• ΑΓΟΡΕΣ

    Γιατί όλοι «βλέπουν» την Πειραιώς – Πάνω από 3 εκατ. κομμάτια συναλλαγές κάθε μέρα

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Χρήστος Μεγάλου, CEO Τράπεζα Πειραιώς

    Χρήστος Μεγάλου, CEO Τράπεζα Πειραιώς


    Με συναλλαγές πάνω από 2,8 εκατ. κομμάτια την ημέρα, ή πάνω και από 5 εκατ. τεμάχια από το ξεκίνημα της χρονιάς, όλα τα βλέμματα πέφτουν πάνω στην Τράπεζα Πειραιώς.

    Χθες η μετοχή της Πειραιώς μονοπώλησε το ενδιαφέρον των επενδυτών και έκλεισε με σημαντικά κέρδη της τάξης του 3,79%.

    Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για το placement του ΤΧΣ στην Πειραιώς και για ποσοστό έως 27%.

    Μαζί με την είσοδο του ΔΑΑ στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το placement της Πειραιώς αποτελεί το μείζον χρηματιστηριακό γεγονός της χρονιάς, αφού θα αναδιαταχθεί ο τραπεζικός χάρτης, μετά την έλευση σε ποσοστό 10% της Unicredit στην Άλφα ΑΛΦΑ -1,82% 1,62 ή με 22% μεγάλα σπίτια του εξωτερικού στην ΕΤΕ.

    Το τι σημαίνει η αύξηση της διασποράς στις τράπεζες, αρκεί να δει κανείς τον όγκο συναλλαγών στην ΕΤΕ.

    Εκεί που στην ΕΤΕ μέχρι τα μέσα του περασμένου Νοεμβρίου ο όγκος μόλις που ξεπερνούσε το 1 εκατ. τεμάχια, πλέον έχει ξεπεράσει τα… 2 εκατ. κομμάτια την ημέρα.

    Μετά το roadshow της Πειραιώς στο Λονδίνο, τα στελέχη της ετοιμάζονται για τη Νέα Υόρκη και το roadshow που διοργανώνει από κοινού με την ΕΧΑΕ ΕΧΑΕ -0,19% 5,17 η JP Morgan, την ερχόμενη εβδομάδα.

    Η JP Morgan δίνει σύσταση overweight για την μετοχή με τιμή στόχο τα 5 ευρώ.

    Ο αμερικανικός οίκος θεωρεί ότι η Τράπεζα Πειραιώς επωφελείται θεματικά από την ισχυρή οργανική κεφαλαιακή ενίσχυση και την πιθανή επιτάχυνση της εξυγίανσης των κόκκινων δανείων προς ένα δείκτη NPE 3% ενόψει της επερχόμενης πώλησης του μεριδίου του ΤΧΣ.

    Σύμφωνα με την ανανεωμένη (15/1/2024) παρουσίαση της Τράπεζας Πειραιώς προς τους επενδυτές, η μετοχή της Τράπεζας διαπραγματεύεται 0,65 φορά την ενσώματη λογιστική της αξία έναντι 0,87 φορά, κατά μέσο όρο, έναντι συγκρίσιμων ευρωπαϊκών τραπεζών, γεγονός που υπονοεί για την Πειραιώς δυνατότητα premium 34% από την τρέχουσα αποτίμηση της μετοχής της.

    Η Τράπεζα έχει υπερβεί τους στόχους της και αναμένει εξομαλυμένα κέρδη ανά μετοχή άνω του 0,65 ευρώ, απόδοση επί των μέσων ενσώματων ιδίων κεφαλαίων (RoaTBV) περίπου 14%, καθαρά επιτοκιακά έσοδα ως προς το ενεργητικό περίπου 2,5% και καθαρά έσοδα από προμήθειες περίπου 0,7%, καθαρή πιστωτική επέκταση περίπου 1,6 δισ. ευρώ, οργανικό κόστος κινδύνου περίπου 1%, δείκτη κόστους προς έσοδα χαμηλότερο του 38%, δείκτη μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων κάτω του 5%, δείκτη κάλυψης ΜΕΑ περίπου 60% και κεφαλαιακούς δείκτες (συνυπολογιζόμενης της διανομής μερίσματος) περίπου 13% (CET1) και 17,5%.

    Διαβάστε επίσης:

    Birksenstock: Το outlouk της εταιρείας απογοήτευσε με τη μετοχή να βουλιάζει 9%

    JP Morgan: Μειώνει τις τιμές στόχους και τις εκτιμήσεις για τις ελληνικές τράπεζες

    Fed-EKT: Πώς οι τραπεζίτες προσγείωσαν τους traders και οδήγησαν σε sell off ομόλογα και μετοχές



    ΣΧΟΛΙΑ