• LIFE&STYLE

    Κούστας – Γιαννικοπούλου: Πώς ένας δικαστής έφερε ανακωχή στο «εμπόλεμο» πρώην αντρόγυνο

    Γιάννης Κούστας και Σοφία Γιαννικοπούλολυ

    Γιάννης Κούστας και Σοφία Γιαννικοπούλου σε παλαιότερες στιγμές τους


    «Παύσατε πυρ» -έστω και προσωρινό- στην πολυετή «ναυμαχία» του εφοπλιστή Γιάννη Κούστα με την πρώην σύζυγο του Σοφία Γιαννικοπούλου. Με επικεφαλής και πρωτεργάτη των προσπαθειών κατάπαυσης του δικαστικού «πυρός», τον πρόεδρο του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων της Αθήνας.

    Στο παρά πέντε της δευτεροβάθμιας δίκης, το πρώην αντρόγυνο τα «βρήκε» σε ένα δύσκολο κεφάλαιο της δικαστικής αντιδικίας του: Την υπόθεση του ξυλοδαρμού της κα Γιαννικοπούλου από τον κ. Κούστα.

    «Ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό στα 22 χρόνια της συμβίωσης μας», δήλωσε η παρούσα στο δικαστήριο πρώην σύζυγος.

    «Λυπάμαι για το ατυχές συμβάν, αποσύρω τη δική μου μήνυση», δήλωσε -δια των συνηγόρων του- ο απών από το δικαστήριο πρώην σύζυγος.

    «Αθώος ο κατηγορούμενος λόγω αμφιβολιών για το εάν είχε δόλο», αποφάσισαν οι δικαστές, με τον πρόεδρο της έδρας να συγχαίρει τις δύο πλευρές για την απόφαση συμβιβασμού.

    «Νομίζω ότι κάνατε καλά για τα παιδιά σας. Σας εύχομαι τα καλύτερα από ‘δω και πέρα», ευχήθηκε στην Σοφία Γιαννικοπούλου που με τη σειρά της τον ευχαρίστησε.

    Η εξέλιξη – έκπληξη

    Στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων της Αθήνας επρόκειτο να εκδικαστεί το πρωί η έφεση του εφοπλιστή, κατά της πρωτόδικης καταδίκης του.

    Του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 15 μηνών, με αναστολή, για ενδοοικογενειακή βία.

    Η Σοφία Γιαννικοπούλου τον είχε μηνύσει, υποστηρίζοντας ότι το Δεκέμβρη του 2012, λίγους μήνες μετά την απόφαση τους να χωρίσουν, ο ισχυρός άνδρας της Danaos Corporatation την εξύβρισε και την ξυλοκόπησε μέσα στο σπίτι τους.

    Σήμερα στο δικαστήριο, με την εκφώνηση της υπόθεσης, ο πρόεδρος του δικαστηρίου φάνηκε εξαιρετικά ενημερωμένος για όλες τις πτυχές της υπόθεσης.

    Πρόεδρος: Δεν έχουν λυθεί τα θέματα εδώ; Τι γίνεται; Δεν συζητήσατε; Επίκειται λύση;

    Συνήγορος Γιαννικοπούλου: Από τη μία πλευρά υπάρχει πρόθεση.

    Πρόεδρος: Μια οικογενειακή υπόθεση είναι. Δεν υπάρχει εκτόνωση;

    Συνήγορος Κούστα: Εμείς (σ.σ. οι δικηγόροι) κάναμε προσπάθειες και οι δύο πλευρές αλλά…

    Πρόεδρος: Μεγάλα παιδιά είμαστε… Ενήλικες… Είναι και τα παιδιά τους στη μέση. Ήταν και σύζυγοι τόσα χρόνια.

    Συνήγορος Κούστα: «Μη μου μείνει εμένα η ρετσινιά», λέει ο κ.Κούστας.

    Ζητάμε διακοπή της δίκης 2-3 λεπτά για να προσπαθήσουμε ξανά.

    Στη διακοπή της δίκης, μετά από νέες συνεννοήσεις των δύο πλευρών, ο δικηγόρος της πρώην ηθοποιού Πέτρος Μαχάς και οι δικηγόροι του εφοπλιστή Πολυχρόνης Τσιρίδης και Μιχάλης Δημητρακόπουλος συνέταξαν τις δηλώσεις που οδήγησαν στο συμβιβασμό-έκπληξη.

    Οι δηλώσεις Κούστα – Γιαννικοπούλου

    «Με τον κ.Κούστα ζήσαμε μαζί 22 χρόνια. Γνωρίζει πολύ καλά τι έχει συμβεί. Ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό πάνω στην ένταση της στιγμής. Σήμερα προέχει η ηρεμία των παιδιών μας, τα οποία υπεραγαπούν τον πατέρα τους. Η συνέχιση της αντιδικίας μόνο επιβλαβής θα είναι για τα παιδιά μας», είναι η δήλωση της Σοφίας Γιαννικοπούλου προς το δικαστήριο, με την οποία ουσιαστικά εξέφρασε την επιθυμία της για τη μη τιμωρία του Γιάννη Κούστα.

    «Εκφράζω ειλικρινώς τη λύπη μου για το ατυχές συμβάν. Εκτιμώ τη διάθεση της άλλης πλευράς να πέσουν οι τόνοι. Στο πλαίσιο αυτό ανακαλώ την αντίθετη μήνυση μου», δήλωσε από την πλευρά του ο εφοπλιστής.

    Όπως εκ του νόμου είχε υποχρέωση το δικαστήριο, προχώρησε σε ερωτήσεις προς την κα Γιαννικοπούλου προκειμένου να επιβεβαιώσει ότι ο τότε σύζυγος της δεν είχε δόλο για όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια του καβγά τους.

    Πρόεδρος: Είχε πρόθεση να σας χτυπήσει ο κατηγορούμενος;

    Γιαννικοπούλου: Όχι, δεν είχε.

    Πρόεδρος: Ε, εμείς οι άντρες έχουμε και τα δικά μας θέματα… Δεν σας προκάλεσε τρόμο και ανησυχία με την πράξη του;

    Γιαννικοπούλου: Οχι.

    Με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως, το δικαστήριο αθώωσε τον κατηγορούμενο εφοπλιστή.

    Το πρώην ζευγάρι περιμένει τώρα την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας που θα κρίνει αφενός εάν η Σοφία Γιαννικοπούλου δικαιούται να λάβει το 1/3 της περιουσίας που ισχυρίζεται ότι απέκτησαν κατά τη διάρκεια του έγγαμου βίου τους, αφετέρου εάν θα ανακληθούν οι δωρεές των πανάκριβων ακινήτων που της έκανε ο εφοπλιστής, όπως εκείνος ζητά από τη Δικαιοσύνη.

    Εκτός εάν έχουμε κάποια νέα ανατροπή- έκπληξη και σε αυτό το σκέλος της αντιδικίας τους…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κούστας – Γιαννικοπούλου: «Ναυμαχία» εκατομμυρίων στο Πρωτοδικείο της Αθήνας – Όλοι οι διάλογοι

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιάννης Κούστας: Ο κανονικός γάμος του εφοπλιστή στον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης



    ΣΧΟΛΙΑ