• Πολιτική

    Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε σταθερή κυβέρνηση για να υποστηρίξουμε την κυριαρχία μας

    • NewsRoom
    Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει σε πολίτες κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στη Νέα Ιωνία

    Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει σε πολίτες κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στη Νέα Ιωνία


    Την προεκλογική του περιοδεία συνεχίζει, σήμερα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το αρνητικό τεστ κορονοϊού.

    «Δεν μπορώ να μην ξεχάσω, ότι έρχομαι στη Νέα Ιωνία στα 100 χρόνια από την ίδρυση της πόλης. Μια πόλη, η οποία έχει βαθιά ιστορία και ρίζες στον προσφυγικό ελληνισμό, τον οποίον τιμούμε, τον οποίον αναγνωρίζουμε», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

    Μάλιστα, ακούγοντας το σύνθημα «Είσαι και θα είσαι ο πρωθυπουργός», ο πρόεδρος της ΝΔ υπενθύμισε ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι ο πρωθυπουργός.

    «Αυτή τη στιγμή δεν είμαι Πρωθυπουργός. Έχουμε υπηρεσιακό Πρωθυπουργό. Αν θέλετε να είμαι ξανά ο Πρωθυπουργός, να πάτε όλες και όλοι να ψηφίσετε στην κάλπη της 25ης Ιουνίου», ανέφερε.

    Στη συνέχεια, σχολίασε ότι εάν οι εκλογές της 21ης Μαίου είχαν γίνει με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής, σήμερα η χώρα θα είχε σταθερή κυβέρνηση.

    «Και υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο δεν είμαι σήμερα Πρωθυπουργός και αυτός ακούει στο όνομα «απλή αναλογική». Διότι αν οι εκλογές είχαν γίνει με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής, σήμερα η χώρα θα είχε ήδη σταθερή κυβέρνηση με άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

    Αυτό, λοιπόν, το οποίο κάποιοι δεν μας επέτρεψαν να κάνουμε στις κάλπες της 21ης Μαΐου επειδή πειραματίστηκαν με την απλή αναλογική, σας ζητώ να το κάνουμε πράξη σε είκοσι μέρες από τώρα, με μία ισχυρή Νέα Δημοκρατία, με μία άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία», ανέφερε.

    Αναφερόμενος στην Τουρκία, που έχει σήμερα μια νέα ισχυρή κυβέρνηση, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι κάτι ανάλογο χρειαζόμαστε και στην Ελλάδα.

    «Η χώρα χρειάζεται, πρώτα και πάνω απ΄ όλα μία σταθερή κυβέρνηση, η οποία να μπορεί να οδηγήσει με ασφάλεια τη χώρα μας στο μέλλον και να αντιμετωπίσει τις μεγάλες γεωπολιτικές προκλήσεις της περιοχής.

    Βλέπετε ότι ήδη η Τουρκία σήμερα έχει μια νέα, μια ισχυρή, μία σταθερή κυβέρνηση. Σταθερή κυβέρνηση χρειαζόμαστε και στη χώρα μας, για να μπορέσουμε να εξακολουθούμε να υπερασπιζόμαστε την κυριαρχία μας, τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, να αναβαθμίζουμε τον γεωπολιτικό μας ρόλο, να εξακολουθούμε με αποτελεσματικότητα και με δικαιοσύνη να προστατεύουμε τα σύνορά μας και στην ξηρά και στη θάλασσα. Αυτό είναι, λοιπόν, το μεγάλο ζητούμενο των επόμενων εκλογών. Αν θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε σε αυτή την πορεία ανόρθωσης και εκσυγχρονισμού της χώρας.

    Η ισχυρή πλειοψηφία για σταθερή κυβέρνηση την οποία ζητάμε είναι και απαραίτητη προϋπόθεση, φίλες και φίλοι, για να μπορέσουμε να κάνουμε πράξη τις μεγάλες αλλαγές για τις οποίες ήδη σας έχουμε μιλήσει και για τις οποίες έχουμε ήδη αποσπάσει τη θετική ψήφο του ελληνικού λαού», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

    Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει σε πολίτες κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στη Νέα Ιωνία
    Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει σε πολίτες κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στη Νέα Ιωνία

    «Διότι αν κάτι δικαιώθηκε στην προηγούμενη προεκλογική περίοδο, είναι ο ορθός πολιτικός λόγος, η έμφαση στο πρόγραμμα και η απόρριψη του τοξικού πολιτικού λόγου, του διχαστικού πολιτικού λόγου, των ψεμάτων, της «μαύρης Ελλάδος».

