοκινητήρα με τεχνολογία επαναφορτιζόμενου υβριδικού συστήματος (plug in hybrid). Το κάνει δε με τέτοια επιτυχία που ξεχωρίζει απ’ τα plug in hybrid  με βενζινοκινητήρα. Αρκεί να πατήσεις μια το γκάζι στο πρόγραμμα Sport και να νιώσεις την ώθηση των 71.6kgm στους 2.1tn του αμαξώματος.

    Toyota Yaris Hybrid

    Είναι η 2η συνεχή χρονιά που μπαίνει στο προσωπικό μου TOP 5. Επιπλέον είναι το αυτοκίνητο με το οποίο μετακινούμαι εντός Αθηνών και στο πλαίσιο των υποχρεώσεων μου για την Motorsport Greece. Η μέση κατανάλωσή του μετά από 5000km που έχει συμπληρώσει στα χέρια μου είναι στα 3.1lt/100km. Ταυτόχρονα η ευκολία οδήγησης που έχει στο μποτιλιάρισμα είναι αγχολυτική. Σημειώστε πως ο θερμικός ενεργοποιείται σπανίως.

    Καλή χρονιά να έχουμε, με υγεία και πολλά χιλιόμετρα.

    Διαβάστε επίσης:

    Oδηγώντας με ομίχλη!

    VW Taigo: Ένα μικρό coupé SUV!



    ΣΧΟΛΙΑ