• Business

    ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Όλες οι λεπτομέρειες του επιτυχημένου placement και η τιμή διάθεσης των μετοχών

    Γιώργος Περιστέρης, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

    Γιώργος Περιστέρης, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ


    Ως μεγάλη επιτυχία κρίνει η αγορά το χθεσινό αιφνιδιαστικό placement της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, καθώς διέθεσε σε θεσμικά «σπίτια» του εξωτερικού 6 εκατομμύρια μετοχές έναντι 5 εκατ. τεμαχίων που ήταν ο αρχικός σχεδιασμός, αλλά λόγω ζήτησης ο αριθμός των προς διάθεση μετοχών αυξήθηκε.

    Η επενδυτική κοινότητα επισημαίνει ότι η τιμή στην οποία έγινε το placement στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αποτελεί μεγάλη επιτυχία. Κι αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι η διάθεση έγινε στα 13,20 ευρώ, δηλαδή σε τιμή υψηλότερη της μέσης τιμής των τελευταίων 12 μηνών, που ήταν 12,90 ευρώ.

    Επίσης, η τιμή των 13,20 ευρώ είναι επί της ουσίας η μέση τιμή στην οποία βρισκόταν η μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ τόσο κατά το τελευταίο εξάμηνο (περίπου 13,30), όσο και κατά το τελευταίο τρίμηνο (περίπου 13,40).

    Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις 10 ημέρες πριν το placement, στις 8 Ιανουαρίου η μετοχή είχε κλείσει στα 12,88 ευρώ.

    Τέλος, υπενθυμίζεται ότι οι ίδιες μετοχές που κατέχει η εταιρεία έχουν αγοραστεί σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα τιμής από τα τρέχοντα.

    Συγκεκριμένα, το μέσο κόστος κτήσης του συνόλου των ιδίων μετοχών της εταιρείας είναι 7,30 ευρώ ανά μετοχή. Που σημαίνει ότι το όφελος ανέρχεται στα 5,9 ευρώ ανά μετοχή.

    Στο placement συμμετείχε ένα επίλεκτο pool 10 μεγάλων επενδυτών από Ευρώπη και ΗΠΑ, αυξάνοντας το ποσοστό των ξένων θεσμικών στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας κατά 30%, διαμορφώνοντάς το σε επίπεδα άνω του 25% πλέον.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι μετείχαν και υπάρχοντες ξένοι θεσμικοί μέτοχοι, που είχαν δηλαδή αποκτήσει μετοχές της εταιρείας σε χαμηλότερη τιμή κτήσης, και που αγοράζοντας τώρα σε υψηλότερα επίπεδα επιβεβαιώνουν την πίστη στις προοπτικές της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για μεγαλύτερη αξία, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στη Διοίκηση.

    Διαβάστε επίσης:

    Το placement της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Ψήφος εμπιστοσύνης από διεθνή fund που τοποθέτησαν 79,2 εκατ. ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