• Media

    mononews: Πώς έγινε σε 8 χρόνια talk of the town

    8 years mononews.gr


    Ο σπουδαίος εθνικός ποιητής μας Οδυσσέας Ελύτης είχε γράψει κάποτε: «Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι. Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις».

    Παραφράζοντας αυτό το σπουδαίο ρητό, και με αφορμή τα 8α γενέθλια που έχουμε εδώ στο mononews.gr θα λέγαμε ότι η ιστοσελίδα μας είναι φτιαγμένη από δημοσιογραφικό μεράκι, αποκαλυπτική αρθρογραφία, πολλά stories από τον κόσμο της οικονομίας, των επιχειρήσεων, της πολιτικής και της κοινωνίας, αποκλειστικές ειδήσεις και παρασκήνια που διαβάζονται από όλους και γίνονται αμέσως talk of the town.

    Οι βασικές αρχές του mononews.gr είναι ακριβώς αυτές: Να δίνουμε καθημερινά τη μάχη της ενημέρωσης, αποκαλύπτοντας τις ειδήσεις πίσω από τις ειδήσεις. Φωτίζοντας γεγονότα που δεν μπορούν να αντιληφθούν οι περισσότεροι και κυρίως, φτιάχνοντας ιστορίες που δεν θα διαβάσετε πουθενά αλλού, με απόλυτο σεβασμό στις αρχές της δημοσιογραφίας.

    Πέρασαν οκτώ χρόνια από την 9η Νοεμβρίου 2015 όπου ιδρύθηκε η εταιρεία monocle media lab και βγήκε στον «αέρα» το mononews.gr με βασικό σύνθημα «business stories of a new generation».

    Γεννηθήκαμε σε μια από τις πλέον ταραγμένες περιόδους της σύγχρονης πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ιστορίας. Η Ελλάδα βρισκόταν στο χείλος της χρεοκοπίας, το πολιτικό σύστημα σε διαρκή αποδρομή, οι πολίτες υπό την ασφυκτική πίεση των μνημονίων, και μια κοινωνία σε αναβρασμό.

    Κι αυτό που προσπαθήσαμε να κάνουμε από την πρώτη στιγμή ήταν να καταγράψουμε όλο το φάσμα των ειδήσεων με βασική θεματολογία στον οικονομικό, τραπεζικό, ναυτιλιακό, επιχειρηματικό και πολιτικό τομέα.

    Και τα καταφέραμε. Είμαστε μεταξύ των κορυφαίων προτιμήσεων των αναγνωστών κάνοντας συνεχή ρεκόρ αναγνωσιμότητας.

    Αυτή η έμπρακτη αναγνώριση της δουλειάς που γίνεται, δεσμεύει και όλους όσοι (60 άτομα) εργάζονται στο mononews.gr να συνεχίσουν στον ίδιο δρόμο. Με υπευθυνότητα, αποφασιστικότητα και δυναμισμό θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε τις νέες τάσεις στην οικονομία και τις επιχειρήσεις.

    Ευχαριστούμε θερμά τους αναγνώστες που μας τιμούν και μας στηρίζουν καθημερινά. Αυτοί είναι ο καθρέπτης μας ώστε να προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο να γίνουμε καλύτεροι.

    Αυτά τα 8 χρόνια του mononews.gr είναι μόνον η αρχή.

    Τα πιο όμορφα ταξίδια είναι αυτά που δεν έχουμε κάνει ακόμη.

    Διαβάστε επίσης:

    Winners & Losers: Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι του μήνα που πέρασε

    Altus: Η επένδυση του Κάτσου, τα drones από την… Κρήτη και οι νέοι στόχοι

    Ηρώ Αθανασίου: Τι απέγινε η πάλαι ποτέ ισχυρή κυρία της Unilever



    ΣΧΟΛΙΑ