    Η «μαύρη Ελλάδα» ηττήθηκε στις εκλογές της 21ης Μαΐου, κέρδισε η «φωτεινή Ελλάδα». Ηττήθηκε ο διχασμός, κέρδισε η ενότητα. Και κέρδισε τελικά το κόμμα το οποίο κατάφερε να πείσει την πλειοψηφία των πολιτών ότι έχει ένα πραγματικό σχέδιο για το πώς οραματιζόμαστε την Ελλάδα της επόμενης τετραετίας, δίνοντας έμφαση σε μία σταθερή και βιώσιμη ανάπτυξη, με περισσότερες θέσεις εργασίας, με περισσότερες επενδύσεις και με ένα ισχυρότερο κοινωνικό κράτος», πρόσθεσε.

    «Αυτό είναι το ζητούμενο των επόμενων εκλογών αν θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε σε αυτή την πορεία ανόρθωσης και εκσυχρονισμού της χώρας», ανέφερε μεταξύ άλλων.

    «Πάμε λοιπόν μαζί, πάμε να μη χάσουμε καμία ψήφο. Στις  νέες και στους νέους, οι οποίοι συστοιχήθηκαν μαζί μας, απέναντί στις προβλέψεις που έλεγαν ότι «η νεολαία έχει γυρίσει την πλάτη στη Νέα Δημοκρατία», τους ζητώ, πρώτα να πάτε να ψηφίσετε και μετά να πάτε στην παραλία. Πρώτα ασκούμε το δικαίωμά μας και στη συνέχεια θα μπορέσουμε όλοι μαζί, το βράδυ της 25ης Ιουνίου, να γιορτάσουμε μία μεγάλη εκλογική νίκη για την παράταξή μας. Μία μεγάλη νίκη για την πατρίδα, μία μεγάλη νίκη για την Ελλάδα μας.

    Πάμε, λοιπόν, μαζί για μία ακόμα μεγάλη νίκη, για την Ελλάδα που οραματιζόμαστε, σταθερά, τολμηρά και μόνο μπροστά για την αυτοδύναμη Ελλάδα», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

    Το κεντρικό προεκλογικό σύνθημα, οι τομείς και τα κοινά στόχοι

    Με πρόταγμα το θετικό αφήγημα για το μέλλον της χώρας και ειδικές αναφορές στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, κυρίως στο επίπεδο του κράτους, την πορεία της οικονομίας και την σημασία που αποδίδει η ΝΔ στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, εισέρχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελική ευθεία για τις κάλπες της 25ης Ιουνίου.

    Ο στόχος είναι ένα εκλογικό ποσοστό άνω του 40%, που θα του επιτρέψει τη δημιουργία μιας σταθερής κυβέρνησης, η οποία θα στηρίζεται σε μια ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, με τους εκλογολόγους να θεωρούν σχεδόν σίγουρη την είσοδο στη Βουλή επτά κομμάτων.

    Στην κατεύθυνση αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες του mononews.gr, το κεντρικό προεκλογικό σύνθημα του εν αναμονή πρωθυπουργού θα είναι και πάλι στο «σταθερά, τολμηρά, μπροστά», αλλά εμπλουτισμένο με το «για μια αυτοδύναμη Ελλάδα», κάνοντας τη σύνδεση με την επιτυχημένη καμπάνια του 2019.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά από τη σύντομη «περιπέτεια» της υγείας του λόγω covid-19, επανέρχεται από σήμερα στις προεκλογικές περιοδείες, οι οποίες θα εναλλάσσονται μεταξύ Αττικής και υπόλοιπης χώρας.

