• Πολιτική

    Αθώος ο Καμμένος για το “λιντσάρετε τον Πάχτα” – Τι υποστήριξε στην απολογία του

    • NewsRoom
    Καμμένος

    Πάνος Καμμένος, πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας


    Αθώος κρίθηκε ο Πάνος Καμμένος από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για την αναφορά του, το 2013, για «λιντσάρισμα» του πρώην δημάρχου Αριστοτέλη Χρήστου Πάχτα. Ο κ. Καμμένος κατηγορούταν για προτροπή σε βία για τις φράσεις «πρέπει ο Πάχτας να μην μπορεί να κυκλοφορήσει. Λιντσάρετέ τον. Εγώ μαζί σας». Για την ίδια υπόθεση ο κ. Καμμένος έχει ήδη καταδικαστεί για ηθική βλάβη με την χρηματική αποζημίωση των 15.000 ευρώ για την σχετική δήλωση , απόφαση η οποία βρίσκεται στο Εφετείο.

    Η εισαγγελέας έκρινε ότι η επίμαχη φράση ήταν «μεταφορική» και ως εκ τούτου δεν είχε προτροπή σε βιαιοπραγίες, προτείνοντας την αθώωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας. Όπως ανέφερε πρόκειται για μια καθ’ υπερβολή έκφραση, η οποία είχε πολιτική έννοια- αποδοκιμασία.

    Στην απολογία του ο Πάνος Καμμένος υποστήριξε ότι ήταν μια «προσωπική και ιδιωτική συζήτηση με μια μητέρα που είχε προφυλακισμένο το παιδί τους» για τα γεγονότα στις Σκουριες. Όπως δήλωσε, απαντώντας στην προτροπή της να λιντσάρουν τον Χρ. Πάχτα, απάντησε ναι να τον λιντσάρετε εννοώντας «πολιτικά στις εκλογές».

    «Η λέξη έχει χρησιμοποιηθεί ξανά και από πολλούς αλλά ποτέ για να προκληθεί βία» συμπλήρωσε. «Ποτέ σε όλη την σταδιοδρομία μου και την πολιτική ζωή δεν υποστήριξα πως η βία είναι το μέσον επίλυσης πολιτικών διαφόρων ή και άλλων» ανέφερε ο κ. Καμμένος.

    Ο κ. Καμμένος υποστήριξε πως η μήνυση εναντίον του έγινε για να απειληθεί και να σταματήσει την κριτική του κατά της Ελληνικός Χρυσός, δηλώνοντας πως δεσμεύεται ότι «δεν θα ψηφίσει υπέρ επενδύσεων που καταστρέφουν τον τόπο».

    Τέλος ερωτώμενος γιατί δεν ζήτησε μια συγνώμη από τον κ. Πάχτα απάντησε πως δεν έχει να πει «καμία συγνώμη. Ο κ. Παχτας πρέπει να ελεγχθεί για τα χρήματα που πήρε και να οδηγηθεί στη φυλακή».

    “Μετά από αθωωτική πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, το δικαστήριο αθώωσε πανηγυρικά τον Πάνο Καμμένο της κατηγορίας ότι δήθεν είχε παροτρύνει τους κατοίκους να “λιντσάρουν” τον Χρήστο Πάχτα, δεχόμενο ότι η παρότρυνση αφορούσε στην πολιτική του αποδοκιμασία” αναφέρουν σε σχετική τους ανακοίνωσή οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

    Οι ΑΝΕΛ στην ανακοίνωσή αναφέρουν ακόμη πως “ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι η υπόθεση Πάχτα δεν πρόκειται να κλείσει και κατέθεσε σήμερα νέα στοιχεία για τον οικονομικό έλεγχο “δωρεών” ύψους άνω των 11 εκατομμυρίων ευρώ που έχει λάβει ως δήμαρχος από την Ελληνικός Χρυσός”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Από την αρχή η δίκη για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τουρκία: Συνελήφθησαν λαθρέμποροι πυρηνικών

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ραντεβού Τσίπρα-Καμμένου αύριο για τους Έλληνες στρατιωτικούς



    ΣΧΟΛΙΑ