• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Όλα τα βλέμματα στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, τις 1.350 μονάδες κοιτάζει πάλι η αγορά

    Γιώργος Περιστέρης, CEO της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και της Τέρνα ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ

    Γιώργος Περιστέρης, CEO της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και της Τέρνα ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ


    ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, τράπεζες και Μυτιληναίος ανοίγουν το δρόμο για διάσπαση των 1353 μονάδων και κίνηση της αγοράς πιο ψηλά.

    Το επιτυχημένο placement της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, διευρύνει την μετοχική βάση της εταιρείας, ανοίγοντας το δρόμο για την είσοδο ξένων επενδυτικών οίκων. Ο Όμιλος πρωταγωνιστεί στην ενέργεια και στα μεγάλα έργα της χώρας, με ισχυρούς μετόχους και αταλάντευτο management. Η μεγάλη ζήτηση για την μετοχή με αύξηση κατά 1 εκατομμύριο τις προς διάθεση μετοχές, σε συνδυασμό με το ασυνήθιστα για τέτοιες δουλειές μικρό discount (λίγο πάνω από 5%).

    Οι αναλυτές στα πρωϊνά σχόλιά τους στέκονται στο επιτυχημένο placement της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με την Piraeus Securities να περιμένει πως η μετοχή θα βρεθεί στο επίκεντρο σημειώνοντας ότι αποτελεί μία από τις κορυφαίες της επιλογές για το 2024 λόγω της ελκυστικής αποτίμησης.

    Και η Optima Bank περιμένει πως η μετοχή θα βρεθεί στο επίκεντρο, ενώ η Euroxx τονίζει πως από τη συναλλαγή ενισχύει περαιτέρω την ταμειακή της θέση. Η Beta αναφέρει πως περιμένει έκτακτο κέρδη 35 εκατ. ευρώ από τη συναλλαγή καθώς οι ίδιες μετοχές έχουν αγοραστεί σε χαμηλότερες τιμές. Ο Νίκος Καυκάς της Depolas Investments σχολιάζει, «όσον αφορά το εσωτερικό, χαιρετίζουμε την τοποθέτηση ξένων επενδυτών στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και εκτιμούμε ότι θα συνεχίσουν οι εισροές, οι οποίες ξεκάθαρα στηρίζουν και τους τίτλους στο ταμπλό».

    Σύμφωνα με την χρηματιστηριακή, «η σημερινή ατζέντα περιορίζεται στην καταναλωτική εμπιστοσύνη (Michigan) και στις πωλήσεις υπαρχουσών κατοικιών στις ΗΠΑ, αλλά αυτά δημοσιεύονται στο κλείσιμο του ΧΑ. Αξίζει να αναφέρουμε ότι χαμηλότερα των εκτιμήσεων κινείται ο δείκτης τιμών παραγωγού στη Γερμανία σήμερα το πρωί».

    Αυτή την ώρα πάνω από 1,1% τα κέρδη για την Άλφα ΑΛΦΑ -1,82% 1,62, κοντά στα 7 ευρώ η ΕΤΕ ΕΤΕ -0,39% 7,67, προς το 1,75 ευρώ κινείται η Εurobank ΕΥΡΩΒ -0,50% 2,01 και προς τα 3,42 ευρώ η μετοχή της Πειραιώς ΠΕΙΡ -2,01% 3,90

    Αντίδραση στα 7,31 ευρώ βγάζει η Cener, στα 2,17 ευρώ η ΕΛΧΑ, αλλά απώλειες για την Βιοχάλκο ΒΙΟ 2,29% 5,80

    Πάνω από τα 12,24 ευρώ η ΔΕΗ με άνοδο πάνω από 1% ΔΕΗ -1,22% 11,34, κέρδη 1,25% η μετοχή της Aegean στα 11,34 ευρώ ΑΡΑΙΓ 1,81% 12,36, στα 24,68 ευρώ σκαρφαλώνει η Μότορ Όιλ, κέρδη 1,10% για τον Μυτιληναίο, στα 38,46 ευρώ ΜΥΤΙΛ 0,16% 38,06, αγγίζοντας νέα ιστορικά υψηλά.

    Διαβάστε επίσης:

    ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Όλες οι λεπτομέρειες του επιτυχημένου placement και η τιμή διάθεσης των μετοχών

    Το placement της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Ψήφος εμπιστοσύνης από διεθνή fund που τοποθέτησαν 79,2 εκατ. ευρώ

    Γιατί όλοι «βλέπουν» την Πειραιώς – Πάνω από 3 εκατ. κομμάτια συναλλαγές κάθε μέρα



    ΣΧΟΛΙΑ