• AUTO

    Να πώς ψήφισα για το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς»…

    Να πως ψήφισα για το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς»…


    Όλα τα αυτοκίνητα που μπήκαν στην τελική δεκάδα αποτελούν καλές επιλογές. Το θέμα είναι οι ανάγκες, οι απαιτήσεις, οι τιμές.

    Όπως ίσως γνωρίζετε το Hyundai Tucson είναι το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς» για την Ελλάδα το 2022. Είχα μάλιστα την τιμή να παρουσιάσω τη σχετική εκπομπή με την ψηφοφορία, μπορείτε να την δείτε εδώ.

    Εδώ μπορείτε να δείτε τις παρουσιάσεις – δοκιμές που κάναμε σ’ όλα τα μοντέλα της δεκάδας κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

    Να πως ψήφισα για το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς»…

    Κάθε εκλέκτορας έχει στη διάθεσή του 100 βαθμούς που πρέπει να μοιράσει στα 10 αυτοκίνητα. Μέγιστο το 20 ελάχιστο το 5. Όπως μπορείτε να δείτε στη σχετική κάρτα έβαλα το μέγιστο στο ηλεκτρικό FIAT 500. Το θεωρώ το απόλυτο αυτοκίνητο πόλης, δεν έχει αντίπαλο στο κέντρο της Αθήνας. Δε ρυπαίνει, δεν ηχορυπαίνει, είναι κάτω από 4 m, έχει απαράμιλλο στυλ και το κόστος του είναι πιο χαμηλό απ’ ότι του ανταγωνισμού (Honda e).

    Έβαλα 19 στο αυτοκίνητο της χρονιάς το Hyundai Tucson γιατί αποτελεί μια ολοκληρωμένη πρόταση για το μέσο Έλληνα οικογενειάρχη. Αν το αγόραζα θα το επέλεγα με τον πετρελαιοκινητήρα 1.6lt 136PS mild hybrid. Έβαλα 12 στο Nissan Qashqai, το μόνο που υστερεί από το Tucson είναι στην ευρύτητα της γκάμας. Έβαλα 10 στα Opel Mokka, Renault Arkana που τα θεωρώ τίμιες επιλογές στην κατηγορία τους. Μοίρασα τους εναπομείναντες βαθμούς στα υπόλοιπα. Το 5 δε σημαίνει πως τα Enyaq, Mustang C4 C – Cross δεν είναι εξαιρετικά αμάξια απλά δεν είχα άλλους βαθμούς.

    Διαβάστε επίσης:

    Το Hyundai Tucson «Αυτοκίνητο του 2022»

    Volvo: Aύξηση 8,8% στις πωλήσεις της κατά τους πρώτους 11 μήνες του 2021

     



    ΣΧΟΛΙΑ