• Real Estate

    Γιώργος Πετζετάκις: Πότε χτυπά το σφυρί για το διαμέρισμα στη Βουλιαγμένη

    • NewsRoom


    Σε σχεδόν ενάμιση μήνα από σήμερα κληρώνει για το διαμέρισμα του τελευταίου διαδόχου της πρώτης ελληνικής πολυεθνικής.

    Ο λόγος για το τελευταίο προπύργιο του φυγόδικου Γιώργου Πετζετάκι στη Βουλιαγμένη, το οποίο εκποιείται στις 7 Ιουνίου, με επισπεύδουσα τη Θεά Άρτεμις Α.Ε., που ενεργεί για λογαριασμό της Artemis Securitisation S.A.. Πρόκειται για διαμέρισμα δευτέρου ορόφου στη διασταύρωση των οδών Ηλίου και Κέρκυρας,που αποτελείται από τραπεζαρία, καθιστικό, κουζίνα, τρία υπνοδωμάτια, δύο λουτρά, W.C. ξένων, διάδρομο, έχει δύο βεράντες προς την νοτιοδυτική πλευρά και άλλη βεράντα και έχει συνολική επιφάνεια 220 τ.μ..

    Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 1,23 εκατ. ευρώ. Μαζί βγαίνει και μια θέση στάθμευσης υπογείου 11 τ.μ. με τιμή εκκίνησης 37.000 ευρώ. Να σημειωθεί ότι το διαμέρισμα αποκτήθηκε από τον Γιώργο Πετζετάκι τον Ιούλιο του 2008.

    Το ακίνητο φέρει τα εξής βάρη:

    Προσημείωση υποθήκης υπέρ της Τράπεζας Αττικής, ποσού 1,95 εκατ. ευρώ,

    Προσημείωση υποθήκης υπέρ της Eurobank ποσού 60.000 ευρώ,

    Υποθήκη υπέρ της Alpha Bank, ποσού 50.000 ευρώ,

    Yποθήκη υπέρ της ΔOY Γλυφάδας, ποσού 997.837 ευρώ,

    Aναγκαστική κατάσχεση υπέρ του Α΄ Ι.Κ.Α. – Ε.Τ.Α.Μ. Αθηνών, ποσού 1,4 εκατ. ευρώ,

    Συντηρητική κατάσχεση υπέρ της ΕΛΠΕ, ποσού 1,8 εκατ. ευρώ,

    Αναγκαστική κατάσχεση υπέρ της ΦΑΕ Θεσσαλονίκης, αντί του ποσού 476.811 ευρώ,

    Αναγκαστική κατάσχεση υπέρ της ΔΟΥ Μεγάλων Επιχειρήσεων, ποσού 2,26 εκατ. ευρώ,

    Αναγκαστική κατάσχεση υπέρ της ΔΟΥ Γλυφάδας, ποσού 32.979 ευρώ

    Αναγκαστική κατάσχεση υπέρ της ΔΟΥ Γλυφάδας, ποσού 69.418 ευρώ,

    Αναγκαστική κατάσχεση υπέρ της Artemis Securitization, ποσού 50.000 ευρώ.

    Το εργοστάσιο της Πετζετάκις έχει αλλάξει ήδη χέρια, καθώς έχει περιέλθει στην ιδιοκτησία της Βιοχάλκο έπειτα από πλειστηριασμό. Με επισπεύδουσα την Εθνική Τράπεζα και τιμή εκκίνησης τα 7,36 εκατομμύρια, το βιομηχανικό ακίνητο που στέγαζε τις γραμμές παραγωγής της Πετζετάκις στη Θήβα κατέληξε στην εισηγμένη, που κατέβαλε τίμημα κατά 500 ευρώ μεγαλύτερο.

    Τα προβλήματα ξεκίνησαν σχεδόν παράλληλα με το θάνατο του χαρισματικού ιδρυτή της, Αριστόβουλου Πετζετάκι, και ακολούθησε η καταγγελία δανείων 120 εκατομμυρίων, η θέση της μετοχής υπό επιτήρηση και η σύλληψη του Γιώργου Πετζετάκι για χρέη προς το δημόσιο, το 2011. Ενα χρόνο μετά καταδικάστηκε ερήμην σε δεκαετή φυλάκιση χωρίς αναστολή και έκτοτε αγνοείται, ενώ πιθανολογείται ότι έχει διαφύγει στο εξωτερικό μαζί με την Ιταλίδα σύζυγό Γκαμπριέλα. Είχε αναλάβει τα ηνία της πολυεθνικής το 1986, σε ηλικία 23 ετών, ωστόσο δεν κατάφερε να διατηρήσει ζωντανή την επιχείρηση. Η οποία πτώχευσε το 2015, δύο χρόνια αφότου ξεκίνησε ο πλειστηριασμών των ακινήτων της.



    ΣΧΟΛΙΑ