• Business

    Altus: Η επένδυση του Κάτσου, τα drones από την… Κρήτη και οι νέοι στόχοι

    Ζαχαρίας Σαρρής, πρόεδρος και CEO της Altus LSA

    Ζαχαρίας Σαρρής, πρόεδρος και CEO της Altus LSA


    Σε μία ακόμα σημαντική κίνηση μέσω του VNK Capital Investments προχώρησε ο Βασίλης Κάτσος, αυτή τη φορά επενδύοντας σε μία χανιώτικη εταιρεία drones, την Altus LSA του Ζαχαρία Σαρρή.

    Το VNK Capital επένδυσε στην Altus σε ποσοστό 25%, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες, προσεγγίζει τα 4 εκατ. ευρώ και απ΄ ότι φαίνεται μπήκαν κατευθείαν στην εταιρεία.

    Η ALTUS LSA ξεκίνησε τη λειτουργία της στα Χανιά το 2011 και είναι μια καινοτόμος ελληνική εταιρεία υψηλής τεχνολογίας, η οποία αναπτύσσει και παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις προϊόντων και υπηρεσιών στον ταχύτατα αναπτυσσόμενο τομέα των μη Επανδρωμένων Συστημάτων (Drones).

    Μάλιστα είναι μία από τις τρεις ελληνικές εταιρείες που τα drones τους έχουν…πετάξει σε πολλές χώρες του εξωτερικού όπως την Πορτογαλία, την Ουκρανία και το Ισραήλ, ενώ πριν λίγα χρόνια ανέπτυξε σημαντική συνεργασία με την Amazon για το «έξυπνο νησί» της Νάξου.

    Μάλιστα την εταιρεία του κ. Σαρρή έχουν επιλέξει και εμπιστευθεί η EMSA (European Maritime Safety Agency), αλλά και η Organization for Security and Stability in Europe. Με τα προϊόντα της να χρησιμοποιούνται τόσο από τις οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις (Στρατός Ξηράς, Ναυτικό, Πυροσβεστική), αλλά και από άλλες μεγάλες εταιρείες και ομίλους του εξωτερικού.

    Σύμφωνα με τις τελευταίες οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας, η Altus εμφάνισε το 2022 τζίρο στα 4.097.975 ευρώ, αυξημένα κατά 102,01% σε σχέση με το 2021.

    Η επιχείρηση προσβλέπει στην συνεχή ανάπτυξη τόσο των προϊόντων της όσο και των υπηρεσιών της, με βασικό της στόχο την Αύξηση των πωλήσεων στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, τη βελτίωση του περιθωρίου μικτού και καθαρού κέρδους της και την Εξέλιξη των παραγομένων Συστημάτων της με ενσωμάτωση της τεχνολογίας αιχμής (State of the art).

    Οι κύριες Στρατηγικές της Εταιρείας για την επόμενη τριετία αφορούν την επέκταση της ίδιας σε νέες αγορές στην Ευρώπη, Τρίτες χώρες αλλά και εντός Ελλάδας, με την ανάπτυξη νέων προϊόντων σε νέους τομείς.

    Οι στόχοι για το 2023

    Ο κυριότερος στόχος της διοίκησης για το 2023 είναι η διατήρηση της θετικής πορείας των αποτελεσμάτων της, μέσα από την ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών, ώστε να επιτευχθεί η ανάπτυξη πωλήσεων σε νέες αγορές. Η Εταιρεία επιδιώκει την επέκταση της παρουσίας της στο εξωτερικό και τη Διασφάλιση και διατήρηση του ηγετικού της ρόλου στην Ελλάδα.

    Η Εταιρεία τρέχει νέα προγράμματα Ευρωπαικά και μη, μέρος αυτών είναι και το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα το οποίο αφορά την ανάπτυξη και την πιλοτική εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου Αυτόνομου Μη Επανδρωμένου Συστήματος μεγάλης Αυτονομίας με καύσιμο Υδρογόνου. Το σύστημα θα διεξάγει αναλυτικές μελέτες στον πυθμένα της θάλασσας, τα αποτελέσματα των οποίων

    θα μεταδίδονται με πρωτοποριακό τρόπο σε θαλάσσιο Μη Επανδρωμένο Όχημα στην επιφάνειας της θάλασσας και από εκεί στο κέντρο επιχειρήσεων. Οι πιλοτικές εφαρμογές θα διεξαχθούν στη Μεσόγειο και στη θάλασσα της Βαλτικής.

    Διαβάστε επίσης:

    Λιάσκας (Desquared): Πώς από τα €60.000 αρχικό κεφάλαιο έφτασε να αξίζει €20 εκατ.

    Digital Realty Hellas: Στα 20,2 εκατ. ο τζίρος το 2022 – Μειωμένα EBITDA και καθαρά κέρδη

    Ποιοι μεγάλοι «παίκτες» επενδύουν… 50 εκατομμύρια ευρώ ανά χιλιόμετρο στην Αθηναϊκή Ριβιέρα



    ΣΧΟΛΙΑ