    Η «μάχη» της Βόρειας Ελλάδας

    Όπως γίνεται σαφές, η Βόρεια Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο της προεκλογικής στρατηγικής της ΝΔ εξαιτίας της παρουσίας της Ελληνικής Λύσης και του νεοπαγούς κόμματος «Νίκη».

    Στη διάρκεια των περιοδειών του ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται με κάθε ευκαιρία, να επαναλαμβάνει ότι υπάρχουν «πατριώτες στα λόγια και πατριώτες στην πράξη», υπενθυμίζοντας την επιτυχή διαχείριση των απανωτών κρίσεων σε Έβρο, Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο. Και προειδοποιώντας ταυτόχρονα, ότι υπάρχουν κρυφές πολιτικές ατζέντες από αυτούς οι οποίοι «εργαλειοποιούν ωμά το θρησκευτικό συναίσθημα» και με «πραγματικά σκοταδιστικές θέσεις επιχειρούν να μας επιστρέψουν σε άλλες εποχές».

    «Σύμμαχος» του πρόεδρου της ΝΔ θεωρείται και η σκληρή πλην σαφής δημόσια τοποθέτηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

    Στην «μάχη» της Βορείου Ελλάδος έχουν επιστρατευτεί και κορυφαία στελέχη, τα οποία επίσης, θα περιοδεύσουν σε εκλογικές περιφέρειες όπου Βελόπουλος και Νατσιός είδαν τα ποσοστά τους να ανεβαίνουν.

    Η «κρυφή ατζέντα» της αντιπολίτευσης για νέους φόρους

    Στο προεκλογικό οπλοστάσιο της Πειραιώς βρίσκεται και η ανάδειξη της κρυφής, όπως χαρακτηρίζεται, ατζέντας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ στα θέματα της φορολογίας.

    Στην Πειραιώς δεν σταματούν να τονίζουν ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ «τάζουν» μείωση του ΦΠΑ και του ΕΦΚ, χωρίς να λένε ότι αυτή δεν θα φτάσει στους καταναλωτές, όπως έγινε για παράδειγμα με τον καφέ στην Ελλάδα ή την σοσιαλιστική Ισπανία όπου ο πληθωρισμός παραμένει υψηλός παρά τις μειώσεις στους έμμεσους φόρους. Υπογραμμίζουν δε ότι τα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης δεν λένε ποιους φόρους θα αυξήσουν, καθώς, όπως επιμένουν, οι μόνιμες περικοπές φόρων επιβάλλουν και μόνιμα ισοδύναμα.

    Στην ΝΔ δίνουν επίσης έμφαση στην μείωση του πληθωρισμού στα τρόφιμα, που καταγράφηκε για πρώτη φορά τον Απρίλιο και την καθοδική τάση που δημιουργήθηκε, με τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη να λέει κατ’ επανάληψη ότι «τα χειρότερα τα αφήσαμε πίσω».

    Σε κάθε περίπτωση, στενοί συνεργάτες του προέδρου του κόμματος υπενθυμίζουν, στη φαρέτρα του οικονομικού επιτελείου, εφόσον επανεκλεγεί η ΝΔ, βρίσκονται πάντα μέτρα περαιτέρω στήριξης των καταναλωτών, όπως το market pass.

    Τα «στοχευμένα μηνύματα» για τα «ειδικά κοινά»

    Ειδική προετοιμασία έχει γίνει στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά από σχετικές μετρήσεις και εισηγήσεις του «γκουρού» Σταν Γκρίνμπεργκ, προκειμένου να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο ο προγραμματικός λόγος με «στοχευμένα μηνύματα» προς «ειδικά κοινά», όπως οι γυναίκες, τα ΑμΕΑ η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και οι φιλόζωοι, σε μια προσπάθεια να αποτυπωθούν και οι εξειδικευμένες-προοδευτικές θέσεις του κόμματος.

    Διαβάστε επίσης:

    Εκλογές 2023: Συνεδριάζει σήμερα η Διακομματική Επιτροπή – Στην ατζέντα το debate

    Οι πρώτες μετεκλογικές δημοσκοπήσεις, ο Μητσοτάκης, ο Τσίπρας, ο Ανδρουλάκης, η Κωνσταντοπούλου και η επόμενη Βουλή

    ──────────────────



    ΣΧΟΛΙΑ