• Πολιτική

    Σπαρτιάτες: Ποινική δίωξη σε 11 βουλευτές και τον Ηλία Κασιδιάρη

    Βασίλης Στίγκας, Επικεφαλής κόμματος «Σπαρτιάτες» - Ηλίας Κασιδιάρης

    Βασίλης Στίγκας, Επικεφαλής κόμματος «Σπαρτιάτες» – Ηλίας Κασιδιάρης


    Ποινική δίωξη ασκείται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών σε βάρος των 11 βουλευτών που εξελέγησαν με το κόμμα των Σπαρτιατών αλλά και του φυλακισμένου χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη.

    Το αδίκημα που αντιμετωπίζουν είναι της εξαπάτησης του εκλογικού σώματος οι 11 βουλευτές, της ηθικής αυτουργίας σε αυτό ο Ηλίας Κασιδιάρης, ενώ κατηγορούμενος βρίσκεται και ένας δικηγόρος για συνέργεια στην εξαπάτηση των ψηφοφόρων.

    Την παραγγελία για την άσκηση της ποινικής δίωξης έδωσε νωρίς το πρωί η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

    Ολοκληρώνοντας την έρευνά της για τις καταγγελίες του προέδρου των Σπαρτιατών, Βασίλη Στίγκα, η κ. Γεωργία Αδειλίνη έκρινε ότι προέκυψαν σοβαρές ενδείξεις ότι ο πραγματικός αρχηγός και ιδεολογικός καθοδηγητης όλων των βουλευτών του κόμματος (πλην του προέδρου τους, Β. Στίγκα) ήταν ο Ηλίας Κασιδιάρης.

    Εκείνος φέρεται να συνέβαλε καθοριστικά στην εκλογή τους στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές.

    Η δίωξη Κασιδιάρη ως ηθικού αυτουργού, δηλαδή ως υποκρυπτόμενου επικεφαλής των Σπαρτιατών, στηρίχθηκε στην ύπαρξη στοιχείων που προέκυψαν από την έρευνα της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, ότι είχε συνεχείς επαφές μέσα από τη φυλακή με υποψήφιους βουλευτές των Σπαρτιατών και ότι είχε αυτός αναλάβει την καθοδήγηση και την πολιτική τους στήριξη, κάτι που η νομοθεσία το απαγορεύει, τόσο για τον ίδιον όσο και για άλλους εγκλείστους της Χρυσής Αυγής που πρωτόδικα έχουν καταδίκες ως διευθύνοντες ή μέλη εγκληματικής οργάνωσης.

    Για τον δικηγόρο Σωτήριο Μεταξά, φέρεται να προέκυψε από την έρευνα ότι είχε επαφές με τον Ηλία Κασιδιάρη κι ότι ήταν ο ενδιάμεσος για τις συνεννοήσεις με τους τότε υποψήφιους βουλευτές του κόμματος «Σπαρτιάτες».

    Οι βουλευτές για τους οποίους ασκείται η ποινική δίωξη είναι οι:

    1. Αθανάσιος ΧΑΛΚΙΑΣ, 2. Χαράλαμπος ΚΑΤΣΙΒΑΡΔΑΣ 3. Γεώργιος ΜΑΝΟΥΣΟΣ, 4. Αλέξανδρος ΖΕΡΒΕΑΣ, 5. Ιωάννης ΔΗΜΗΤΡΟΚΑΛΛΗΣ, 6. Διονύσιος ΒΑΛΤΟΓΙΑΝΝΗΣ 7. Γεώργιος ΑΣΠΙΩΤΗΣ 8. Μιχαήλ ΓΑΥΓΙΩΤΑΚΗΣ 9. Ιωάννης ΚΟΝΤΗΣ 10. Πέτρος ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ και 11. Κωνσταντίνος ΦΛΩΡΟΣ

    Διαβάστε επίσης:

    Ηλίας Κασιδιάρης: Ύποπτος για ηθική αυτουργία στην εξαπάτηση των ψηφοφόρων των Σπαρτιατών

    Γλαβίνας: Το παζλ ολοκληρώνεται – Η δεξιά πολυκατοικία συμπληρώνεται πλήρως με τον ακροδεξιό της όροφο

    Στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς: Ψεύδη και συκοφαντίες οι καταγγελίες Στίγκα



    ΣΧΟΛΙΑ