Όλα τα αυτοκίνητα που μπήκαν στην τελική δεκάδα αποτελούν καλές επιλογές. Το θέμα είναι οι ανάγκες, οι απαιτήσεις, οι τιμές.
Όπως ίσως γνωρίζετε το Hyundai Tucson είναι το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς» για την Ελλάδα το 2022. Είχα μάλιστα την τιμή να παρουσιάσω τη σχετική εκπομπή με την ψηφοφορία, μπορείτε να την δείτε εδώ.
Εδώ μπορείτε να δείτε τις παρουσιάσεις – δοκιμές που κάναμε σ’ όλα τα μοντέλα της δεκάδας κατά τη διάρκεια της χρονιάς.
- Citroen C4 C-Cross
- Dacia Sandero
- Fiat 500e
- Ford Mustang Mach-E
- Hyundai Bayon
- Hyundai Tucson
- Nissan Qashqai
- Opel Mokka
- Renault Arkana
- Skoda Enyaq IV

Κάθε εκλέκτορας έχει στη διάθεσή του 100 βαθμούς που πρέπει να μοιράσει στα 10 αυτοκίνητα. Μέγιστο το 20 ελάχιστο το 5. Όπως μπορείτε να δείτε στη σχετική κάρτα έβαλα το μέγιστο στο ηλεκτρικό FIAT 500. Το θεωρώ το απόλυτο αυτοκίνητο πόλης, δεν έχει αντίπαλο στο κέντρο της Αθήνας. Δε ρυπαίνει, δεν ηχορυπαίνει, είναι κάτω από 4 m, έχει απαράμιλλο στυλ και το κόστος του είναι πιο χαμηλό απ’ ότι του ανταγωνισμού (Honda e).
Έβαλα 19 στο αυτοκίνητο της χρονιάς το Hyundai Tucson γιατί αποτελεί μια ολοκληρωμένη πρόταση για το μέσο Έλληνα οικογενειάρχη. Αν το αγόραζα θα το επέλεγα με τον πετρελαιοκινητήρα 1.6lt 136PS mild hybrid. Έβαλα 12 στο Nissan Qashqai, το μόνο που υστερεί από το Tucson είναι στην ευρύτητα της γκάμας. Έβαλα 10 στα Opel Mokka, Renault Arkana που τα θεωρώ τίμιες επιλογές στην κατηγορία τους. Μοίρασα τους εναπομείναντες βαθμούς στα υπόλοιπα. Το 5 δε σημαίνει πως τα Enyaq, Mustang C4 C – Cross δεν είναι εξαιρετικά αμάξια απλά δεν είχα άλλους βαθμούς.
Διαβάστε επίσης:
Το Hyundai Tucson «Αυτοκίνητο του 2022»
Volvo: Aύξηση 8,8% στις πωλήσεις της κατά τους πρώτους 11 μήνες του 2021
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- WSJ: Σχέδιο Τραμπ για ανακατανομή αμερικανικών δυνάμεων εντός NATO – Θα «τιμωρήσει» χώρες που δεν τον βοήθησαν με το Ιράν
- EuroLeague VS NBA Europe: 1 δισ. ευρώ για franchise έναντι ψηφιακής μετάβασης
- Αντρές Ινιέστα: Τι δουλειά έχει ο άλλοτε σταρ της Μπαρτσελόνα στην επαγγελματική ποδηλασία;
- Στ. Ανδρεάδης (AS Company): Αυξήσεις έως 10% από προμηθευτές στην Κίνα λόγω πολέμου
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.
Διαβάζονται Τώρα
Tο hot παρασκήνιο του deal Ψάλτη – Ταμβακάκη, ο game changer Περιστέρης, η big κίνηση του Γιάννη Μαρινόπουλου, η βουτιά της AustriaCard και ο σανο-αναλυτής, η γρήγορη Snappi, ο fake «Έλληνας» Ρόκος, η οργή για Τσάφο, τα βραβεία της Βίσση, κι ένα hot quiz με εφοπλιστή
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.